Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co chcielibyście widzieć na serwerze Freebuild i czy byście na takim zagrali?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;3

Mam w planie stworzyć serwer Freebuild , ale tak jak to było kiedyś.

Chciałbym wiedzieć co chcielibyście zobaczyć na takim serwerze (w sensie jakie eventy, rozmiar działek itp)

Obecność jednego pluginu na serwerze jest już przesądzona , a otóż chodzi o plugin PlotMe. Osobiście nienawidzę tego pluginu ,gdyż psuje on klimat na serwerze. Wszystkie działki będą robione ręcznie i rozmieszczone wokół spawnu.

Spawn

Jeżeli chodzi o sam spawn to mam już zbudowany jego kawałek (główny hol)

wioug7.png 

Od razu mówię ,że jedno z tych przejść będzie prowadziło do działek a reszta do pomieszczeń informacyjnych i portali.

Mapa surowcowa

Będzie to zwykła mapa survival z wyłączonym PvP .

Do PvP będą zbudowane specjalne areny.

Chat

ri51g0.png

87or73ygja0b_t.jpg

zjsvf5rrreg6_t.jpg

hc63yi6qie2z_t.jpg

Jeżeli ktoś jest zainteresowany pomocą przy serwerze niech się zgłosi na PW.

2115

Opublikowano

Przede wszystkim dojrzałą ekipę, która będzie angażowała się w serwer. Do tego jakieś ciekawe mini gry oraz estetyczny wygląd chatu. ;)

Opublikowano

­Ogarnięte autorskie pluginy (Nie muszą być wszystkie), dbanie o graczy, zero lagów, dodanie lekkiej nutki Real Life i to chyba na tyle :) Ja bym grał :)

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Polski serwer TeamSpeak3!

Opublikowano

Przede wszystkim dojrzałą ekipę, która będzie angażowała się w serwer. Do tego jakieś ciekawe mini gry oraz estetyczny wygląd chatu. ;)

Zaraz dodam screeny chatu

­Ogarnięte autorskie pluginy (Nie muszą być wszystkie), dbanie o graczy, zero lagów, dodanie lekkiej nutki Real Life i to chyba na tyle :) Ja bym grał :)

Autorskich niestety nie będzie ale z pewnością będzie wszystko sprawnie działało.

2115

Opublikowano

@topic Napewno spawn wymaga poprawki wyglądu :P bardziej epicko musi być, rangi fajnie by było gdyby pisały w kolorach a możesz to Zmienić w essentials, plugin na działki musi być w 100% polski, lepiej by było dać kopalnie, oraz prace: Jobs z bukkita, Kolejna ważna sprawa jest wielkość działek 30x30x30x30 powinno być okej dla vip możesz zrobić 40x40x40x40 dla svip o 10 więcej itp, przyda się tez parę skryptów na np szybsze ścinanie drzew itp, anty reklama na 100%. Emotoikonki mogą być :), Plugin: Marry Coś tam (śluby)

Jakieś PvP żeby nie było za nudno :D, jakiś parkour dla graczy. może być jakieś pvp 1 vs 1, na pewno muszą być antyczne bronie itp. mogą być generatory stone , drewna itp, rangi za kille tez mogą być typu pogromca itp. Aby nie było tak łatwo dodać specjalne inne potwory poprzez skript. Dla prawdziwych łowców można było by dodać mobarene. Aby nabrać graczy możesz napisać skrypt na dawanie rangi vip na 1 dzień, Aby serwer stal się ciekawy można dodać 3 kolory typu: glówny , oznaczenie komend , oznaczenie rangi gracza , oznaczenie innych rang ekipy , Ja poddałem pomysły ale czy je zrealizujesz zależy od ciebie więcej pytań na pw :)

Opublikowano

Po 1. W dzisiejszych czasach nikt nie gra już na serwerach freebuild, minecraft,gracze zmienili się...

Teraz tylko EASYHC jest modne. Oczywiście gdybys miał dojrzałą ekipę, dobry silnik, rozbudowaną ekonomię gry i dobre reklamy to jakos by to poszlo. Ale jest w tym sporo roboty.

Opublikowano

Z chęcią zobaczyłbym na takim serwerze przyjazną administrację, jak również miłą atmosferę wśród graczy chodzi mi tu o blokowanie dostępu do serwera osobom, które cały czas przeklinają, ubliżają innym. Ponad to ciekawym urozmaiceniem byłyby prace popularne na serwerach freebuild, gdy te miały swój okres świetności. Ważnym dla mnie elementem jest dostosowanie ekonomii. Ceny działek i materiałów w sklepie powinny być dostosowane do ilości gromadzonej gotówki, jak również powinny zachęcić graczy do zakładania własnych sklepów, aby się wzbogacić. Skoro to freebuild to chciałbym żeby gracze mieli dostęp do głów, które posłużyć mogą do dekoracji zbudowanego domku.

Opublikowano

up3 On zapytał co dodać a nie że sobie chce zmienić tryb :P

up2 To jego serwer wiec niech robi co chce :)

Opublikowano

@Azorek_Kh

A co to majkrafci? Fatamorgana? Wyjdz

@topic

Vip ma echopeta, nie dobrze chociaz jeden zwierzak powinien byc dla normalnych graczy by ich zachecic do kupna. Spawn wyglada jak kupa i budowany chyba 5 min, ladniejszy jest biom glinowy z drzewkami sawannowymi. Poza tym nic nie wiem z opisu o tym serwerze wiec ciezko mi cokolwiek dorzucic.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...