Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Santeria, czyVesteris?

metinowiec189

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, szukalem jakiegos mediuma, bo taka ochota mnie naszla i natrafilem na 2 fajne serwery.Santeria, czy Vesteris?Tu mam dylemat :/ Moglbym sie sugerowac wyswietleniami i komentarzami pod publikacja obu serwerow i Santeria wygrywa walke na 1:0.Jednak bardziej mnie interesuje liczba graczy, gdzie wiecej?Jak z expieniem, zarobkiem na wymienionych serwerach?

Nie czaruj.

Opublikowano

To tak :

1.

santaria: masa problemów na starcie, ale jakoś to pomału ogarneli wraz z zmianą technika.

Vesteris: Start bez większych problemów.

2.

Liczba graczy na obu można powiedzieć podobna tylko, że Santari co miało odpaść już odpadło. Jak będzie z Vesteris to nie wiem.

3.

Vesteri: Administracja ogarnięta.

Santeria: dopiero ich widać :)

4. 

O samą grę IS itp. To moim zdaniem Santeria prezentuje się lepiej po prostu wszystko ładnie przemyślane. Vesteris to troszkę pogmatwany taki tu łatwiej tu ciężej co często irytuje.

Jak dla mnie 1:1 jeżeli masz wątpliwości pobierz oba zagraj do 30 poziomu i zobaczysz, który bardziej ci pasuje.

837371446280124127260.png
Opublikowano

A, ze sie spytam tak.Medale konne-na obu serwerach wyglada to podobnie?Trzeba dropic, aby wbic lvle konia?Cos typu ravia, kilka godzin dropu i ladny zarobek, czy niezbyt?Glowny zarobek metiny, czy dungeony i bla bla bla?Bo po ogladnieci obu prezentacji jestem pogubiony ?Dungeony lvl-owe i kolejen dungeony na podobny lvl ezzzz

Nie czaruj.

Opublikowano

Oba serwery jako tako się trzymają. 

Obecnie polecam Vesteris - administracja ogarnięta, idzie się z nią dogadać. Rozgrywka sama w sobie także ciekawa. 

Jeśli chodzi zaś o stabilność.. Tu ciężko jest ze wszystkimi powstającymi serwerami, ale nie ma co się zniechęcać. Nie bawmy się w proroków, bo za daleko nie dojdziemy. 

~ ~

Opublikowano

i tak oba upadna po miesiacu ;) wiec nie wiem czy jest sens gry :)

Pierdol, pierdol, ja posłucham. xD

Oba serwery jako tako się trzymają. 

Obecnie polecam Vesteris - administracja ogarnięta, idzie się z nią dogadać. Rozgrywka sama w sobie także ciekawa. 

Jeśli chodzi zaś o stabilność.. Tu ciężko jest ze wszystkimi powstającymi serwerami, ale nie ma co się zniechęcać. Nie bawmy się w proroków, bo za daleko nie dojdziemy. 

Ataki przetrwaliśmy, game stoją stabilnie. Myślę, że stoimy stabilnie z tym Vesterisem. :v

Opublikowano

Koniec koncow wybralem Vesteris :D Jakos po ogarnieciu prezki  podjaralem sie nim bardziej.Tak wlasnie stalem sie nowym graczem Vesterisa.OL YEEEE

Nie czaruj.

Opublikowano

­Gram na obu serwerach i zdecydowanie bardziej polecam Vesteris'a. Zwyczajnie bardziej przypadł mi do gustu, wszystko w miarę dobrze zrobione, o eq do 30 lvl (a z takim już możesz iść do v2) nie jest ciężko bo dostajesz je z misji (biolog etc.), dodatkowo jest dużo misji, które nie zajmują dużo czasu, a nagrody za nie są dość spore. Co do Santerii to ten serwer też ma swój urok, jednak jest na nim ciężej się dorobić niż na Vesterisie, głównie ze względu na pobugowane misje.

Dodatkowo na Vesterisie masz kilka ciekawych systemów jak metinologia, kowalstwo (fajny sposób na zarobek, bo możesz chociażby podrobić ebo w m2 i potem do +9 ze zwiększoną szansą na ulepszenie), podział na KU i sekrety (dzięki czemu wbijanie skilli jest trochę bardziej różnorodne). Podsumowując Vesteris >>>>>>>> Santeria. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

A, ze sie jeszcze tak spytam.Skad zdobede te 'ksiegi' mocy' co daja te buffy smoczka ??Oplaca sie to, czy lepiej sobie buffa jednak zrobic ?

Nie czaruj.

Opublikowano

oczywiście, że vesteris ten serwer ma to coś w sobie :D<3

tak ma błąd z clientem i wielu graczy wejść nie może   :) pozdrawiam bo jestem jednym z nich .. 

Opublikowano

Wbilem 20lvl i nie mgoe wejsc na 1 dung-pisze, ze jest tymczasowo wylaczony.Wie ktos co jest grane?Drugie pytanie, to skad wytrzasnac ksiegi mocy co daja buffy?

Nie czaruj.

Opublikowano

Polecam Vesteris, ciekawsza rozgrywka i sety bardziej przypadły mi do gustu. Ale jak wiadomo serwery w tych czasach upadają po 2-3 miesiącach.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...