Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szum w słuchawkach podczas gry

Razeer123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z szumem w słuchawkach, pojawił się on po zakupie nowego komputera. Jest słyszalny tylko podczas gry (gdy jest np cicho, lub jest zminimalizowana). Słuchawki to Steelseries Siberia V3, specyfikację komputera mogę podać jeśli będzie potrzebna. Proszę o pomoc.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Skoro problem występuję podczas jednej czynności, czyli grania, najprawdopodobniej, któreś ustawienia się gryzą.

A da się to jakoś sprawdzić?

Opublikowano

A da się to jakoś sprawdzić?

Nie mam Twoich słuchawek, ale masz kilka możliwości. Jeżeli problem masz tylko na tej jednostce, to albo winę ponosi software (ustawienia panelu, gra, sterownik etc.), albo po prostu coś z źródłem dźwięku. Najbardziej prawdopodobne jest to to pierwsze. Postaraj się wyłączyć jakikolwiek wymuszone ustawienia przez aplikacje, sprawdź ustawione zachowanie mikrofon-słuchawka w sterowniku. Miałem kiedyś podobny problem z creativami i przyczyna w tym siedziała.

Opublikowano

Do gier najlepiej wywalić wszelkie oprogramowanie i ulepszenia jakie instalują instalki karty i zainstalować wyłącznie sterowniki czyste przy okazji nie włączając żadnych  udoskonaleń dźwięku w systemie. 

Wystarczy że regulatory głośności śą przynajmniej w połowie, resztę ustawia się raczej głownie w grze 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Beznadziejna karta dźwiękowa dodawana do tych beznadziejnych słuchawek pewnie zbiera zakłócenia z podzespołów gdy są pod obciążeniem

Opublikowano

Beznadziejna karta dźwiękowa dodawana do tych beznadziejnych słuchawek pewnie zbiera zakłócenia z podzespołów gdy są pod obciążeniem

Tam nie było żadnej karty dźwiękowej.

Opublikowano

No to ci szumi twój wzmacniacz pod który masz podpięte słuchawki, czy to z dźwiękówki czy tez z kolumn. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To jeszcze lepiej, cenę zwiększyli i przestali dodawać te słabe karcioszki w zestawie :D Szumi Ci źródło tak jak mówi Ktosiu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...