Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steelseries Siberia V2 Red problem

yaraelrun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem laptopa i dostałem w gratisie Steelseries Siberia V2 Red i jak podłączam je do lapka to brzmią jak badziew za 20 zł z tesco ,nie wiem co moge z tym zrobić.

Opublikowano

Sprawdź prędkość mp3, ustaw na 320 kbp/s

W laptopie ustaw poprawnie dopalacze dźwięku bo w tym też może tkwić problem, jak są zbyt wysoko to wychodzi taki efekt.

Jak poustawiać poszukaj sobie w google, bo tutaj nie chciałbym cię wprowadzić w jakiś błąd :)

Opublikowano

@yaraelrun

Odpal sobie windowsmedia player i znajdź w opcjach pod prawym przyciskiem SRS ( ten który ma tylko 2 ustawienia czyli "szerokość" i "bas". Oczywiście nie posłuchasz tak niczego poza odtwarzaniem przez WMP, ale przynajmniej będzie to jakieś porównanie :P

Tutaj skopiowałem z netu co jaki daje efekt:

- crystalizer lekko podbija basy i "piaskuje" górę

--- na niższym ustawieniu może to nieco wzmocnić dźwięk (charakterystyczne "z basem podciągnąć górę, góra prowadzi bas")

--- na wyższym ustawieniu brzmi bardzo nienaturalnie (chyba że na siłę ratujesz filmiki youtube, którym i tak nic - jakościowo - nie zaszkodzi) smile.png

- efekt 3d

--- dobrze nadaje się do filmów i bardzo dobrze do gier (choć to wciąż tylko efekt a nie faktyczne pozycjonowanie)

--- do muzyki według własnego uznania, jak dla mnie psuje oryginalny zamysł/wrażenie realizacji utworu

- bass

--- słyszałem już lepsze dopalacze basu

--- przynajmniej u mnie podbicie jest słyszalne ale raczej subtelne niż "miażdżące mózg przez uszy"

- dialog

--- faktycznie powoduje że głos staje się czystszy, do filmów jest ok, do komunikacji głosowej w grach absolutnie niezbędny (głos jest wyraźny niezależnie od tego, co jeszcze słychać i w jakich ilościach)

--- do słuchania muzyki kompletnie się nie nadaje, powoduje że instrumenty fizycznie chowają się za wokalem, zupełnie bez sensu

- wyrównywanie głośności

--- z jednej strony kompresja dynamiczna pozwala nie ogłuchnąć jeśli głośność zmienia się nagle, pozwala też na zostawienie pokrętła głośności w spokoju (nie ma problemu że raz jest za cicho raz za głośno)

--- z drugiej powoduje klasyczny efekt kompresji, czyli np. średnie i wysokie tony chowają się za basem albo dowolne inne (aktualnie najmocniejsze) pasmo spowoduje schowanie się reszty dźwięku (czasem słychać to w grach w dość nieoczekiwanych momentach)

Opublikowano

Ale czego się spodziewasz, przecież to ma grać jak badziew za 20zł. Gówniane pseudo słuchawki w cenie złota.

Znajomy mi kiedyś opowiadał jak dał posłuchać Maxell'i za 60zł swojemu znajomemu, który kupił te Siberie za chyba ponad 300zł, ponoć mu szczena opadła xD

Btw. dźwięku słucha się na czysto, wyłączone WSZYSTKIE ulepszenia, format 44.1kHz/24bit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...