Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MC.SKRIPT

Sopher.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Woah, co to za serwer? O co chodzi? Co tutaj się robi?

MC.SKRIPT.PL jest to serwer freebuild + survival z elementami roleplay. Grając razem z nami masz możliwość zrobienia wszystkiego, zaczynając od eksplorowania świata, kończąc na zbudowaniu osady wraz z swoją drużyną. Grając na serwerze spotkasz wiele urozmaiceń, które szczegółowo są rozpisane tutaj. Wolność rozgrywki, która zapewni Ci robienie to czego chcesz jest niestety ograniczona krótkim regulaminem, aby zapobiec nieprzyjemnym sytuacjom, typu grief cudzej własności, kłótnie na czacie itd.

Podstawowe informacje.

IP serwera: MC.SKRIPT.PL / 62.210.6.230:7995
Wersja: 1.8
Whitelista: włączona, więcej informacji niżej :)

Serwer wystartował dnia 29-06-2015 o godzinie 20:00

Kto na serwerze może zagrać?

Na serwerze może zgrać każdy użytkownik forum SKRIPT.PL posiadający pełną wersję gry Minecraft (tzw. konto premium) LUB gracz, który nie posiada pełnej wersji gry Minecraft, ale wykupił wejściówkę dla graczy no-premium w naszym sklepie. Ów wejściówkę można wygrać również w naszych konkursach organizowanych na forum.

Jak mogę zapisać się na whiteliste?

Wystarczy, że klikniesz tutaj i spełnisz wszystkie wymagania dot. dodania Cię na whiteliste:

• musisz mieć konto na forum
  • wypełnione pole "Nick Minecraft" w twoim profilu
  • konto premium Minecraft / wykupiona wejściówka dla gracza no-premium

Po spełnieniu tych wymagań pojawi się przycisk, dzięki któremu zostaniesz dodany na whiteliste i będziesz się mógł cieszyć grą na serwerze!

Huh, są jakieś ciekawe funkcje dostępne na serwerze?

No jasne, że są! Serwer jest stworzony z myślą o graczach, którzy nie zamierzają spędzić tygodnia na serwerze, lecz długie miesiące, dlatego rozgrywka została stworzona tak, aby graczom się nie nudziło na serwerze i mogli grać tam codziennie! Poniżej znajduje się lista dodatkowych funkcji. Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej wystarczy, że klikniesz w obrazek :)

skriptpl_1435686971__zwierzeta.png

skriptpl_1435686991__lokacja.png

skriptpl_1435687014__crafting.png

skriptpl_1435687028__zadania.png

skriptpl_1435687042__ekonomia.png

skriptpl_1435687063__potwory.png

skriptpl_1435687091__plecaki.png

Pod tym linkiem możesz zobaczyć dynamiczną mapę serwera.

Ostatnia aktualizacja: 30-06-2015

Opublikowano

Można wiedzieć kiedy serwer wystartował, ile ma graczy? [ nie chce mi się wchodzić :D, przeglądam informację na tym forum ]

Ładna prezentacja, w hiperłączach więcej informacji, fajny pomysł.

Liczę na szybką odpowiedź.

edit. A no tak... widzę, nie zauważyłem :<

Opublikowano

@AntyWarn

Serwer wystartował wczoraj o godzinie 20:00 (co jest zawarte w prezentacji). Co do ilości graczy to średnio gra 5-10 osób, lecz myślę, że z czasem graczy przybędzie :>

Przy tworzeniu serwera nie stawialiśmy na ilość graczy, lecz na poziom rozgrywki. Nie zależy nam na ilości graczy, lecz po prostu na przyjemności z rozgrywki :)

Opublikowano

Pomysł na serwer nad wyraz ciekawy a autorzy postarali się wreszcie o coś oryginalnego. Żałuję tylko, że w prezentacji nie ma screnów które by pokazywały sam serwer. Interesuje mnie też regularność różnego rodzaju eventów i konkursów, o czym jednak nie znalazłem informacji.

images.jpg

Opublikowano

@Galador256

Zdjęcia z serwera możesz znaleźć na naszym forum. Jeżeli interesują cię lokację to są przedstawione tutaj.

Co do eventów i konkursów to na pewno takowe będą o czym gracze zostaną poinformowani na forum :>

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngSopher. Serwer bardzo interesujący, godny uwagi. Prezentacja też niczego sobie.

Tylko odstrasza mnie to, że bym chciał zagrać z bratem, ale on nie ma konta premium, a trochę dużo za tą wejściówkę. 

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBiter.

Wejściówki będzie można też wygrać w konkursach organizowanych na forum.

@topic

Linki przekierowujące zostały popsute przez jakiegoś moderatora z wodogłowiem za co bardzo przepraszam. Niedługo zostanie to wyjaśnione, a linki będą poprawnie działać.

Publikacja przywrócona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...