Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklep play i funkcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Zrootowalem telefon i pobrałem aplikację freedom po pewnym czasie gdy zauważyłem, że nie działa mi sklep play, youtube, czy też snap 
przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych - myślałem że to pomoże
Teraz nie mogę się zalogować na sklep play ani zaistalować żadnej apk gdyż potrzebuje apk istaller którego też nie zaistaluje jak pobiorę z neta 

MÓJ TELEFON -Sony xperia L black 

Wybaczcie jeśli źle dałem posta jestem trochę podenerwowany

Opublikowano

Witam 

Zrootowalem telefon i pobrałem aplikację freedom po pewnym czasie gdy zauważyłem, że nie działa mi sklep play, youtube, czy też snap 

przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych - myślałem że to pomoże

Teraz nie mogę się zalogować na sklep play ani zaistalować żadnej apk gdyż potrzebuje apk istaller którego też nie zaistaluje jak pobiorę z neta 

MÓJ TELEFON -Sony xperia L black 

Wybaczcie jeśli źle dałem posta jestem trochę podenerwowany

Hmm. Jest kilka rozwiązań na ten temat.

Po 1, pobrać Freedom, zainstalować i wcisnąć stop po czym odinstalować i wyczyścić dane.

Po 2, Wgrać nowy system przez flashtool, pc companion.

Po 3, Wgrać gappsy, ale to wymaga cwm, a z tego co pamiętam, żeby mieć cwm, trzeba mieć unlock bl, a to wyższa jazda.

Po 4, W CWM użyć opcji wipe cache/wipe data/factory reset.

Opublikowano

Hmm. Jest kilka rozwiązań na ten temat.

Po 1, pobrać Freedom, zainstalować i wcisnąć stop po czym odinstalować i wyczyścić dane.

Po 2, Wgrać nowy system przez flashtool, pc companion.

Po 3, Wgrać gappsy, ale to wymaga cwm, a z tego co pamiętam, żeby mieć cwm, trzeba mieć unlock bl, a to wyższa jazda.

Po 4, W CWM użyć opcji wipe cache/wipe data/factory reset.

Ale własnie w tym problem ze nie mogę zaistalować "Freedom" gdyż bez apk "apk istaller" czy cos w ten teges tego nie zrobię a zas nie mogę tego pobrać z sklepu, a jak pobiorę z neta no to nie zaistaluje ;( taki paradoks 

Opublikowano

Ale własnie w tym problem ze nie mogę zaistalować "Freedom" gdyż bez apk "apk istaller" czy cos w ten teges tego nie zrobię a zas nie mogę tego pobrać z sklepu, a jak pobiorę z neta no to nie zaistaluje ;( taki paradoks 

Czemu z internetu nie zainstalujesz? Apk installer nie jest wypagany do tego. Pobierając z internetu i włączając nieznane źródła w telefonie i zainstaluje sie na 100%.

Pozostaje 2,3,4 rozwiązanie.

Opublikowano

Czemu z internetu nie zainstalujesz? Apk installer nie jest wypagany do tego. Pobierając z internetu i włączając nieznane źródła w telefonie i zainstaluje sie na 100%.

Pozostaje 2,3,4 rozwiązanie.

Wyskakuję mi nie "można otworzyć pliku"

Opublikowano

Wyskakuję mi nie "można otworzyć pliku"

Coś masz namodzone w tym telefonie :3 . Spróbuj pobrać na komputerze, włączyć debugowanie usb, nieznane źródła(KONIECZNIE) oraz pobrać root explorera i zainstalować. Po czym na komputerze pobrać freedom'a zrzucić na telefon i otworzyć przez aplikacje root explorer.

Opublikowano

Coś masz namodzone w tym telefonie :3 . Spróbuj pobrać na komputerze, włączyć debugowanie usb, nieznane źródła(KONIECZNIE) oraz pobrać root explorera i zainstalować. Po czym na komputerze pobrać freedom'a zrzucić na telefon i otworzyć przez aplikacje root explorer.

Ale jak mam zaistalować root explorera jak nie mogę żadnej apk zaistalować ;c ?

Opublikowano

Podaj dokładną wersje softu jaką posiadasz.

Dobra dziękuję Ci 

Wystarczyło pobrać na komputer "apk istaller" z "ADB Driverarrow-10x10.png" i zaistałowac freedom przez niego. Po istalacji od razu mogłem zalogować się na sklep play. Zrobiłem tak jak mówił kolega wyżej kliłem stop, wyczyścilem dane i odistalowałem  :D teraz wszystko działa dzięki.

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...