Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja "pip install mitmproxy"

ehmaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisze w sprawie komendy "pip install mitmproxy" (Powershell) gdyż chce sobie zagrać w nfs world (Offline) jednak trzeba zainstalować ten cały pip... gdy to wpisze wyskakuje mi error "The term 'pip' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file

, or operable program. Check the spelling of the name, or if a path was include
d, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:4
+ pip <<<<  install mitmproxy
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (pip:String) [], CommandNotFound
   Exception
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException"

a na tym filmie https://www.youtube.com/watch?v=i22SDhtxOgginstalacja przebiega pomyślnie, nie wiem co jest tego powodem prosze o pomoc
Opublikowano

Jak wklejasz te komendy? :)

Ja na początku klikałem prawym na to pole i tekst od razu się wklejał, ale pokazał się błąd.

Później skorzystałem z PPM ---> Edytuj ---> Wklej i instalacja ruszyła bez problemów.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Własnie na filmie przebiega pomyslnie u kogoś a unas nie :) i co jest powodem? ;) O to jest pytanie :)

temu gościowi na powershell przebiega wszystko fajnie na biało a u mnie na czerwono:( 

Opublikowano

Ja zrobiłem wszystko git i pojawia mi się to gdy odpalam gre:post-1037694-0-95097900-1435942998.png

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Opublikowano

W PowerShellu ISE jest cały czas to samo :( :

The term 'pip' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or oper
able program. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the
 path is correct and try again.
At line:1 char:4
+ pip <<<<  install mitmproxy
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (pip:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

Opublikowano

pip : The term 'pip' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable programarrow-10x10.png. Check the spelling of the
name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ pip install mitmproxy
+ ~~~
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (pip:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

a ja dalej mam błędy ... ;-;

EDIT: Nie ważne!

@1361622928-U485574.pngkox21pl

Ten kto ma błędy niech zrobi UpDate Pythona do 2.7.10!

76561198180869410.png
Opublikowano

ql0f8p3qaz5i_t.jpg

No wiecie co :/!

To się dzieje jak włączasz serwer i nfs, tak? Jeśli tak, to po włączeniu serwera poczekaj 20 sekund i wtedy odpal nfs. 

Opublikowano

Uruchom jako admin PowerShella ISE. Wprowadź wpierw komendę [Environment]::SetEnvironmentVariable("Path", "$env:Path;C:\Python27\;C:\Python27\Scripts\", "User") Potem pip install mitmproxy potem (Invoke-WebRequest https://bootstrap.pypa.io/ez_setup.py).Content|pythoni powinno działać ja tak zrobiłem :)

Ale jak trzeba to napisać w tym powershell ? Najpierw ta 1 komenda potam ta 2 na koniec ta 3 ?

Opublikowano

Kurde mam jakiś błąd 01 pod koniec instalacji mitmproxy... Tylko ten jeden program dzieli mnie od nfs w offline!

Jutro wrzucę screena

76561198180869410.png
Opublikowano

Jeżeli wyskakuje wam błąd 

"The term 'pip' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file
, or operable program. Check the spelling of the name,  ITD. 
Musicie włączyć od nowa program Powershell
2.wkleić to : (Invoke-WebRequest https://bootstrap.pypa.io/ez_setup.py).Content| python -   << Jak to wkleicie musicie poczekać kilka sekund żeby pobrało się wszystko 
3. potem to : [Environment]::SetEnvironmentVariable("Path", "$env:Path;C:\Python27\;C:\Python27\Scripts\", "User")
4. a na końcu : pip install mitmproxy 
Potem włączacie od nowa PowerShell 
wykonujecie punkt 3 i 4 i gotowe 

ŻEBY ZADZIAŁAŁO TRZEBA URUCHOMIĆ JAKO ADMINISTRATOR
Opublikowano

Zobaczcie czy w folderze Scripts w Python27 macie pliki pip, pip2, pip 2.7 (jeszcze jakieś były ale nie pamiętam nazw) Jeżeli nie to pobierzcie sobie plik pip.exe z neta i wgrajcie do tego folderu scripts, mi pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...