Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] NostaleApki aktualne na 15.11.2016

krychu132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Stworzyłem mały program, w którym umieściłem kilka przydatnych funkcji dla gracza NosTale.

ssplpng_axssqsh.png

Opis

Przypominajki:

Błyskawiczne Bitwy: Przypomina o Błyskawicznej Bitwie poprzez dźwięk i wyskakujące okienko z informacją

DH: Przypomina o DH na LoD poprzez dźwięk

Kalkulatory:

Kalkulator punktów SP: Liczy dodatkowe statystyki i bonusy po rozdaniu punktów

Kalkulator HP - Liczy ile postać będzie miała PŻ z konkretnym wyposażeniem

Kalkulator Zysku z produkcji - Liczy ile złota potrzeba na wytworzenie danego przedmiotu i jaki na nim będzie zysk

Kalkulator Doświadczenia z misji - Liczy ile dostanie się % poziomu po wykonaniu konkretnych misji

Kalkulator Doświadczenia z potworów - Liczy ile dostanie się % poziomu po zabiciu konkretnej ilości potworów z konkretnymi buffami

Symulatory:

Ulepszanie SP: Możliwość zabawy w ulepszanie SP wraz z wyglądem wszystkich skrzydeł 

Ulepszanie EQ: Możliwość zabawy w plusowanie i hazardowanie wyposażenia

Łączenie Resów: Możliwość zabawy w łączenie butów lub rękawiczek
Otwieranie pudełek: Możliwość zabawy w otwieranie boxów
Koło fortuny: Możliwość zabawy w kręcenie kołem fortuny

Stylizacja postaci: Możliwość sprawdzenia wyglądu postaci z konkretnymi przedmiotami

Poradniki:

Ekwipunek - Spis dostępnego wyposażenia wraz z danymi

Czasoprzestrzenie: Lokalizacja, nagrody, wskazówki oraz mapka wraz z kierunkiem najszybszego ukończenia CP
MiniLand: Spis wymaganych rzeczy do wytworzenia MiniGry, wymaganej reputacji i poziomu oraz spis nagród za konkretny poziom w MiniGrze

Ciekawostki - Kilka mitów, faktów i ciekawostek dotyczących NosTale
Potwory - Spis potworów na mapach wraz z ich szczegółowymi informacjami

Inne:

Perfumy: Po wybraniu odpowiednich opcji, pokazuje ile potrzeba perfum na daną rzecz

Kopiowanie tekstu (głośnik): Możliwość wpisania i zapisania kilku tekstów, które można dowolnie kopiować

WERSJA: 1.5.0.0

▷ Dodałem Kalkulator doświadczenia z potworów
▷ Dodałem do szczegółów potworów ilość zdobywanej profesji

Pobierz

Skan

Opinie/Propozycje/Błędy/Pomysły?

Opublikowano

­Suuper <333

Stwórz jeszcze przypomnienia przed DH.

2 wersje: dla PL i DE. <3

Programik meeega :)

Opublikowano

Świetny program. Wile funkcji które na pewno się przyda osobą które już dużo graja w NT jak i nowym.

Fajne funkcje osobiście mi się podoba najbardziej przypominanie o bb.

­Suuper <333

Stwórz jeszcze przypomnienia przed DH.

2 wersje: dla PL i DE. <3

Programik meeega :)

Świetny pomysł bardzo by się przydało przypomnienie o dh ale nie komunikatem ale dźwiękiem. i tak jak mówił możesz też dodać na dwa serwy DE i PL bo na DE jest na all kanałach co 2h 

Ale tak jak mówiłem świetny program,funkcjonalny i z przydatnymi opcjami

Leci +

2duxsn4.jpg

Opublikowano

Nie grałem na DE ani innych serwerach, ale skoro tam jest BB co 2h i na wszystkich kanalach, to wystarczy ustawic sobie przypomnienie kazdej godziny i nie patrzeć na informacje komunikatu :p

Co do DH jest taki problem, że na każdym kanale pojawia sie w innej minucie i też każdy może mieć inaczej ustawioną godzinę (przypomnienie o BB pobiera godzine komputera, więc jak ktoś ma ją źle ustawioną, to źle też będzie przypominało)

Opublikowano

­

Nie grałem na DE ani innych serwerach, ale skoro tam jest BB co 2h i na wszystkich kanalach, to wystarczy ustawic sobie przypomnienie kazdej godziny i nie patrzeć na informacje komunikatu :P

Co do DH jest taki problem, że na każdym kanale pojawia sie w innej minucie i też każdy może mieć inaczej ustawioną godzinę (przypomnienie o BB pobiera godzine komputera, więc jak ktoś ma ją źle ustawioną, to źle też będzie przypominało)

Dodaj symulator hazardowania i podbijania broni do +10. :]

Opublikowano

@krzychu132

Można pobierać liczbę kamieni czasu z pamięci gry.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@Bobobobobob

W jakim sensie kwestia serwera? Z tego co wiem respi się zawsze 30 minut po rozpoczęciu LoD

Tylko, że czasem się respi 69(kamyków), czasem potrafi nawet 68(kamyków)... nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie więc można dać tylko info minutę przed.

Opublikowano

Właśnie wstałem i wpadłem na pomysł. Można byłoby to zrobić w taki sposób, że trzeba byłoby wcisnąć przycisk, po pojawieniu się DH. Automatycznie program odjąłby te 30/45/60 sekund (żeby przypominało przed DH, a nie po) i powtarzałby dźwięk co 4 minuty te 7x.

Wymagałoby to tylko zminimalizowania gry i wciśnięciu przycisku po DH.

Chcecie taki?

Opublikowano

3 godziny na dodanie skanu.

//Edit

Myślę że fajną opcją byłoby dodanie czasu spawnu najpopularniejszych spotków jak gołębie itp. Wiesz ubijamy, naciskamy odliczanie i 5 sekund przed respem słyszymy dźwięk.

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Brakuje mi cen matsów przy ulepszaniu sp ;/

ceny sie zmieniają więc to nie ma sensu, przy tym przyda ci sie kalkulator, jedyne co powienien dodac, to przy tworzeniu np. fullek jak dasz "wytwórz 10" to powinno np. olbrzymki 30 x 10 zrobic zeby bylo 300

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

niestety  mi to nie dziala.
gre mam odpalana normalnym clientem (nie zaden crack czy cos) kilkam aby otworzyc apke, niby cos laduje ale za chwile cisza, w procesach tez nie mam aktywnej apki.. wgl sie nie wlacza xD co ja sie rozpisuje xD napraw :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...