Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reinstalacja systemu

Razeer123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie reinstalacji systemu na starym PC. Komputer był kupiony 7 lat temu, na obudowie ma nalepkę z kodem do Visty i od razu była ona preinstalowana. Gdzieś dwa lata temu kupiłem Windows 8 Update w pudełeczku, jest tam płyta i kluczyk. Wiem, że w Windowsie 8 jest taka opcja jak czyszczenie wszystkiego i zostawianie tylko Windowsa, ale mój jest tak skopany (nic nie działa), że nie wiem czy to zatrybi.

Czy w przypadku gdyby to nie działało, da radę zrobić coś takiego:

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@Razeer123

Aktualnie masz zainstalowany Windows 8 czy Viste?

Jeżeli chodzi o format to każda płyta instalacyjna (nawet XP) pozwala Ci wykonać całkowity format.

Co do robienia update to będziesz miał z tym zabawę i nie jest to pewniak gdy instalujesz bezpośrednio system.

Opublikowano

Zainstaluj od nowa win 8 i tyle jest tak opcja formatuj. Po co się bawić w instalację visty?

Opublikowano

@Razeer123

Aktualnie masz zainstalowany Windows 8 czy Viste?

Jeżeli chodzi o format to każda płyta instalacyjna (nawet XP) pozwala Ci wykonać całkowity format.

Co do robienia update to będziesz miał z tym zabawę i nie jest to pewniak gdy instalujesz bezpośrednio system.

Mam teraz 8.

Zainstaluj od nowa win 8 i tyle jest tak opcja formatuj. Po co się bawić w instalację visty?

Ale jak od nowa Windowsa 8 skoro mam wersję update?

Opublikowano

Update to też i system od nowa na starym systemie , to w czym problem ?    Stary system może być zjebany do cna , nawet nie działać byle był na dysku. 

Czy chce się przenosić zawartość starego systemu czy nie to już wybór w czasie instalacji. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeżeli posiadasz klucz możesz pobrać obraz ISO Windowsa i wrzucić go na pendrive bądź wgrać na płytę. Windows 8 posiada możliwość odświeżania komputera z zachowaniem plików. Również masz możliwość usunięcia wszystkich plików po czym nastąpi reinstalacja.

Opublikowano

Update to też i system od nowa na starym systemie , to w czym problem ?    Stary system może być zjebany do cna , nawet nie działać byle był na dysku. 

Czy chce się przenosić zawartość starego systemu czy nie to już wybór w czasie instalacji. 

Starego systemu już nie ma :v Czyli to będzie działać, tak jak napisałem?

Opublikowano

Co masz problem uruchomić CD i sprawdzić ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...