Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy uciągne jakoś LoL na stream?

Mesharsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie chciałbym sie zapytać czy da się jakoś przyspieszyć komputer by mi poszedł lol na streamie jutro dochodzi mi karta Asis gtx 660 ti ale mam ch...wy procek.

Proszę specyfikacja komputera :

- RAM 8 GB

- Procesor Amd Phenom x2 550 processor 3.2 ghz bardzo słaby

- Karta Asus Gtx 660 ti 2 gb

- Windows 8.1 pro

- Łącze Download 80 mega Upload 20/25

Czy mogę coś zrobić że pomimo tego procka będę mógł streamować a jak nie to jakimś programem nagrywać na yt ?

Daje like za pomoc

Opublikowano

Wątpię aby zmiana karty pomogła coś w streamie gdyż większość skupia się raczej na procesorze, jak przyjdzie karta napisz jak całość będzie działać. :)

4469015047.png

Opublikowano

Wątpię aby zmiana karty pomogła coś w streamie gdyż większość skupia się raczej na procesorze, jak przyjdzie karta napisz jak całość będzie działać. :)

A nagrywanie na youtube ?

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć pewność co do wszystkiego, to kup sobie nowy procesor. Możesz zawsze przetestować stream i podjąć ostateczną decyzję. 

A nagrywanie na youtube ?

Zależy do jakich gier. Wszystko jest uzależnione od jej wymagania. Do renderowania będzie Ci potrzebna tylko karta graficzna. 

Upload i Download bardzo dobry. 

Opublikowano

Chodzi mi tylko o lola procek będę miał dopiero za jakiś czas, ale teraz tylko taki sprzęt więc co zrobić lol na nagrywaniu uciągnę w 60 fps bez zacinek ?

Opublikowano

Chodzi mi czy przy streamowaniu obciazenie procesora bedzie bardzo wielkie, 

Oraz czy przy nagrywanie to obciazenie jest mniejsze na yt

Opublikowano

Chodzi mi czy przy streamowaniu obciazenie procesora bedzie bardzo wielkie, 

Oraz czy przy nagrywanie to obciazenie jest mniejsze na yt

Przy nagrywaniu jest mniejsze obciążenie niż przy streamowaniu. Ale zależy to też od programu jakiego użyjesz do nagrywania.

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

To w koncu znajdzie sie tu jakis czlowiek ktory sie zna na komputerach i mi powie czy dam rade streamowac nagrywac albo ani jedno...

Opublikowano

Przy streamie jest większe obciążenie. Jeżeli nagrasz materiał i wyrenderujesz to zostaje Ci tylko upload na yt.

To w koncu znajdzie sie tu jakis czlowiek ktory sie zna na komputerach i mi powie czy dam rade streamowac nagrywac albo ani jedno...

KURDE. Ogarnij się xD. Piszemy Ci, że masz przetestować, tak trudno? Sam zdajesz Sobie sprawę, że masz słaby procek. Na oko wszyscy Ci mogą powiedzieć, że może się udać. Musisz sprawdzić to w praktyce. 
Opublikowano

Gdzies za godzinke powinien przyjsc zasilacz wiec Poczekam ^.^

I tak btw jakie programy do nagrywania polecacie moga byc platne :

Opublikowano

Gdzies za godzinke powinien przyjsc zasilacz wiec Poczekam ^.^

I tak btw jakie programy do nagrywania polecacie moga byc platne :

Do lola polecam Action - bardzo łatwy w obsłudze, ale niestety płatny.

Do streamu polecam Open Broadcaster Software, łatwy i przejrzysty, darmowy. 

Opublikowano

Jak chcesz nagrywac to mozesz wlasnie actionem ktory jest platny, to jest jeden z najlepszych programow, ale jak masz juz slawe na youtube, powiedzmy 10k widzow to licencje dostaniesz za darmo jak napiszesz do nich Email'a.

Albo XSplit Gamecaster jest darmowy i wedlug mnie ciekawy do steamowania.

Frapsem mozesz nagrywac ale spadki fps bd olbrzymie.

Obs mozna streamowac, wygodny interfejs a takze da sie nim takze nagrywac, np taki gimperr tym nagrywa.

Bandicama ci nie polecam, s**t..

Dxtory moze byc dobra apl, ale mi jakos nie przypadlo do gustu bo za duzo opcji niepotrzebnych, no ale dla cb moze byc w sam raz nagrywa tym multigayyou czy jakos tak

Lajka mozesz mi dac :)

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...