Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Priv Wow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś z was nie miałby priva na którym mógłbym postarć się o gma znam sie bardzo dobrze na wowie grałem na globalu i na priwach gdzie miałem full t6 znam komenty itp więc prosze o pw z góry thx.

Opublikowano

To nie zależy głównie od twoich umiejętności i osiągnięć tylko kaprysu administratora zgłoś się gdy będą potrzebować ludzi to może się dostaniesz ale wątpię żeby ktoś kto postawił serwer dla własnej przyjemności oddał go pod opiekę obcym ludziom...

Ale powodzenia kto nie ryzykuje ten nie je.

Opublikowano

nom jak cos pisz jud od ludzi co maja taki serv lub chca go zrobic

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

priwy wow sa banowane najpozniej w pol roku... mozesz niezdazyc zostac gm'em

Ty chyba nie wiesz co mówisz : Apocalypse ok.1rok działania Hellground też ok. roku ToD już ponad 1,5 roku

Opublikowano

No co wyyy... Przecież na każdym privie administratorzy blizzarda maja GM'a włażą i banują wszystkich, razem z adminami.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Gdy dziewczyna nie umie tańczyć, narzeka na orkiestrę.

userbarwb.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak ja lubię gdy nieświadomi ludzie piszą o czymś czego tak na prawdę nie wiedzą. Prywatne serwery World Of Warcraft są pisane od podstaw i/lub na gotowych silnikach np mangos, tc lub inne. Admini WoW nie mają dostepu do prywatnych serwerów z kilku oczywistych powodów:

1. W jaki sposób (o ile serwer nie ma błędów) mogą dostanieć admina jeśli nie mają danych dostepu do prywatnego serwera (np baza danych),.

2. Klient gry sam w sobie nie pozwala na ingerencję w grę (zabezpieczenia), prywatne serwery posiadają błędy ponieważ programiści nie mogą od razu wiedzieć o wszystkim co wprowadził blizz.

Tworzenie prywatnych serwerów nie jest łamaniem prawa gdyż program jest napisany od podstaw i bez kopiowania jakiej kolwiek części z serwerów jakie udostępnia blizzard. Ponadto większość prywatnych serwerów w swoi regulaminie ma adnotację że serwer jest prowadzony w ramach edukacyjnych (nauka c++ i sql).

Sam Posiadam swój serwer a raczej jestem jednym z programistów w nim. Nie wiem czy mogę wstawić link do mojego serwera bo nie zgłębiłem tak dokładnie waszego regulaminu.

Opublikowano

Tak, nie jest to nielegalne, jeżeli nie przynosi żadnych dochodów. Marka World of Warcraft należy jedynie do Blizza, i czerpanie w związku z tym korzyści = sprawa sądowa :).

Link do swojego serweru możesz wrzucić w dziale serwery prywatne.

userbarwb.png

Opublikowano

Serwery prywatne nie sa zamykane nawet jak czerpia korzysci poniewaz nie zmuszaja niekogo do placenia abonamentu jak na retailu. Odbywa sie to tam systemem DOBROWOLNYCH dotacji czyli nikt cie nie zmusza. Tworzenie prywatnych serwerow jest legalne granie na nich nie poniewaz modyfikuje sie klienta gry (Co jest nielegalne z punktu prawa). Bez znajomosci podstaw c++ i emulatorow TC2 Mangoss nie masz co liczyc na gm'a.

2uepvdj.jpg

Weteran Warhammera i World of Warcraft

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Prywatne serwery są naruszeniem ograniczeń licencji EULA. Blizzard uważa, że naruszenie tych zasad jest równoznaczne z naruszeniem praw autorskich i wytacza procesy sądowe. Właściciele prywatnych serwerów (szczególnie tych większych) powinni uważać. Jak widzimy Zamieć się z piratami nie patyczkuje, a kara może być bardzo dotkliwa.

Gówno wiesz to się nie odzywaj. Blizzard nie ściga, jeżeli serwery są niszowe i nie wielkie zyski mają, zwykle wysyłają maila z prośbą o zaprzestanie swoich akcji, potem proces.

userbarwb.png

Opublikowano

Serwery prywatne sa robione calkowicie od 0 ^^ jak reverse enginering wiec gdzie tu lamanie prawa ?! Tym bardziej EULA. Do tworzenia emulatora nie potrzebny jest zaden plik world of warcraft wiec prawo nie moze byc łamane. "Serwery prywatne nielegalne" to wielka propaganda. Bliizard wysyla maile do adminow srewa to tez propaganda czemu naprzyklad wowscape nie zamkneli ?:) tylko adminom sie znudzilo :) mieli oni tyle kasy z tego serwa ze nie musieli pracowac... Prywatne serwy m2 lamia prawo poniewaz modyfikuja klienta gry ... Po nastepne primo EULA nie obejmuje wow'a tak jak gry stworzone w EU tylko DMCA (ang. Digital Millenium Copyright Act) a tego prawa nie ma w polsce. Dlatego naprzyklad gracze z pl nie mogli brac udzialu na "WoW Arena Tournament". Chyba ci juz wyjasnilem czemu nie zamykaja POLSKICH privow z naciskiem na "POLSKICH"

2uepvdj.jpg

Opublikowano

No rzeczywiście znudziło im się tworzenie serwa i im wytoczyli proces, logika, że japierdole.

reverse engineering jest NIELEGALNY

A. in whole or in part, copy, photocopy, reproduce, translate, reverse engineer, derive source code from, modify, disassemble, decompile, or create derivative works based on the Game; provided, however, that you may make one (1) copy of the Game Client and the Manuals for archival purposes only;

A żeby postawić serwer, ktoś musi się pobawić w reverse engineering, co jest nielegalne.

Włączając grę masz prawo EULA do zaakceptowania.

userbarwb.png

Legenda
Opublikowano

Gdy dziewczyna nie umie tańczyć, narzeka na orkiestrę.

Myślałem że na rąbek spódnicy.

@Top.

Nie będę wnikał w kłótnie czy to nielegalne czy co.

Na serverze :

To jest ukryta treść, proszę

Poszukują GM'a.

Opublikowano

No rzeczywiście znudziło im się tworzenie serwa i im wytoczyli proces, logika, że japierdole.

wow-sacape nie zostal wytoczony process ^^ BTW. Znajdz chcociaz 1 plik lub czesc pliku nalezaca do bllizarda w jakim kolwiek emulatorze ?

A. in whole or in part, copy, photocopy, reproduce, translate, reverse engineer, derive source code from, modify, disassemble, decompile, or create derivative works based on the Game; provided, however, that you may make one (1) copy of the Game Client and the Manuals for archival purposes only;

Nie znajdziesz wiec gdzie tu lamanie EULA skoro nie ma zadnego pliku nalezacego do blizz'a... ^^

jesli chcesz moge ci dac linki do serwerow ktore lamia prawo a ktore nie :) (tak priv serwy sa nielegalne jesli sprzedaja rzeczy nalezace do blliz'a czyt. Item shop).

Polecam jako lekture .......

2uepvdj.jpg

Opublikowano

Ale właśnie przecież o to cały czas toczy się dyskusja - jeżeli serwer zarabia, to się przyprują, jeżeli jest w celach edukacyjnych itd to nie.

Wowscape miał proces, widziałem dokumentacje rozpraw więc mi nie wciskaj kitu.

Używają reversa żeby 'wydobyć' dane...

Prawa autorskie to temat rzeka...

userbarwb.png

Legenda
Opublikowano

Ale właśnie przecież o to cały czas toczy się dyskusja - jeżeli serwer zarabia, to się przyprują, jeżeli jest w celach edukacyjnych itd to nie.

Wowscape miał proces, widziałem dokumentacje rozpraw więc mi nie wciskaj kitu.

Używają reversa żeby 'wydobyć' dane...

Prawa autorskie to temat rzeka...

Sam czytałem że mieli proces, więc ci co gadają że nie gówno wiedzą.

Sami możecie zrobić server wystarczy znać się bardzo dobrze na Reverse engineringu

Opublikowano

Proces skonczyl sie zmianna domeny ^^ na http://wowtoxic.com/ z prawej strony masz ladny licznik :) Serwery tego typu nastawione na zarobek lamia prawa autorskie ale wiekszosc priv ma dobrowolne dotacje i raczej sie tym nie chwali :) dobrowolne dotacje nie lamia prawa iz sa traktowane jako darowizna.

Proponuje zawrzec pokoj i zakaczyc flame bo tak sie mozemy przegadywac w nieskonczonosc AVE.

2uepvdj.jpg

Opublikowano

Co ty pierdolisz?

Toxic - WoW to nie jest wowscape, nie próbuj być mądrzejszy od telewizora, bo toxic wow działał już jak działał wow - scape i to nie było to samo. Skąd ty wogóle takie informacje bierzesz, koledzy Ci kity wciskają?

Cały czas tu próbujesz wprowadzić wszystkich w błąd.

Jeżeli się mylę, podaj mi źródło z którego czerpiesz informacje, wtedy mogę się przyznać do błędu, a tak to nie wciskaj kitów.

userbarwb.png