Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z limitem Yang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Zwiększyłem dziś limit yang u siebie na serwerze do 20kkk. Niby wszystko działa, ale są dwa problemy:

1. Jeżeli sprzedaję coś drogiego, np. za 1kkk to powinno mi dodać 1kkk Yang, a dodaje 141.006.540 Yang.

#2. Jeżeli kupuję coś drogiego, np. za 1kkk to powinno mi zabrać 1kkk Yang, a zamiast zabierać dodaje mi 3.294.967.296 Yang. (już naprawione)

#edit

Dobra poradziłem sobie z tym drugim problemem, jednak nadal zostaje błąd ze sprzedawaniem itemów droższych niż 1kkk.

Załączam również film z prezentacją problemów:

http://youtu.be/qoNJd4xKwMA

Opublikowano

Jeżeli się nie mylę to ze strony Clienta w itemproto zmień cenę  <_<

Opublikowano

Wypierdalaj zjebie.

@1361622928-U485574.pngRichNourishment

Prześledź drogę od kliknięcia kupowania. (klient->binka->game) Widocznie gdzieś nie zmieniłeś type.

Grzeczniej Kolego :) Nikogo nie wyzwałem, a podsunąłem Tylko pomysł

Opublikowano

Grzeczniej Kolego :) Nikogo nie wyzwałem, a podsunąłem Tylko pomysł

Japierd... , nie znasz się to się k***a nie odzywaj ,bo wprowadzasz ludzi w błąd i potem będzie 1000tematów. Jak nie dasz rady ,to zapraszam na pw :)

sygna.png

Opublikowano

Dobra cały problem opiera się, że gdzieś siedzi unsigned int, ponieważ cena sprzedaży nie może być większa niż 4294967295. Jeszcze nie wiem gdzie ;/

I jeszcze mam jedno pytanie - czy jest na necie gdzieś jakiś poradnik lub wskazówki jak zwiększyć to stackowanie ?

Opublikowano

nie chce Cie w błąd wprowadzić żeby mnie tak nie zwyzywali jak tam wyżej, ale żeby zwiększyć stack to chyba musisz zmienić typ pola w którym jest informacja, na takie które przyjmie większe wartości od 255 (bo tyle chyba jest domyślne)

a przynajmniej z doświadczenia w bazach danych tak bym robił

Opublikowano

nie chce Cie w błąd wprowadzić żeby mnie tak nie zwyzywali jak tam wyżej, ale żeby zwiększyć stack to chyba musisz zmienić typ pola w którym jest informacja, na takie które przyjmie większe wartości od 255 (bo tyle chyba jest domyślne)

a przynajmniej z doświadczenia w bazach danych tak bym robił

Masz rację, ale co do zwyzywania to nie przesadzaj, zobacz jego posty to zrozumiesz. xD
Opublikowano

no dobra poniosło mnie, pierwsza lepsza jego wypowiedz z góry "Nie wiem nie pomogę, bo nigdy Tego nie robiłem. Ale Autor chyba już Sobie poradził, bo nic nie pisze  :)"

a co do tematu, spróbuj to co ja pisałem, jak Ci sie uda zrób poradnik, przyda sie innym :D

Opublikowano

Dobra przysiedziałem przy tym kilka godzin, jednak bez rezultatów.

Cały ten błąd wygląda tak jakby podczas pobierania ceny z bazy danych z item_proto był nałożony limit (4.294.967.295 Yang). Ustawiłem sobie cenę jednej bryłki na 11kk i w sklepie dałem ich 200 sztuk czyli za te 200 bryłek powinienem zapłacić 2.200.000.000 Yang, jednak po zakupie zamiast odjąć mi pieniędzy dostaje 2.094.967.295 Yang. No i za pomocą prostej matematyki dodajemy te dwie sumy do siebie i otrzymujemy wartość 4.294.967.295 czyli maksymalna wartość unsigned int.

Do tej pory nie doszedłem gdzie to siedzi :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...