Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd związany z biblioteką ISDone.dll

FidgetPL

Pytanie

Opublikowano

Cześć, zwracam się o pomoc do was, ponieważ cały dzień męczę się z tym problemem i klapa...

Pobrałem Far Cry 3 od RG MECHANICS. Przy 0.4% instalacji wyskakuje błąd związany z ISDone.dll. Pobrałem ten plik z internetu. Gdy chcę go zarejestrować przez cmd przy pomocy komendy "regsvr32 isdone.dll" wyskakuje taki błąd:

The module "C:\Windows\System32\isdone.dll" was loaded but the entry-point DllRegisterServer was not found.

Nie wiem co robić. Próbowałem off antywirusa, safe mode systemu. Pliczek wrzucony do System32 i SysWoW64.

Mój system to Windows 8.1 Pro 64bit.

Pomożecie?

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mniejsza z tym, sądziłem, że użycie innej wersji narzędzia i przełącznika rozwiąże problem z rejestracją. Dopiero później dowiedziałem się, że aby biblioteka musi posiadać funkcję DllRegisterServer, aby można ją było używać z regsvr32 (w sumie o tym mówi błąd).

Podaj zrzut ekranu z tym błędem.

Instalka:

"An error occurred when unpacking!

Unarc.dll returned an error code: -1

ERROR: achive data corrupted (decompression fails)"

Cmd:

"the module isdone.dll was loaded but the entry-point dllregisterserver was not found"

Nie komputer tylko rejestr ze śmieci i odwołań do dll 

Instalka generuje numer błędu , na jego podstawie poszukasz rozwiązania , masz google to sobie potem użyj go do tego. 

Myślisz, że nie szukałem? Właśnie tam znalazłem rozwiązanie z zarejestrowaniem tych bibliotek, jednak z tego co Ty mówisz wynika, że to nie rozwiąże problemu :<

Opublikowano

Kup oryginał. Na forum nie wspieramy piractwa.

Piractwo to jedno. Chodzi mi o to jak rozwiązać problem z biblioteką dll.

Opublikowano

I w tym jest problem, ona go ma ale nie do używania w systemie, w większości wypadków winny jest sprzęt głownie konfiguracje RAM i chipsetów mimo że są dobre uwala unpakera. 

Skopiować pliki obydwa powinno się praktycznie wszędzie i nei byle jakie , po uruchomieniu instalki są w TEMP razem z instalką i dopiero wtedy należy je kopiować do system 32 / 64 a nie szukać po necie nie kompatybilnych bibliotek. 

Wcześniej najlepiej POZBYĆ się jakichkolwiek takich plików z systemu ( zwykłe wyszukiwanie wystarczy i do kosza albo gdzieś na chwilę usunąć ) 

Pozbyłem się obydwu bilbiotek. Wrzuciłem te z Temp od instalki do System32 i SysWoW64. Bez zmian.

Opublikowano

Nie rejestruje się bibliotek bo nie ma potrzeby , to biblioteki INSTALKI z unpakerem a nie systemu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Spróbuj zarejestrować bibliotekę przy użyciu 32 bitowej wersji narzędzia:

%systemroot%\SysWoW64\regsvr32

Jeśli to nie pomoże, przy rejestracji użyj przełącznika /n.

Nadal ten sam błąd.

Opublikowano

Wyraźnie widać że to problem z rozpakowywaniem plików a nie z samym plikiem jak w temacie. Najczęstsze błędy przy pobieraniu crackowanych gier i programów ;) 

Opublikowano

W samym błędzie podana jest jego przyczyna: uszkodzenie plików. Mogło być od początku obecne w plikach gry lub powstać przy pobieraniu. Pobierz grę ponownie, najlepiej z innego źródła, lub kup oryginał.

Opublikowano

Eh, no nic. Pobiorę inną wersję. 

Tak czy inaczej dziękuję wam panowie za pomoc ;)

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Do kopiować unarc.dll, do instalki, do tempu i systemu . Gdzie dokładnie to sobie sprawdź sam.

Opublikowano

I będzie zawsze taki błąd bo się uparłeś zrobić coś co nie działa przy tych bibliotekach. Nie ma żadnego problemu z rejestracją tych bibliotek ! 

Wyczyść rejestr ccleanerem i dopiero próbuj  grę, dla obydwu plików to nie problem z systemem tylko hardwarowy chyba pamięci. Przy okazji należy wyłączyć antywirusa w systemie 

Opublikowano

Do kopiować unarc.dll, do instalki, do tempu i systemu . Gdzie dokładnie to sobie sprawdź sam.

Podczas instalacji w Temp jest plik ISDone.dll i unarc.dll :<

W System32 i SysWoW64 tak samo jest.

Problem  tym że nie mogę zarejestrować tym dll'ek przez cmd bo wyskakuje błąd.

Opublikowano

I będzie zawsze taki błąd bo się uparłeś zrobić coś co nie działa przy tych bibliotekach. Nie ma żadnego problemu z rejestracją tych bibliotek ! 

Wyczyść rejestr ccleanerem i dopiero próbuj  grę, dla obydwu plików to nie problem z systemem tylko hardwarowy chyba pamięci. Przy okazji należy wyłączyć antywirusa w systemie 

No ok.

CCleanerem komputer czysciłem, i tak czyszczę nim codziennie. Antywirusa nie mam. Jeśli chodzi o firewall to off.

Opublikowano

Instalka generuje numer błędu , na jego podstawie poszukasz rozwiązania , masz google to sobie potem użyj go do tego. 

Opublikowano

O jejku, zbyt ogólnie się wyraziłem. Rejestr również czyszczę codziennie, nie tylko CCleanerem.

Opublikowano

Spróbuj zarejestrować bibliotekę przy użyciu 32 bitowej wersji narzędzia:

%systemroot%\SysWoW64\regsvr32

Jeśli to nie pomoże, przy rejestracji użyj przełącznika /n.

Opublikowano

Nie rejestruje się bibliotek bo nie ma potrzeby , to biblioteki INSTALKI z unpakerem a nie systemu 

Mniejsza z tym, sądziłem, że użycie innej wersji narzędzia i przełącznika rozwiąże problem z rejestracją. Dopiero później dowiedziałem się, że aby biblioteka musi posiadać funkcję DllRegisterServer, aby można ją było używać z regsvr32 (w sumie o tym mówi błąd).

wyskakuje błąd związany z ISDone.dll. 

Podaj zrzut ekranu z tym błędem.

Opublikowano

I w tym jest problem, ona go ma ale nie do używania w systemie, w większości wypadków winny jest sprzęt głownie konfiguracje RAM i chipsetów mimo że są dobre uwala unpakera. 
Skopiować pliki obydwa powinno się praktycznie wszędzie i nei byle jakie , po uruchomieniu instalki są w TEMP razem z instalką i dopiero wtedy należy je kopiować do system 32 / 64 a nie szukać po necie nie kompatybilnych bibliotek. 

Wcześniej najlepiej POZBYĆ się jakichkolwiek takich plików z systemu ( zwykłe wyszukiwanie wystarczy i do kosza albo gdzieś na chwilę usunąć ) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...