Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z OP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam własny server mc. Lecz mam mały problem gdyż kiedy nadałem koledze op po przez wpisanie komendy /op [nick] w konsoli putty a nie mogę mu jej odebrać kiedy wpisuje /deop [nick]  (został tez usunięty z listy op w plikach serwera).

Pokazuje ze niby mu zabrało op lecz kiedy on wpisze na serwerze /op [nick] możne nadal nadać sobie op.

Jak mogę to naprawić żeby mu zabrać op nie banując go czy zmieniając konta.

Spis pluginów na serwerze:

grsxcsgkloswkqifhzaxepdqqzzyqofvxjsbhcbp

Opublikowano

Najważniejsze Pluginy:

- Vault

- Essentials Chat

- Essentials Spawn

- Essentials

- Spigot | - Bukkit

Bez Tego /op Nie Ma Szans Działać :)

Opublikowano

W pliku server.properites masz takie coś jak op-permission-level= jeżeli ustawisz to na zero to OP nie będzie mogło być nadawane z poziomu gry, a jedynie przez konsolę co powinno rozwiązać problem. Sprawdź również, czy osoba, która może nadawać OP innym nie ma rangi posiadającej wszystkie uprawnienia. 

Opublikowano

Najważniejsze Pluginy:

- Vault

- Essentials Chat

- Essentials Spawn

- Essentials

- Spigot | - Bukkit

Bez Tego /op Nie Ma Szans Działać :)

Bzdura, op działa nawet na czystym serwerze bez pluginów. Wymagany jest jedynie silnik.

Opublikowano

Po daniu/odebraniu op musi zrobić relog (Nie serwera) ponieważ musi się to zresetować, także miałem ten problem lecz jeżeli zrobimy relog to pomaga.

ggg.gif

Opublikowano

a przypadkiem nie ma /pex user nick jego add *?

user nie jest dodany sprawdzałem

Po daniu/odebraniu op musi zrobić relog (Nie serwera) ponieważ musi się to zresetować, także miałem ten problem lecz jeżeli zrobimy relog to poma

zrobiłem reloga serwer a tak że wyłączałem serwer i nie pomgało

W pliku server.properites masz takie coś jak op-permission-level= jeżeli ustawisz to na zero to OP nie będzie mogło być nadawane z poziomu gry, a jedynie przez konsolę co powinno rozwiązać problem. Sprawdź również, czy osoba, która może nadawać OP innym nie ma rangi posiadającej wszystkie uprawnienia. 

dobry pomysł z tym tylko mi chodzi gdzie to mogło się zapisać żeby to usunąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...