Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WiFi w komputerze

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem nowy komputer, który ma odbierać WiFi, więc zakupiłem tę taką "antenkę" i internet jest strasznie słaby, niby są te 2-3 kreski zasięgu, ale nie da się nawet odpalić filmu na YT. 

Mój internet to 60 Mb/s :v POMOCY

Opublikowano

Widocznie zakupiłeś  szajs a nie kartę wifi albo router jest za daleko do kompa 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niestety jest sajs , w porównaniu do laptopa który ma 20 dB, ta ma ledwo 15 dB czyli ma 3x mniejszą moc nadajnika 

Opublikowano

Ja mam widzieć jaka będzie u ciebie dobra? To zależy od karty, anteny, routera, anteny routera, budowy ścian itp ...

Sprawdź sobie albo kup porządną kartę  przynajmniej 19-20 dB  albo antenę do obecnego zestawu ( do routera i do karty więcej niż 3 dB ) , skoro laptop chodzi to te lepsze też powinny działać 

Ewentualnie kup wifi repeater i wepnij w gniazdko w połowie drogi pomiędzy routerem a kompem, będzie taniej niż wymieniać kartę i anteny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...