Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SkQuery-WildSkript YML

MsPatryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam takie coś w yml:

areny:
  '1':
    create: 'true'
    spawn:
      '1':
        x: '-158.29'
        y: '69'
        z: '322.51'
      '2':
        x: '-158.43'
        y: '69'
        z: '286.3'
      '3':
        x: '-158.77'
        y: '66'
        z: '358.7'
    status: §4§l§nOtwarta
    gracze:
    - EndDragos

i mam problem gdyż chcę aby to co jest po spawn czyli 1,2,3 było dodane to {_tp::*}- chodzi o randomowy tp w to miejsce ale tylko z tych napisanych numerków- 1,2,3. Mam w kodzie tak:

set {_tp::*} to yaml list "areny.%arg 2%.spawn" from file "TDM/config.yml" i jak daje potem send "%{tp::*}%" to pisze <none>. Tak samo jak daję set {_tp::*} to configuration section "spawn" get of "TDM/config.yml". Testowałem na normalnych zmiennych- bez yml i jak dodałem np tylko to:

clear {_gracz}'s inventory
                                        set {_spawn.x} to yaml value "areny.%arg 2%.spawn.%loop-number%.x" from "TDM/config.yml"
                                        set {_spawn.y} to yaml value "areny.%arg 2%.spawn.%loop-number%.y" from "TDM/config.yml"
                                        set {_spawn.z} to yaml value "areny.%arg 2%.spawn.%loop-number%.z" from "TDM/config.yml"
                                        set {_spawn} to location at ({_spawn.x} parsed as number, {_spawn.y} parsed as number, {_spawn.z} parsed as number)

to działało. Ten up kod poprawiłem tak aby działał pod loop-number i tu właśnie chodzi o ten nr 1,2,3 który powinien być w {_tp::*} bo chcę aby randomowo tepalo w miejsce. Nic nie działa. Pomoże ktoś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...