Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym na stronie zrobić żeby wyświetlała się lista graczy posiadam bazę danych MySQL php mam w wersji 5 z tego co pamiętam.

Można by było do tego dodać jakąś tabelkę.

Chciałbym też zrobić żeby pokazywała się liczba osób online np. online: 10/100 graczy.

Za pomoc będę wdzięczny.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Co do graczy to możesz np authme połączyć z mysql i tam stworzyć te tabele które są w pluginie authme. Co do osób online poczytaj sobie o RCON serwera ;) Ew możesz stworzyć plugin który będzie dodawał liczbę graczy do bazy danych Twojego serwera, z bazy danych strona będzie pobierała liczbę graczy a po wyjściu gracza ta liczba będzie się odejmowała ale to troche roboty z tym jest

r9wfFzB.png

Opublikowano

Zależy na jakim hostingu masz serwer. Enderchest daje Ci aumatycznie stronę + listę graczy only.

ggg.gif

Opublikowano

<?php

$host = ""; // ip serwera

$port = ""; // port serwera

$socket = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, SOL_TCP);

$connected = socket_connect($socket, $host, $port);

if ($connected) {

$ping_start = microtime(true);

socket_send($socket, "\xFE", 1, 0);

$data = "";

$result = socket_recv($socket, &$data, 1024, 0);$ping_end = microtime(true);socket_close($socket);

if ($result != false && substr($data, 0, 1) == "\xFF") {

$info = explode("\xA7", mb_convert_encoding(substr($data,1), "iso-8859-1", "utf-16be"));

$serverName = substr($info[0], 1);

$playersOnline = $info[1];

$playersMax = $info[2];

$ping = round(($ping_end - $ping_start) * 1000);

echo "Online: <span style=\"color:green\">$playersOnline</span>/$playersMax<br/>

Status: ";if (($ping > '1000') || ($ping < '0')) {

echo "<font color=red>Offline</font>";

}

else {

echo "<font color=green>Online</font></br>";

}

} else {

echo "<span style=\"color:red\">Błąd: </span>Nie można odebrać danych";

}

} else {

echo "<span style=\"color:red\">Błąd: </span>Nie udało się przesłać danych";

}

?>

Opublikowano

Ja mam serwer na maszynie wżyciu bym nie hostował serwera na takim gó*nianym hostingu (enderchest.pl)

I dziękuję za wszystkie odpowiedzi uczę się dopiero pisać w php czy javie więc wasza pomoc mi w tym pomoże.

Ten kod nie działa wpisałem mój adres ip maszyny i port serwera 22266 bo ja mam kilka serwerów na maszynie i dla tego mam inny port niż 25565 nie trzeba tam jakiegoś query czy rcon włączać?

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...