Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niestakujące się itemy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam serwer na wersji MC 1.8.7, silnik spigot i mam problem z niestakującymi się itemami, wygląda to tak:

kładę świeczkę, rozwalę ją i ona mi tworzy nowy stack mimo tego ze w drugim jest ich tylko 30 i nie mogę tego połączyć, dzieje się to praktycznie z każdymi itemami, ID itemów jest takie samo, patrzyłem na czystym spigocie niestety jest to samo, tak jak i na bukkit/standard czego jest to wina ?

Opublikowano

­

Witam, posiadam serwer na wersji MC 1.8.7, silnik spigot i mam problem z niestakującymi się itemami, wygląda to tak:

kładę świeczkę, rozwalę ją i ona mi tworzy nowy stack mimo tego ze w drugim jest ich tylko 30 i nie mogę tego połączyć, dzieje się to praktycznie z każdymi itemami, ID itemów jest takie samo, patrzyłem na czystym spigocie niestety jest to samo, tak jak i na bukkit/standard czego jest to wina ?

Posiadasz AuthMe? Jeśli tak, pobierz starszą wersję pluginy, gdyż posiada bug na nie stackowanie się przedmiotów.

Opublikowano

@ellanore Wyjaśnij może do czego to służy? xD

/topic

Wina leży po stronie AuthMe, wersja 3.5 spowodowała ten błąd. należy zmienić ją na 3.4, oraz stare itemy z 3.5 zamienić na nowe gdyż będą mieć ten błąd.

@DoriiSuperPies

Naprawia błąd, który jest w najnowszym authme bądź innym pluginie, który powoduje błąd stackowania.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

W essentials też jest opcja wyłączenia stackowania , bądź zmiana jej np nie z 64 tylko stack to np 551

Opublikowano

Dzięki wszystkim za podpowiedzi, faktycznie wina leżała po stronie AuthMe tyle ze mam wersje 3.5 i naprawiłem owy bug, pogrzebałem w configu i jest tam taka opcja

ProtectInventoryBeforeLogIn: true

zmieniłem z "true" na "false" i itemy zaczęły się normalnie stakować oczywiście te które wcześnie się nie stakowały musiałem przepuścić przez lejek albo zrobić pustą wymianę z graczem (plugin Trade).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...