Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungler

fantom33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio często gram jungle bo mam największy wpływ na rozgrywkę. Gram Xin Zhao i Jax'em, ale ostatnio jakos banują te 2 postacie. Moje pytanie brzmi jacy jeszcze są junglerzy tacy, że np. grając Xinem zrobie sobie item na jungle i botrk, reszta full tank i kosze praktycznie wszystkich. Moje pytanie brzmi czy są jeszcze tacy junglerzy na których zrobi się właśnie item na jungle i jakiś of,a reszta tank i dobrze to współgra? :D 

Opublikowano

Kha'zix Będzie dobrym wyborem, po złożeniu itemu do dżungli i jakiegoś ofensywnego budujesz się w tanka i kosa.

+ ciekawa machanika ewolucji pozwalająca na ulepszanie zdolności, nadając im nowe właściwości

+ wysoka mobilność (znakomity do ścigania uciekających celów)

+ może stać się niewidzialny

+ dobry w walce 1v1 (dostaje dodatkowe bonusy)

- słabe CC (tylko spowolnienie)

- bardzo długi cooldown (20sec) na umiejętności E

- w początkowej fazie gry bardzo zależny od many

Opublikowano

­Od kiedy banują Jaxa i Xina :O?

Może Vi?

+ tankowata, wystarczy item/2 i będzie dmg

+ Q, knock

+ tarcza, szybki clear jungli

+ R knock up

+ inicjacja teamfightu

f1a327ea2f.png

Opublikowano

@2xUP

Chyba ci się coś pomyliło, jest zupełnie na odwrót na nim się buduje full ad + 1/2 itemy tankowate.

Przed nerfem ulta, gdy mial redukcje obrażeń na ulcie, to można było go tak grać, bo był prawie nie do zabicia po ewolucji ulta.

Co do takich postaci, to jest ich od groma, większość offtanków tak się buduje.

Przykładem mogą być:

shyvana botrk/black cleaver + full tank.

Udyr składasz trinity + full tank.

Hecarim trinity + full tank.

Jax trinity + botrk + full tank.

Olaf black cleaver/MoM + full tank.

Rek'Sai black cleaver/hydra + full tank(ale ludzie zwykle go budują pod full tanka bez itemów ofensywnych, przynajmniej w challengerach).

Oczywiście na takich postaciach kupuje się cinderhulka.

Opublikowano

Do takiego builda polecam ci siona.

Nah,sion ssie... sion to tank... FULL tank... składanie na niego obrażeń ,to jak budowanie soraki pod ad... albo chociaż hp...(co z tego ,iż masz więcej hp jak i tak bierze ci 10%?,tak samo...po co ci coś na sion'a co wgl nie jest potrzebne i jest useless...).

Czyli mówisz ,że pogrywasz rankedy? jaka dywizja? (jeśli poniżej diamentu ,to nawet to jest nie ważne),diana(nietypowy pick... wymaga znajomości... tak tak wiem ,to może brzmieć śmieszne... ,ale jest "op") ,yi jest łatwą postacią tak jak poprzednicy (dev+stattik+ghost+tp|hyper carry| early build,late-dev+withs end+merc/tabi+tanky) to jest taki nietypowy styl gry lubię grać ,czymś "innym" ,ale na tym trzeba umieć grać ;p ,a z takich "normalniejszych" (już nie "troll") ,to możesz rek sai (i tutaj masz 2 wybory...albo ryzykujesz i jedziesz w early czyli start ad lub w dev'ka ) mało jest takich postaci jakie ty byś chciał i nie osiągniesz czegoś takiego jak jax.... ,bo to typowa hybrydowa postać... i ma late...ew możesz zagrać "defensywniej" eve z botrk+dev i tanky.... ,nie mogę ci czegoś z tej puli co ty wyznaczyłeś więcej polecić.... ,bo nie ma takich pick'ów ew jeszcze aatrox'a ....

EDIT:Pózniej dam edita z "normalnymi pick'ami" P.S vi jest silna,myślałem iż masz na myśli "devka" :)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

No gragas oczywiście jest spoko, chyba najlepszy jungler, ale go się robi full tanka.

@Kacki

Aż tak manożerny strasznie nie jest, ja na nim po cinderhulku składam Righteous Glory i już całkiem nie mam problemów z maną.

Opublikowano

@En1CeKa Może w twoim silverze ludzie budują się pod full dmg i 2 itemy tank, ale ja wolę grać 2 itemy ofensywne reszta tanka i i tak jestem kosą...

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngHussss

Teraz to już nie wiem czy trolujesz czy jesteś idiotą.

Bo jeśli dla ciebie TheOddOne, Santorin czy Bengi są boostowanymi noobami to ggwp.

Jest to strona, która pokazuje ostatnie gry topowych graczy z całego świata, ich buildy masterki itd.

Więc po prostu nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeżeli chcesz robić kha'zixa w tanka to sobie rób, nie zmienia to faktu że jest to marnowanie potencjału tej postaci.

Opublikowano

Po pierwsze nie wiem na jakim elo grasz ze ci te 2 postacie banuja ale to nei wazne polecam ci do cerrowania kha zixa albo lee sina oby dwie postacie maja burst i pomimo tego ze jak zbudujesz je pod dmg to dlugo tam wytrzymaja przez swoje skille ;]

Opublikowano

@privox.

WTF?

Akurat 2 kille i akurat do 7 minuty bo masz lipe lol... A jak masz tylko jednego killa w 10 minucie to masz lipe?

Oczywiście jest to bzdura, każdym junglerem fajnie podłapać kille w early, bo i się jungle szybciej robi, więc analogiczne można szybciej gankować, zdobywać kolejne kille etc.

Co do jarvana to oczywiście polecam, fajny jungler, moim zdaniem mieści się on w top 5 junglerów w obecnej mecie.

Opublikowano

@privox.

WTF?

Akurat 2 kille i akurat do 7 minuty bo masz lipe lol... A jak masz tylko jednego killa w 10 minucie to masz lipe?

Oczywiście jest to bzdura, każdym junglerem fajnie podłapać kille w early, bo i się jungle szybciej robi, więc analogiczne można szybciej gankować, zdobywać kolejne kille etc.

Co do jarvana to oczywiście polecam, fajny jungler, moim zdaniem mieści się on w top 5 junglerów w obecnej mecie.

gowno prawda jarvan teraz ma najgorsze early ze wszystkich z kazdym pzregrywa wymiany itd dlatego jak sie nie zlapie killi to jest ciezko wygrac z enemy jungelrem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...