Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór gry: TERA vs AION

m@te

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,jako,że jestem 'starym' wyjadaczem metina a on przejadł mi się na dobre mam do Was moi drodzy użytkownicy pytanie.

Mianowice,czy ktoś z Was kiedykolwiek grał w w/w gry? Jest mi w stanie wypisać wady/zalety owych gier.

Na która powinienem zwrócić większą u wagę.

Po prostu,jaką polecacie i dla czego  :)

Byłbym wdzięczny gdyby komentowały osoby,które miałby styczność z tymi grami na dłuższy czas.

Pozdrawiam

#rein

Opublikowano

Wydaje mi się, że Aion, jednakże jutro wychodzi Cabal 2 - bardzo dobry mmorpg, więc może weź go pod uwagę :P

Opublikowano

Z owych gier najlepszą propozycją według mnie jest Aion - proponuje Ci wiele możliwości oraz dość ciekawą rozgrywkę. Jedynym minusem jest jego waga, dość długo się pobiera. 

~ ~

Opublikowano

Z owych gier najlepszą propozycją według mnie jest Aion - proponuje Ci wiele możliwości oraz dość ciekawą rozgrywkę. Jedynym minusem jest jego waga, dość długo się pobiera. 

A Tera niby nie? 

Opublikowano

A Tera niby nie?

Nie mówie, że nie. Według mnie jednak Aion jest lepszy pod tym względem - różne są gusta.

~ ~

Opublikowano

Mi osobiście bardziej Tera przypadła do gustu, ale teraz za nic bym nie wrócił (przynajmniej na Europejską wersję)

Opublikowano

Te gry stawiają mocno na p2w ?

Tak, jak już to w obydwu przypadkach tylko wersja USA (wysokie pingi, niestety) bo EU prowadzi gamefail i nie wiadomo czego się po nich spodziewać, chociażby ograniczenia dla niepłacących użytkowników, którzy mogą wejść do dungeona tylko określoną liczbę razy w tygodniu, a płacący dużo więcej.

Opublikowano

Tak, jak już to w obydwu przypadkach tylko wersja USA (wysokie pingi, niestety) bo EU prowadzi gamefail i nie wiadomo czego się po nich spodziewać, chociażby ograniczenia dla niepłacących użytkowników, którzy mogą wejść do dungeona tylko określoną liczbę razy w tygodniu, a płacący dużo więcej.

Premium można kupić w grze za wirtualną walutę - nie trzeba płacić PLN i można grać na równi z tymi, którzy wolą zapłacić, niż zapracować na to w grze.

Ja oczywiście również polecam Aiona, gra stale się rozwija, a graczy przybywa. Duża waga klienta nie jest tak dużym problemem, ponieważ po 1. nie trzeba pobierać całości, aby wejść do gry i sprawdzić, czy Ci się podoba, a po 2. pobiera się przecież tylko raz (i możesz pobierać pakietami), więc chyba warto trochę cierpliwie poczekać, a później cieszyć się fajną grą. :P

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Premium można kupić w grze za wirtualną walutę - nie trzeba płacić PLN i można grać na równi z tymi, którzy wolą zapłacić, niż zapracować na to w grze.

Ja oczywiście również polecam Aiona, gra stale się rozwija, a graczy przybywa. Duża waga klienta nie jest tak dużym problemem, ponieważ po 1. nie trzeba pobierać całości, aby wejść do gry i sprawdzić, czy Ci się podoba, a po 2. pobiera się przecież tylko raz (i możesz pobierać pakietami), więc chyba warto trochę cierpliwie poczekać, a później cieszyć się fajną grą. :P

Bardziej miałem na myśli p2w w Terze, ale Aion pod tym względem bardzo nie odstaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...