Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AutoIT Bocik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie bota do minecrafta. Zostałem poproszony o napisanie bota na kopanie lecz nwm jak zrobić aby polecenia zostały wysyłane do okna z gra nie musi to być w tle czy inne czary normalnie w aktywnym oknie.

Proszę kogoś aby napisł mi jakie mam umieścić komendy na poczatku kodu.

Dziękuje

Opublikowano

NomadMemory?

Ale jak nie musi być to w tle, to napisz żeby trzymało lewy przycisk myszy i już

linki w górę

Opublikowano

No tak tylko że jak uruchamiam tego bota to na pulpicie działa mi wszystko ok a w grze nie tak jakby nie był aktywny czy cos właśnie nie wiem jak to zrobic czy jakis controlclick/send czy winactivate.

Opublikowano

No napisałem jakis tam Controlmove i click klika mi na okno z minecraftem ale w dalszym ciagu nic wiecej kursorem nie rusza ani nic. Moze źle title wpisuje ( biore z autoit window info)

Nwm czy ktos z wam odpalał lub grał w minecraft ale tam jest tak że jak sie jest w grze i przejdzie sie na inne okno to automatycznie włacza sie menu moze to dlatego taki problem ?

Opublikowano

Nie mam napisanego kodu bo jak przy pierwszych poleceniach juz nie działa to nie ma to najmniejszego sensu :( 

WinActive("Nazwa_okna","")
WinActivate("Nazwa_okna","")
ControlClick("Nazwa_okna","LButton",2,658,237)
ControlSend("Nazwa_okna","",,"ESC",1)
ControlClick("Nazwa_okna","LButton",1,658,230)
ControlSend("Nazwa_okna","",,"ESC",1)
ControlClick("Nazwa_okna",2,655,232)
ControlSend("Nazwa_okna","",,"f",0)
ControlMove("Nazwa_okna","",,720,550,,)

takie tam różne próbowałem i tylko przekierowuje mnie do okna z gra i dalej cisza. jak pozmieniam wszystko na pulpit to działa normalnie.

Opublikowano

Nwm czy ktos z wam odpalał lub grał w minecraft ale tam jest tak że jak sie jest w grze i przejdzie sie na inne okno to automatycznie włacza sie menu moze to dlatego taki problem ?

Wejdź w ścieżkę %appdata% potem .minecraft, następnie w options.txt. Szukasz linijki z pauseOnLostFocus:true - zamieniasz ją na pauseOnLostFocus:false :)

Opt("SendKeyDownDelay", 50) ;inaczej bedzie gubic litery

ControlSend("Minecraft 1.8.7", "", "", "{T}")
Sleep(100) ;czeka 0.1 sekundy
ControlSend("Minecraft 1.8.7", "", "", "/time set night{ENTER}")

Nigdy zostawiaj pustych argumentów, zastąp je pustym stringiem "", albo DefaultNull-1, oczywiście są przed argumentami, które chcesz zmienić.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Dobra wszystko już działa elegancko bocik napisany dziękuje wszystkim co mi pomogli  w tej sprawie.

Mam jeszcze jedno pytanko czy da się w AutoIT wczytywać jakoś wartości do zmiennych przez użytkownika ? dużo szukałem i nic nie znalazłem wiec pewnie nie można bezpośrednio ale może jakoś przez inny plik/program ? 

Opublikowano

Jeden z wielu sposobów:

$zmienna = InputBox("Program", "Wpisz cos:")

MsgBox(0, "Program", "Wpisales: " & $zmienna) 

­

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...