Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temat pogadankowy o UFO

Loocker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sądzicie o UFO? Myślicie że jest jakaś inna cywilizacja na świecie? 

Wg mnie na pewno coś jest a nawet musi coś być. Niemożliwe by było żeby tylko ludzie byli jedyną cywlizacją w tak przeogromnym świecie. 

Kiedyś coś czytałem, że jakiś tam koleś który pracował w Strefie 51 wyznał na łożu śmierci, że w okresie w którym on pracował, na Ziemi pracowało minimum 8 istot pozaziemskich.

Druga rzecz która mi się obiła o uszy to to, że UFO pomogało nam się rozwijać już setki  lat przed naszą erą, nakładając nam religie itp. Dowodem tuaj mogą być tajemnicze obiekty które znajdują się na obrazach wykonanych setki lat temu. 

Co o tym wszystkim sądzicie? Czy NASA coś przed nami ukrywa? 

skpUo.png

Opublikowano

Trudne pytanie,ale sądzę iż niezidentyfikowane obiekty latające wokół ziem to po prostu jakaś inna cywilizacja.

Przecież nie wszystko co lata w kosmosie czy wokół ziemi można zidenfikować.

Tak czy siak,ja wierze że gdzieś tam,istnieje jakaś planeta gdzie zamieszkują tam "UFO"KOSMICI"etc jak to woli.

Opublikowano

Są 2 opcje - ufo istnieje, jest na nieco wyższym poziomie niż my, było na naszej planecie, strefy 51 itd., druga, ta w którą wierzę - wszechświat jest ogromny, możliwe że jest gdzieś cywilizacja, ale na etapie rozwoju niższym niż my. Szybko się rozwijamy, podróże międzygwiezdne to kwestia kilkudziestu, maksymalnie 200 lat. Po stworzeniu czegoś do przekroczenia prędkości światła będzie już z górki, osiedlanie się na innych planetach podobnych do ziemi, a tam możliwe odnalezienie bakterii, lub na etapie poszukiwań takowej planety obcej cywilizacji.

Czy obcy byli na ziemi? Możliwe, ale nawet jakby, po rozbiciu się na naszej planecie nie chcieli jej zniszczyć, żyją sobie, nie robią żadnych parad równości, to niech sobie żyją.

Opublikowano

Moim zdaniem w istnieniu kosmitów (nie UFO. UFO to niezidentyfikowany obiekt latający) coś jest, po co by była strefa 51? Dlaczego wszystkie pogłoski o lądowaniu/rozbiciu UFO są tak tuszowane? Nie ma takiej opcji, że jesteśmy sami we wszechświecie, po prostu nie ma.

Opublikowano

Moim zdaniem w istnieniu kosmitów (nie UFO. UFO to niezidentyfikowany obiekt latający) coś jest, po co by była strefa 51? Dlaczego wszystkie pogłoski o lądowaniu/rozbiciu UFO są tak tuszowane? Nie ma takiej opcji, że jesteśmy sami we wszechświecie, po prostu nie ma.

Gdyby rozbił się statek pozaziemskiej cywilizacji czemu nie wykorzystywaliby znalezionych w nim technologi (dla przykładu w zwykłych autach, mamy radio, gps itd.) więc naukowcy itd. mogliby jakieś rozwiązania nam nie znane wykorzystać, a nic takiego choćby w wojsku się raczej nie pojawiło. 

Opublikowano

Wszechświat jest jedną, wielką tajemnicą. 

Życie pozaziemskie owszem, może być. Wiadomo, skoro my się jakoś utrzymujemy to może gdzieś jest jeszcze odłam tego gatunku. Moim zdaniem jednak bezsensem jest całe te wypatrywanie UFO. Naprawdę, niskie prawdopodobieństwo, że gdyby akurat jakieś istoty istniały odwiedzały by nasz świat na latających spodkach potrząsając swoimi czułkami. A jeśli nawet - w najbliższym czasie raczej się o tym nie dowiemy. Nasza technologia nie jest jeszcze na tyle rozwinięta by zbadać galaktykę w poszukiwaniu życia. 

~ ~

Opublikowano

Gdyby rozbił się statek pozaziemskiej cywilizacji czemu nie wykorzystywaliby znalezionych w nim technologi (dla przykładu w lepszym aucie, mamy radio, gps itd.) więc naukowcy itd. mogliby jakieś rozwiązania nam nie znane wykorzystać, a nic takiego w wojsku się raczej nie pojawiło. 

Dlatego wspomniałem o strefie 51. NIkt praktycznie nie wie co się odbywa na terenie tej jednostki. 

Opublikowano

­Na sam początek radziłbym tutaj zapoznać się z pojęciem UFO, ponieważ mylnie bierzecie je jako obce istoty.

UFO z definicji oznacza niezidentyfikowany obiekt latający, nie nieznaną nam cywilizację ;)

Opublikowano

Po oglądaniu wielu dokumentów na ten temat i serii "Aicient Aliens" jestem pewny że w przeszłości była tu jakaś cywilizacja i nie koniecznie ziemska.

Swoją drogą polecam też książkę "Wspomnienia z przyszłości" też bardzo ciekawa.

Podobno w jednym z odtajnionych dokumentów była jakaś lista "pozaziemskich generałów", albo foo fighters z czasów drugiej wojny światowej. Dowodów na naszej kuli jest masa a co dopiero w kosmosie, biorąc pod uwagę ilość galaktyk i układów planetarnych w galaktykach szansa na kosmitów jest ogromna jeżeli nie 100%.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Kosmos jest  zbyt wielki, by istniała tylko jedna cywilizacja. Gdzieś, na planecie spoza układu słonecznego jest życie, być może nawet wysoko rozwinięta cywilizacja. Nie jesteśmy sami w kosmosie i musimy być tego świadomi.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nigdy nie wierzyłam i nie zamierzam. W zasadzie nigdy w nic nie wierzę, dopóki nie zobaczę na swoje oczy, a plotki itp są, były i będą. :)

Opublikowano

Napiszę, 1 rzecz. Jesteśmy na świecie strasznie krótki, jak by nie patrzec DOSŁOWNIE nie tak dawno odkryliśmy ogień, czy też wyszliśmy z jaskiń.

W porównaniu do kosmosu 200 mln lat na ziemi, to nic (: .

Sama zacywilizowana ziemia istnieje krótki, jeżeli w ogóle na prawdę kosmos jest nieskończony, albo cały czas się rozszerza..To ciężko stwierdzić, czy coś jest w tym niewyobrażalnie wielkim terenie.

My o kosmosie nie wiemy praktycznie nic, i nigdzie nie dotarliśmy. Dopiero w 2025 roku jest plan osiedlenie Marsa bez powrotu. Jeżeli kosmici istnieją, to my ich szybko nie znajdziemy, lecz to oni dotrą do nas. Lecz moim zdaniem, nic raczej nie ma i to jest dopiero początek kosmosu i wszystkiego co będzie w przyszłości.

Moim zdaniem mówienie, i wmawianie wszystkim że widzieli ufo i się z nimi kontaktowali to bzdura. Tak samo jak ludzie wymyslili religie, i modlą się do bożka który czuwa nad nami. bk.

Opublikowano

Witam, co sądzicie o UFO? Myślicie że jest jakaś inna cywilizacja na świecie? 

Wg mnie na pewno coś jest a nawet musi coś być. Niemożliwe by było żeby tylko ludzie byli jedyną cywlizacją w tak przeogromnym świecie. 

Kiedyś coś czytałem, że jakiś tam koleś który pracował w Strefie 51 wyznał na łożu śmierci, że w okresie w którym on pracował, na Ziemi pracowało minimum 8 istot pozaziemskich.

Druga rzecz która mi się obiła o uszy to to, że UFO pomogało nam się rozwijać już setki  lat przed naszą erą, nakładając nam religie itp. Dowodem tuaj mogą być tajemnicze obiekty które znajdują się na obrazach wykonanych setki lat temu. 

Co o tym wszystkim sądzicie? Czy NASA coś przed nami ukrywa? 

WSZYSCY JESTEŚMY KOSMITAMI!

(w końcu Ziemia jest w kosmosie, nie?)

Opublikowano

­Fajna dyskusja, lubie. Ogólnie do takich teorii co prawda podchodzę sceptycznie, aczkolwiek ostatnio bardzo zainteresowała mnie teoria o której Ator(wideoprezentacje) wspominał - raptalianie, czyli poł człowiek, pół dinozaur/jaszczurka, whatever. W to jestem chyba najbardziej skłonny uwierzyć, w sumie na jedno wychodzi raptalian = kosmita. Przed nami jest wiele rzeczy ukrywanych, o wielu, bardzo wielu nie mamy pojęcia, tak samo jest wiele nowych technologii zatajanych by po prostu ludzie sie do tego nie dorwali. Wierze w  życie na innych planetach, bo skoro na ziemi może być to czemu nigdzie indziej nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...