Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue screen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

ostatnio po aktualizacji win8 miałem problem z "d3d9 device desktop is locked...." jakoś udało mi się to naprawić, ale mogę odpalić grę jedynie z zintegrowanej kartyarrow-10x10.png graficznej na której po prostu nie da się grać - wcześniej odpalałem normalnie na Nvidi, wszystko normalnie chodziło, laptop się nie wyłączał i było 2 razy więcej fpsów

teraz po włączeniu gry dosłownie po 10 sekudnach wywala blue screen z błędem - Video TDR Failure

sam ostatnio instalowałem karte graficzną - wszystko sprawdziłem jaka jest, jaki mam system więc myślę ze wszystko zainstalowałem dobrze...

post-1372848-0-32400800-1435654522.png

Opublikowano

Aaa nie zauważyłem dobra ściągnę i zobaczymy.

Problem występuje nadal, nie rozumiem tego za bardzo, jeszcze 5 dni temu gra (smite) śmigała na 60-80 fpsach, win8 przeszedł aktualizacje i był problem z "d3d9 device desktop is locked" teraz już tego nie ma, ale na zintegrowanej karcie jest po 20-30 fpsów, a na Nvidia nawet nie da się zalogować bo wywala blue screena.

Opublikowano

Spróbuj zainstalować sterownik "na czysto".

1. Stwórz punkt przywracania systemu.
  2. Uruchom system w trybie awaryjnym.
  3. Odinstaluj sterownik do karty graficznej oraz usuń jego pozostałości za pomocą programu Driver Sweeper.
  4. Zainstaluj sterownik ponownie.
Opublikowano

Karta by się przegrzewała? 

Przeszło mi to przez myśl i chciałem to zaproponować po ponownej instalacji sterownika (post #9).

Możesz to sprawdzić. Monitoruj temperaturę karty graficznej przy uruchomionym teście obciążeniowym (gpu stress test) lub w czasie gry. Druga możliwość może być trudna w zrealizowaniu, jeśli by wziąć pod uwagę BSODy.

Opublikowano

A nawet jeśli by się przegrzewała co według mnie było by dziwne bo zintegrowana działa normalnie przez nawet kilka godzin to co wtedy?

Grafika zintegrowana jest... zintegrowana z procesorem i dzieli z nim również chłodzenie.

Tylko, że ten problem nie występował przed aktualizacją systemu.

To może to problem z systemem? Ale pewnie i tak tego nie sprawdzisz, bo z twoich wypowiedzi wynika, że nie próbowałeś jak dotąd ani czystej instalacji sterownika (post #9), ani testu obciążeniowego (post #11). Zacznij działać, zamiast się zastanawiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...