Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką kartę graficzną kupić?

Lenek PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W wakacje będę miał około 500 zł przeznaczone na karte graficzną zależy mi przede wszystkim żeby chodził mi assasin's creed unity oraz wiedźmin 3 którego już mam a mam maks 15 fps więc co mi polecacie

Opublikowano

Podaj najpierw resztę swojego sprzętu 

zasilacz: OCZ CoreXStream 500W SLI

Procesor:AMD Athlon II x4 651 FM1 box

karta główna: MSI A75MA-P35

Ram Partiot ddr3 4 gb 13333MHz

Opublikowano

z nowych to nic dobrego nie dostaniesz, a z używanych możesz szukać R9 270x nawet ;) Ja ją mam i Wiedźmin 3 na Uber niby chodzi.­

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Dobrą opcją było by kupno używanego GTX660 OC znajdziesz juz na olx/allegro od 450zł.

Opublikowano

Serio mu polecacie te r7? I to za ponad 500zł, moim zdaniem w ogóle się nie opłaca. Taki GTX 750 może wydajnościowo jest słabszy kilka %, lecz to jest minimalna różnica, ale jest dużo lepiej skonstruowany i zarazem mniej prądożerny/cichszy. W dodatku Redeony maja niesamowity narzut sterowników na procesor, przez co wydajność spada. Dlatego te radki vs GTX 750 wychodzi mniej więcej równo jeśli chodzi o wydajność w grach, a nawet na korzyść 750 poprzez cichsze chodzenie i pobór prądu. Jak ja bym miał brać nową kartę to tylko i wyłącznie GTX 750 2gb, znajdziesz ją w granicach 450 zł. Lecz mimo wszystko, te karty nie są opłacalne zbytnio, ponieważ w takiej cenie da się kupić użwyane GTX 660 albo 660ti z 50 zł dopłaty~~, które wydajnościowo jedzą 750 jaki te Radki. pozdro

Opublikowano

Serio mu polecacie te r7? I to za ponad 500zł, moim zdaniem w ogóle się nie opłaca. Taki GTX 750 może wydajnościowo jest słabszy kilka %, lecz to jest minimalna różnica, ale jest dużo lepiej skonstruowany i zarazem mniej prądożerny/cichszy. W dodatku Redeony maja niesamowity narzut sterowników na procesor, przez co wydajność spada. Dlatego te radki vs GTX 750 wychodzi mniej więcej równo jeśli chodzi o wydajność w grach, a nawet na korzyść 750 poprzez cichsze chodzenie i pobór prądu. Jak ja bym miał brać nową kartę to tylko i wyłącznie GTX 750 2gb, znajdziesz ją w granicach 450 zł. Lecz mimo wszystko, te karty nie są opłacalne zbytnio, ponieważ w takiej cenie da się kupić użwyane GTX 660 albo 660ti z 50 zł dopłaty~~, które wydajnościowo jedzą 750 jaki te Radki. pozdro

chyba kupie GTX 750 a dokładnie to tą http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-750-oc-2gb-ddr5-pci-e-box-n750oc-2gi/pd/DK4CRBBBM/jak myślisz pogra na niej w wieśka 3 i assassi'n creed unity

Opublikowano

Przecież hd 7790 > gtx 750, no rzeczywiście różnice w poborze prądu są tak odczuwalne, że będzie to widoczne na rachunkach za prąd których i tak OP nie płaci. Narzut na sterowniku przy takich niskich modelach w zasadzie nie widać, więc argument inwalida. "Dużo lepiej skonstruowany" co to w ogóle ma znaczyć?

Twoje argumenty to inwalidzi, jedyne z czym mogę się zgodzić to kupno używanej gtx 660 za 450 zł, choć i tak nvidia zabija sztucznie wydajność tej karty, ja bym brał 750 ti jeśli już. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...