Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ograniczenie prędkości Wi-Fi

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie to jest moc nadajnika, niektóre routery mają możliwość na sztywno ustawić maksymalną  prędkość łącza domyślnie masz 54, albo więcej jeśli masz N . 

Znajdź opcję 802.11 Mode  albo podobną , powinno pisać 802.11b/g/n ( albo podoknie )  , ustaw tylko B albo G , i jeśli potem jest opcja Auto albo jak napisałem 54 lub inne do wyboru ustaw ile ci pasuje 

4951236400_1351975870.jpg

A tu przykładowy na transfer, opcja Max Tx Rate , wystarczy ustawić mnieh niż 10 Mbps

6818569400_1349983816.jpg

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeśli nie posiadasz pola Max Tx Rate, możesz ograniczyć przepustowość za pomocą QoS, choć obecność tej opcji zależy od modelu routera.

Opublikowano

QoS nie ograniczy mu nic na łączu, usługa służy do ustawiania priorytetów

Musiał by dostosować wszystkie usługi do programów co posiada i wymienić w ograniczeniach czy priorytetach . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak już napisałem, wszystko zależy od modelu routera, a bardziej precyzyjnie - od oprogramowania na nim zainstalowanego. Tak więc przykładowo na routerze z wgranym OpenWrt w ramach QoS oprócz ustawienia wspomnianych przez ciebie priorytetów można wprowadzić ograniczenie przepustowości.

Opublikowano

Nie to jest moc nadajnika, niektóre routery mają możliwość na sztywno ustawić maksymalną  prędkość łącza domyślnie masz 54, albo więcej jeśli masz N . 

Znajdź opcję 802.11 Mode  albo podobną , powinno pisać 802.11b/g/n ( albo podoknie )  , ustaw tylko B albo G , i jeśli potem jest opcja Auto albo jak napisałem 54 lub inne do wyboru ustaw ile ci pasuje 

4951236400_1351975870.jpg

A tu przykładowy na transfer, opcja Max Tx Rate , wystarczy ustawić mnieh niż 10 Mbps

6818569400_1349983816.jpg

post-865936-0-24388500-1435752699_thumb.png

Mam cos takiego co tu pozmieniac ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...