Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt nie wyrabia?

mej2dej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Mam nadzieję, że w dobrym dziale napisałem i znajdzie się kilka osób, które poświęcą chwilę, żeby mi pomóc.

Otóż od jakiegoś czasu zainteresował mnie CS: GO.

Jednak wydaje mi się, że mam problem. Chodzi o skaczące FPSy, co jest trochę denerwujące.

Mój sprzęt to:

Grafika - GeForce GT 330M

Procesor - Intel® Core i5 CPU     M450    @ 2.40GHz

Pamięć - 4,00 GB

Windows 7

Według panelu nvidi mam najnowsze sterowniki.

Problem polega na tym, że FPSy są w stanie spaść do 20.

Gdzie normalnie trzymają się na poziomie ok. 80-100.

Grafikę w grze mam ustawioną wszystko na minimalne.

Czytałem poradniki jak zwiększyć FPSy, ale nie nie działa.

Rozumiem, że sprzęt do wymiany?

Opublikowano

Zgaduję, że masz spadki fps w flash/smoke, gdzie jest większe natężenie na grafikę. Jeśli tak to nic z tym nie zrobisz, to jest wina karty graficznej.

Opublikowano

Spróbuj zagrać przez game booster. To taki miły i łatwy w obsłudze program, gwarantuje przyśpieszenie gry za pomocą stabilizacji fps. 

Kolejny sposób wejdź do menu start ----> uruchom ----> msconfig ------> rozruch ----> opcje zaawansowane ----> zaznacz liczba procesów i wybierz największą wartość po czym zrestartuj komputer.

Jeżeli problem powtórzy się myślę że to wina karty graficznej albo dysku twardego.

Opublikowano

Spróbuj zagrać przez game booster. To taki miły i łatwy w obsłudze program, gwarantuje przyśpieszenie gry za pomocą stabilizacji fps. 

Kolejny sposób wejdź do menu start ----> uruchom ----> msconfig ------> rozruch ----> opcje zaawansowane ----> zaznacz liczba procesów i wybierz największą wartość po czym zrestartuj komputer.

Jeżeli problem powtórzy się myślę że to wina karty graficznej albo dysku twardego.

Mógłbyś podrzucić jakiegoś linka do gamę booster? Czy nie ma różnicy i po prostu pobrać obojętnie jaki program oferujący podkręcanie gier?

Opublikowano

Po wyłączaj śmieci w tle, może antyvirus Ci jakieś skany robi w tle, i ten procesor nie daje sobie rady i dlatego masz te spadki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...