Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mieszkasz w mieście to możesz też ulotki/plakaty roznosić i zdaje mi się, że pizze też mógłbyś rozwozić. :v

http://weblog.infopraca.pl/2010/06/top-10-prac-wakacyjnych-dla-nieletnich/ 

Google nie boli. ;p

@Ariella Czemu z góry zakładasz, że nie ma karty motorowerowej | prawa jazdy kat. AM? No chyba, że się znacie. :p

Opublikowano

Wydaje mi się, że nikt nie chciał aby pizza byla rozwożona rowerem ....

Ulotki, maliny itp, bo wyjazd za granice odpada - Czemu ? Wątpie abyś dał radę ;).

Opublikowano

Elo. Jest możliwość znalezienia jakieś pracy, skoro mam 16 lat (1999.08.13) prócz zbierania owoców?

Dzięki za datę urodzenia jeszcze tylko PESEL i mogę konto na PSC założyć legalnie
Opublikowano

Dzięki za datę urodzenia jeszcze tylko PESEL i mogę konto na PSC założyć legalnie

XDDDDDDDDDD, i takie osoby lubię.

Ulotki, maliny itp, bo wyjazd za granice odpada - Czemu ? Wątpie abyś dał radę ;).

Tylko ojczyzna.

Nad ulotkami pomyślę. 

­

Opublikowano

­Jeśli mieszkasz w mieście to najpopularniejszą metodą są ulotki, praca w barach, roznoszenie pizzy, chińszczyzny, etc.

Przecież w gimnazjum dzieciaki powinny mieć możliwość zdawania na kartę motorowerową, można też chyba zdawać na prawo jazdy te dla młodych, także kto wie.

Wracając do tematu - jeśli jesteś w małej miejscowości nadmorskiej to dobrym pomysłem jest np. robienie tatuaży z henny, ludzie jakos głupio do tego lgną, głównie dzieciaki małe, wiec wzorów sporo dla nich dobrze zawsze mieć. ;)

Możesz pomyśleć też o czymś co Ci idzie najlepiej, np. są osoby, które czują się dobrze np. w grafice czy coś i są freelancerami, wtedy też można sobie fajnie zarobić i to całorocznie, z tym że lepiej wtedy odprowadzać podatki, etc, bo jak skarbówka zobaczy że np. na koncie w banku (o ile masz) rocznie wpływa zbyt dużo pieniędzy to będą Cie ścigać. ;x

­VeIMQWU.png

Opublikowano

­Jeśli mieszkasz w mieście to najpopularniejszą metodą są ulotki, praca w barach, roznoszenie pizzy, chińszczyzny, etc.

Przecież w gimnazjum dzieciaki powinny mieć możliwość zdawania na kartę motorowerową, można też chyba zdawać na prawo jazdy te dla młodych, także kto wie.

Wracając do tematu - jeśli jesteś w małej miejscowości nadmorskiej to dobrym pomysłem jest np. robienie tatuaży z henny, ludzie jakos głupio do tego lgną, głównie dzieciaki małe, wiec wzorów sporo dla nich dobrze zawsze mieć. ;)

Możesz pomyśleć też o czymś co Ci idzie najlepiej, np. są osoby, które czują się dobrze np. w grafice czy coś i są freelancerami, wtedy też można sobie fajnie zarobić i to całorocznie, z tym że lepiej wtedy odprowadzać podatki, etc, bo jak skarbówka zobaczy że np. na koncie w banku (o ile masz) rocznie wpływa zbyt dużo pieniędzy to będą Cie ścigać. ;x

Nie mają możliwośći. Teraz trzeba robić prawo jazdy kategorii AM, które kosztuje około 600 zł (przynajmniej u mnie). Polecam wyrobienie książeczki sanepidowskiej i szukać czegoś w gastronomii np na pomoc kuchenną, mc czy kfc ;) A jeżeli nie to polecam siedzieć na olx czy stronach regionalnych gdzie są ogłoszenia o prace.

simply.4557.gif

Opublikowano

Nie mają możliwośći. Teraz trzeba robić prawo jazdy kategorii AM, które kosztuje około 600 zł (przynajmniej u mnie). Polecam wyrobienie książeczki sanepidowskiej i szukać czegoś w gastronomii np na pomoc kuchenną, mc czy kfc ;) A jeżeli nie to polecam siedzieć na olx czy stronach regionalnych gdzie są ogłoszenia o prace.

Nie mają? Ale mówisz o motorowerze i o samochodzie czy tylko o tym drugim? Bo z pierwszym to wiem, ze sama w gimnazjum mogłam zdawać, proponowano wtedy uczniom takie coś, co do drugiego to pewności nie mam jak to jest. ;) Akurat nie interesuję się aż tak motoryzacją :p

Co do książeczki sanepidowskiej to kolega dobrze mówi, warto ją mieć, przyda Ci się. Możesz np. też iść na inwentaryzacje w sklepach, do gastronomii właśnie jak to kolega pisze. Można też iść na rozkładanie danego towaru w markecie lub aptece. Jest wiele rożnych prać.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nie mają? Ale mówisz o motorowerze i o samochodzie czy tylko o tym drugim? Bo z pierwszym to wiem, ze sama w gimnazjum mogłam zdawać, proponowano wtedy uczniom takie coś, co do drugiego to pewności nie mam jak to jest. ;) Akurat nie interesuję się aż tak motoryzacją :P

Co do książeczki sanepidowskiej to kolega dobrze mówi, warto ją mieć, przyda Ci się. Możesz np. też iść na inwentaryzacje w sklepach, do gastronomii właśnie jak to kolega pisze. Można też iść na rozkładanie danego towaru w markecie lub aptece. Jest wiele rożnych prać.

­

AM jest teraz na motorowery do 50cc na samochody to B1 nie pamietam do jakiej pojemnosci, ale wiem ze koszt takich samochodów jest duzy i żaden pracodawca nie zainwestuje w taki sprzęt. 

Książeczka sanepidowska to wydatek około 60zł, a możliwości wiele chociaż takie niby durne rozkładanie towaru gdzie można wyciągnąć około tysiąca.

A jeszcze jedno. Przy fali upałów nie polecam Ci iść do pracy jako maskotka !! Sam popełniłem ten błąd. Po prostu się w tym stroju jest tak gorąco że nie da się wytrzymać :(

simply.4557.gif

Opublikowano

Moja koleżanka jak miała 16 to załapała się jako sekretarka w kancelarii adwokackiej ;) Trzeba szukać, "oferować się" na grupach na FB, a najlepiej pomogą znajomości.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Ile osób liczy twoje miasto? Ile godzin dziennie? Zarobek? 

Mieszkam w stolicy więc troche ich jest.

Pracuje 3 godziny dziennie bo mi tak wygodnie i nie mam parcia na większy hajs, aktualnie zbieram po to by mieć na jakieś swoje zachcianki których póki co nie mam.

10 zł na godzine, ale miałem również do wyboru 6 godzin i 8 zł/h

@Edit @1373230489-U611928.pngKokoszka.

Opublikowano

Zależy w jakiej firmie chcesz roznosić ulotki.

Ja roznosiłem gazetki w Kauflandzie, to liczyło się kilka(naście) groszy od gazetki, raz w miesiącu były większe, za które płacili więcej i zdarzały się wkładki np. z mrówki - też doliczają.

Miałem 3 miejscowości do rozniesienia (3 wsie) - wychodziło ok. 150-200zł na miesiąc (roznosiło się co środę). Nie najgorsza kwota, szczególnie że pracujesz praktycznie 4 dni w miesiącu. Na wakacje to dobra praca, bo i tak nie ma nic do roboty, ja jednak pracowałem w zimę gdzie kończyłem szkołę o 15:00, a o 16:00 już było ciemno, jak to w zimę. Gdy jeszcze roznosisz to w miejscowości której nie znasz to jest wesoło, a to jakiś pies zaczyna cię gonić, a to pijoki coś od ciebie chcą :D W mieście pewnie mniejsza patola. 

Ogólnie polecam jeżeli nie jesteś grubasem który zmęczy się po przejściu 500m. A zakładam że nie jesteś xD

Opublikowano

Ja jak miałem 16 lat pracowałem jako promotor Samsung przez całe wakacje a dni takie wchodziły czw-pt po 8h sb i nd po 10h.

10 zł na godzine to sobie policz 10+10+8+8=36hx 10 zł=360 zł za długi weekend.

Tym sposobem sobie uzbierałem sam na laptopa tylko musisz być wygadany i jakiś wygląd osobisty.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Nie mają? Ale mówisz o motorowerze i o samochodzie czy tylko o tym drugim? Bo z pierwszym to wiem, ze sama w gimnazjum mogłam zdawać, proponowano wtedy uczniom takie coś, co do drugiego to pewności nie mam jak to jest. ;) Akurat nie interesuję się aż tak motoryzacją :P

­

W wieku 16 lat można mieć prawo jazdy B1 które obejmuje samochody do 550kg także nie ma opcji żeby jakaś pizzeria czy cuś miała jakiegoś microcara smarta czy daihatsu. A wyrobienie B1 kosztuje ok. 1700zł 

Najlepiej to pomocnik budowlany urobisz się ale zarobisz ;)

Opublikowano

Jestem dostawcą pizzy, nie narzekam ;]

Własny pojazd - płaca za godzine + za kurs. Wychodzi 10zł/h (pon, wt, śr) i około 15zł/h (pt, sob, ndz)

Do tego moge sobie ustalić kiedy chcę pracować, no i z*******a ekipa :P

201581433273810245187.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...