Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Server Vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardziej opłacalne jest rozwiązanie hosteam który oferuje 1GB RAM w przypadku pakietu Wide, niż mintshost oferujący 512MB w pakiecie Starter. Jeżeli chcesz postawić serwer i bota muzycznego patrz na łącze i zasoby. Gdy podczas zakupu powiększysz zasoby RAM'u na mintshost do +1GB opłacalne będzie wybranie go jako usługodawcy VPS.

Opublikowano

Bardziej opłacalne jest rozwiązanie hosteam który oferuje 1GB RAM w przypadku pakietu Wide, niż mintshost oferujący 512MB w pakiecie Starter. Jeżeli chcesz postawić serwer i bota muzycznego patrz na łącze i zasoby. Gdy podczas zakupu powiększysz zasoby RAM'u na mintshost do +1GB opłacalne będzie wybranie go jako usługodawcy VPS.

Typowy znawca od maszyn virtualnych. Co Ci da wiele giga ramu czy wiele MHz jak co kilka minut maszyna będzie downy zaliczała? Wybór jest jedyny hosteam.
Opublikowano

Typowy znawca od maszyn virtualnych. Co Ci da wiele giga ramu czy wiele MHz jak co kilka minut maszyna będzie downy zaliczała? Wybór jest jedyny hosteam.

Kolega to chyba stały klient hosteam ^_^

Może zacznę od tego żebyś przeczytał temat ponownie i wyciągnął parę wniosków. Jeżeli to ma być serwer 32 slotowy, zgodzę się z Tobą w 100% że RAM, MHz (w tym przypadku GHz) mogą być na niskim poziomie tak jak oferuje hosteam. Nie trzeba być wielkim znawcą żeby wiedzieć o zużyciu pamięci RAM w stosunku do liczby użytkowników serwera i bota muzycznego (botów muzycznych).

Dodam do mojej wcześniejszej wypowiedzi że OpenVZ hosteam oferują 30 GB przestrzeni dysku, a HyperVZ mintshost 50 GB przestrzeni dysku (SSD) co już robi różnicę. Jeżeli chodzi o RAM w pakiecie hosteam jest to 1GB, a w pakiecie mintshost 512MB i tu dopiero hosteam wygrywa. Niestety jest to znikome ponieważ cena pomiędzy tymi pakietami to 5 zł a więc hosteam nadrabia drugie 512MB. Co do procesora to każdy typowy "newbie" zauważy różnicę. Osobiście stoje na hosteam 3 lata i od pewnego czasu jestem rozczarowany że rzetelna firma schodzi na psy i dopiero po ataku (ddos) gdzie niektóre maszyny dostają wyoski pakiet na łącze pracownicy zabierają się za aktualizacje do filtrów.

Odsyłam do tematu gdzie wypowiadałem się na temat hosteam: http://www.mpcforum.pl/topic/1429291-hosteam-opinie/

Opublikowano

Kolega to chyba stały klient hosteam ^_^

Może zacznę od tego żebyś przeczytał temat ponownie i wyciągnął parę wniosków. Jeżeli to ma być serwer 32 slotowy, zgodzę się z Tobą w 100% że RAM, MHz (w tym przypadku GHz) mogą być na niskim poziomie tak jak oferuje hosteam. Nie trzeba być wielkim znawcą żeby wiedzieć o zużyciu pamięci RAM w stosunku do liczby użytkowników serwera i bota muzycznego (botów muzycznych).

Dodam do mojej wcześniejszej wypowiedzi że OpenVZ hosteam oferują 30 GB przestrzeni dysku, a HyperVZ mintshost 50 GB przestrzeni dysku (SSD) co już robi różnicę. Jeżeli chodzi o RAM w pakiecie hosteam jest to 1GB, a w pakiecie mintshost 512MB i tu dopiero hosteam wygrywa. Niestety jest to znikome ponieważ cena pomiędzy tymi pakietami to 5 zł a więc hosteam nadrabia drugie 512MB. Co do procesora to każdy typowy "newbie" zauważy różnicę. Osobiście stoje na hosteam 3 lata i od pewnego czasu jestem rozczarowany że rzetelna firma schodzi na psy i dopiero po ataku (ddos) gdzie niektóre maszyny dostają wyoski pakiet na łącze pracownicy zabierają się za aktualizacje do filtrów.

Odsyłam do tematu gdzie wypowiadałem się na temat hosteam: http://www.mpcforum.pl/topic/1429291-hosteam-opinie/

Niestety ale nie trafiłeś z stałym klientem. 

Dalej o tych zasobach kolega musi mówić? Próbuję usilnie wytłumaczyć, że mintshost posiada genialnie beznadziejną ochronę ddos.(przepuszczając ruch sieciowy przez pralkę uzyskałbym pewnie lepszy efekt anty-ddos) Ich servery może i biją cena = zasoby hosteam ale hosteam nie wykłada się na pierwszym lepszym ddos a mintshost już tak. Dalej support mintshost'a. Zadając Pani z supportu pytanie jakie to filtry mają i jakie typy,i jaką moc ataków są w stanie wytrzymać uzyskałem odpowiedź, że są wstanie wytrzymać większość ataków ddos. Pewnie dla Pani "większość" to ataki przez CMD na lekcjach informatyki w szkołach.. Masz rację, że hosteam nie jest jakiś mega hiper bo pod względem maszyn nigdy nie był, jakoś tam są na + dzięki temu net-speak'owi czy tam vps na których ludzie zakładają swoje crack servery. Nie znam nikogo kto by kiedyś kupił u nich dedyka by postawić jakiś projekt(nie ts). Gdyby ochrona przed DDOS w OVH na VPS była stała a nie niestała(?) to hosteam nie miał by szans istnieć.  :) 

Opublikowano

Niestety ale nie trafiłeś z stałym klientem. 

Dalej o tych zasobach kolega musi mówić? Próbuję usilnie wytłumaczyć, że mintshost posiada genialnie beznadziejną ochronę ddos.(przepuszczając ruch sieciowy przez pralkę uzyskałbym pewnie lepszy efekt anty-ddos) Ich servery może i biją cena = zasoby hosteam ale hosteam nie wykłada się na pierwszym lepszym ddos a mintshost już tak. Dalej support mintshost'a. Zadając Pani z supportu pytanie jakie to filtry mają i jakie typy,i jaką moc ataków są w stanie wytrzymać uzyskałem odpowiedź, że są wstanie wytrzymać większość ataków ddos. Pewnie dla Pani "większość" to ataki przez CMD na lekcjach informatyki w szkołach.. Masz rację, że hosteam nie jest jakiś mega hiper bo pod względem maszyn nigdy nie był, jakoś tam są na + dzięki temu net-speak'owi czy tam vps na których ludzie zakładają swoje crack servery. Nie znam nikogo kto by kiedyś kupił u nich dedyka by postawić jakiś projekt(nie ts). Gdyby ochrona przed DDOS w OVH na VPS była stała a nie niestała(?) to hosteam nie miał by szans istnieć.   :)

@Offtop

W ovh stale filtrowanie trzeba włączyć :)

90sS8Du.png

Opublikowano

@Offtop

W ovh stale filtrowanie trzeba włączyć :)

90sS8Du.png

Mowa o vps? Jak kilka mieś temu miałem u nich vps nie widziałem / nie było takiej opcji. 

Opublikowano

Dziekuje i tak moja decyzja byla wczesniej podjeta bo hoststeam ma lepsza reputacje i dlatego do nich ide tylko wroce z chorwacji i wykupuje maszyne i te zabezpieczenia lepsze to jest najwazniejsze dzieki na opinie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...