Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dyskiem przenośnym

squah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo.

Kilka miesięcy temu kupiłem sobie dysk przenośny Seagate Expansion 1TB. No i wszystko ładnie hulało, aż do wczoraj, kiedy to chcąc przegrać sobie grę z dysku na komputer, napotkałem problem.

Mianowicie po podłączeniu dysku kablem USB do komputera mój pc wydaje charakterystyczny dźwięk, co oznacza że dysk został podłączony. Dioda na dysku też się świeci. No i teraz gdy wchodzę w >mój komputer dysk ten wyświetla się jako "Dysk lokalny (D:)". Dodam że kiedyś wyświetlał się on jako "Expansion" z ikonką dysku, no ale ok. No i gdy próbuję wejść w ten "Dysk lokalny (D:)" cały eksplorator plików mi się ścina, nie idzie nic zrobić jak wyłączyć to przez menedżer zadań. Wystarczy że kliknę na tę ikonkę dysku lokalnego, a wszystko dopada wielka zamuła i trzeba wyłączyć. Próbowałem podłączać do innego portu usb, do drugiego laptopa, nawet do telewizora - wszędzie to samo.

Jest jakiś sposób samemu to naprawić czy jedynie oddać na gwarancję? Mam tam parę plików które wolałbym zachować, no ale jak nie będzie innego wyjścia to płakać nie będę.

Jak zły dział to przenieście.

Opublikowano

Coś się stało z dyskiem i raczej sam tego nie naprawisz, nwm. możesz spróbować go sformatować, ale najlepszym rozwiązaniem będzie jak oddasz go na gwarancje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...