Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ] The Last of Us RP

RogalMAX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

qs5zNb2.png

Witam wszystkich użytkowników czytających ten temat, z tej strony administracja serwera The Last of Us RP. Wyszliśmy z inicjatywą do naszych graczy i pozwoliliśmy ingerować w tworzenie fabuły, według mnie i innych wyszła bardzo dobrze, ale to, już ocenicie wy. Jeżeli szukasz jedynego w swoim rodzaju serwera postapokaliptycznego roleplay, to dobrze trafiłeś, od ostatnie odsłony bardzo poprawiliśmy skrypt, w tej chwili jesteśmy w fazie końcowej dopracowywania go i kończenia mapy. Rozgrywka będzie działa się w Angel Pine jak i jej okolicach. Innego serwera o tej tematyce nie znajdziesz, więc jeżeli samo przeczytanie skryptu i fabuły cię kusi, zapraszamy na nasze form, jest ono w ciągłym rozwoju. A więc nie pozostaje mi nic jak życzyć miłego czytania fabuły i oczywiście skryptu, gwarantuje że wciągnie icon_biggrin.gif
Szacowana data otwarcia: Lipiec
Tutaj nasze forum: http://thelastofus-rp.xaa.pl/
|Skrypt|
System obrażeń (W pełni dynamiczny, zależny od tego w jaką kończynę trafisz, jak i został on bardzo zwiększony, 4-5 strzałów z colta, wystarczyć będzie na zabicie gracza)

System opisów(Dzięki niemu każdy gracz będzie mógł napisać jak wygląda jego postać, co nosi na sobie i tym podobne)

Dynamiczny Soundtrack (Zależny od każdej lokacji, zmieniający się zależny od tego w jakiej sytuacji się znajdujesz)

System pojazdów (Każdy pojazd na mapie, będzie posiadał randomową ilość paliwa jak i uszkodzeń, będzie można w pełni nim zarządzań, chować przedmioty i tym podobne)

System przedmiotów ( Przedmioty będzie można znaleźć na ulicach w różnorodnych lokacjach, dla każdego z osobna będzie ustawiona procent dla danego itemka, na przykład, ciężko będzie znaleźć taką m4 w sklepie z ciuchami, ogólnie ta broń będzie bardzo rzadka, zdobywać się je będzie komendą /szukaj, /skrzynka, /okolica)

System ekwipunku (W swoim plecaku masz ograniczoną ilość miejsc, tu tak samo, jeżeli nie starczy ci miejsca, będziesz musiał pozbyć się jakiegoś zbytecznego przedmiotu)

System craftingu (Jest możliwość tworzenia różnorodnych dóbr za pomocą niepotrzebnych nam przedmiotów, na przykład z ziół i alkoholu będzie można stworzyć lek o nazwie Prometheus. Tak samo jest z tymi coś więcej znaczącymi przedmiotami typu bandaż i alkohol, w połączeniu dają nam prowizoryczną apteczkę)

Dynamiczny system surowców (Na mapie, zamiast zwyczajnych obiektów drzew, będą nowe z możliwością ścięcia każdego z osobna pozyskując z tego drewno, tak samo będzie z kamieniami)

Dynamiczny system baz[/size] (Z pozyskanych surowców będziesz mógł stworzyć swój własny obóz który nie zniknie po restarcie serwera, będzie trzeba tylko zgłosić administracji o zapisanie go)

System lokacji(W każdej ważniejszej lokacji, znajdować się będą notatki, naukowców żołnierzy, lub jakiś ocalałych, własny soundtrack i będą z osobna modelowane!)

System zadań (Zdania będą zlecane przez npc rozmieszczonych na mapie, ukrytych ocalałych i handlarzy, jak i przez samych graczy! Wystarczy się zapytać czy czegoś nie potrzebuje, możliwe że pośle cię po jakiś przedmiot i dobrze za niego zapłaci)

System drużyn[/size] (Jest możliwość założenia nieoficjalnej drużyny z innymi ocalałymi, poprawia znacząco klimat)

System zombie (Każda osoba z nickiem typu Lulek, Biały, Anihilator będzie parnamentnie zombie, ocalały powinien mieć nick, zawierający imię i nazwisko, Frank_Evans)

System mutacji (Wirus z czasem rozgrywki będzie ewoluował, z początkiem udostępnimy najsłabszą klase zombie, stopniowo odblokowując nowe wraz z rozwojem wirusa)

System chorób (W czasie rozgrywki możesz złapać cię choroba typu przeziębienie, wtedy by z niej się wyleczyć potrzebujesz zażyć odpowiedniego leku, oczywiście każda choroba powoduje inny skutek uboczny)

System głodu i pragnienia (Oczywiście każdy musi jeść i pić, w czasie apokalipsy jedno i drugie trudno zaspokoić, co jakiś czas musisz zjeść lub napić się, inaczej, twoja postać osłabnie, a w raz z nią twój pasek HP, gdy nie będziesz długo jadł lub pił, doprowadzisz swoją postać do śmierci, więc wpadnij nie raz do baru w schronieniach ocalałych, lub wyrusz na wyprawę w miasto)

System skarbów (Dzięki posiadaniu łapaty w niektórych miejscach na mapie możesz wykopać przydatne rzeczy, szansa wykopania jest losowa jak i znalezione w środku przedmioty)

System doświadczenia ( Doświadczenia zdobywasz poprzez zabijanie zombie/graczy jak i craftowanie różnych rzeczy, twoje czyny wpływają też na twoją karme, dając ci statusy, na przykład ''Pomocna dłoń'' lub ''Morderca'')

Mam nadzieje że wytrwaliście do końca czytając nasze wypociny, wiem że już wam ślinka cieknie po przeczytaniu skryptu! Teraz kolej na fabułe, ponownie zapraszam do czytania.
|Fabuła|

Jest rok 2017 , między narodowy instytut badawczy ''Zomb-Tech'' po ciężkich kilkunastu letni próbach, zdołał doprowadzić szczep wirusa zwanego ''New Life'' do stanu końcowego, testy przyniosły oczekiwane skutki, po zaaplikowaniu wirusa szczurowi i następnym zranieniu go, nastąpiła natychmiastowa regeneracja uszkodzonej tkanki. Informacja o wynalezieniu tego typu ''pożytecznego'' wirusa szybko pojawiła się w lokalnej prasie Los Santos, następnie rozprzestrzeniła się na całą Amerykę. Zaintresowały się tym również różnorodne organizacje terrorystyczne chcąc przechwycić szczep do własnych celów zarobkowych
Organizacje terrorystyczne nie mogły przejść obok tej informacji, 28.01.17 doszło do ataku terrorystycznego na placówkę ''Zom-Tech'' znajdującej się w centrum wielkiej metropoli Los Santos, większość personelu obiektu badawczego została brutalnie wymordowana, zaś reszta poukrywała się w schowkach i gabinetach. Terroryści zabrali to co chcieli, ostatnią walizke próbek. Nie obeszło się to bez szybkiej interwencji policji, bandyci pod ostrzałem wydostali się z budynku i odjechali opancerzonym wozem w kierunku Vinewood, departament znając ich położenie rozstawił kolczatki na drodze, pojazd wjeżdzając w nie zniszczył kompletnie opony, zaczynając ślizgać się na boki, w końcu zaczął zaczął dachować, zatrzymując na płocie jednego z mieszkańców dzielnicy, z pojazdu zaczęło wyciekać paliwo, złodzieje wyszli z pojazdu zostawiając walizkę w środku, ostrzegając policje że jeżeli ich nie puszczą wolno, podpalą auto. Policja będąc niewtajemniczona rozpoczęła ostrzał do uzbrojonych napastników, samochód zaczął płonąć co z tym idzie eksplodując razem z próbkami. Wirus wydostał się na powierzchnie w stanie gazowym, zarażając pobliskich gapiów jak i samych funkcjonariuszy. ''New Life'' zaczął szybko rozprzestrzeniać się po Los Santos, po paru dniach od incydentu, większość miasta była już zarażona.
Wirus na wolności zaczął samoczynnie mutować o nowe objawy.
Zaczęło się od zwykłego kaszlu i oczywiście bardzo szybkiej regeneracji tkanki. Z kolejnymi mutacjami było coraz gorzej, zarażeni ludzie stawali się coraz bardziej agresywni wobec siebie, nastąpił ślinotok i zwiększona chęć jedzenia mięsa, człowiek wtedy był jeszcze świadom swoich czynów, na dziwne sytuacje zaregowało wojsko badając ludzi w mieście. Bardzo szybko nastąpił zwrot akcji gdy zarażeni ludzie zaczeli atakować zdrowych w tym żołnierzy, miasto Los Santos zostało poddane kwaranntanie jak i wszyscy ludzie którzy się w nim znajdują.
Wirus niestety zdążył się rozprzestrzenić na inne miasta drogą wodną i powietrzną, kolejne miesta zaczeły być poddawane kwarantanie, pierw Vice City, następnie Liberty City aż wkońcu Las Venturas i San Fierro, zaczęto budować posterunki na terenach stanu San Andreas. Rząd USA, ustanowił największy priorytet w tworzeniu lekarstwa na tą dziwną chorobe. Nie obeszło się bez zarażenia innych kontynentów, zaczeły padać kolejne kraje, Francja...Hiszpania, RPA, kraje o zimnym klimacie miały szczęście, wirus nie rozwijał się szybko w takim warunkach. Jeden z instytutów badawczych, pracujących nad lekarstwem został utworzony w miasteczku Angel Pine. Po kilku następnych dniach odnotowano strasznie wielką ilość zgonów, wszyscy zarażeni zaczeli po prostu umierać, badający stwierdzili że przyczyną śmierci był krwotok wewnętrzny i niewydolność wielo-narządową, wszyscy myśleli że to już koniec, lecz to był tylko początek najgorszego. Kilka dni po ich śmierci, zaczeli ponownie wstawać, już ze zwiększoną koordynacją ruchową, lecz już nie myśląc. Po zgonie, zaczyna się gnicie ciała, więc łatwo była zauważyć takiego bez nogi, ręki, lub innej częsci ciała. Szybko zaczeły padać kolejne bastiony ocalałcych, tak samo stało się z miasteczkiem ''Militarnym'', ostatnim bastionem ocalałych w San Andreas.
Dwa miesiące po rozpoczęciu zarazy, przy życiu w Ameryce zostało nie wielu, w stanie San Andreas jest ich około 30 tysięcy, szukają pożywienia, zakładają prowizoryczne osady, osiedlając się w nich i łącząc się w grupy, w tych czasach...najważniejsze jest przeżycie.

**Notatka mogła być znaleziona w centrum badawczym znajdującym się w Los Santos**

26.01.2017- Otrzymaliśmy pisemną zgodę od władz wyższych na przeprowadzanie testów na obiektach ludzkich. Oczywiście nie brakuje chętnych...płacimy im dziesięć tysięcy od testu. Dzisiaj ma przyjść pierwsza partia obiektów doświadczalnych, mam nadzieje że wszystko obejdzie się bez większych komplikacji.

27.01.2017- Wszystkie testy przeszły bez żadnych problemów. Dzisiaj każdy osobnik z osobna, zostanie poddany całodobowej obserwacji w razie jakiś mniejszych lub większych komplikacji.

28.01.2017 U obiektów można zaobserwować zmiany w zachowaniu, stały się agresywniejsze...i to znacznie**dalszy część została zamazana krwią**
To jest coś strasznego! Wysadzili drzwi wejściowe pewnie szukają ''New Life'', nie mogę nic zrobić, zabili mojego przyjaciela na moich oczach! Nafaszerowali go ołowiem jak jakąś dziwką świnie...siedzę właśnie w kanciapie woźnego...nie wiem co dalej robić.
**tekst wydaje się być pisany na szybko, więc ciężko go
rozczytać, dalsza część notatki została oderwana**

**Dziennik można znaleźć w sklepie z bronią, znajdującego się w zniszczonym miasteczku Angel Pine, wydaje się że należał do żołnierza stacjonującego tam**

Wpis pierwszy- Jesteśmy właśnie w drodze do Los Santos, zostaliśmy wyposażeni w maski przeciwgazowe i kombinezon z zamkniętym obiegiem, wytłumaczyli nam na rozprawie że to tylko, zwykłe badania, a ten ekwipunek w celu nie zarażenia się, aż taki kosztowny? To trochę podejrzane...

Wpis drugie- Jestem właśnie na posterunku, dziwnie zachowywali się tutejsi ludzie, na pewno są na coś chorzy, ale na co? Tego to już nie wiem, nasz oddział został napadnięty przez nich, musieliśmy otworzyć ogień, to smutne, nie lubię zabijać ludz...**ostatnia linijka byłą pisana bardzo szybko**

Wpis trzeci- To coś strasznego, to coś zabiło dwóch naszych! Następnie zaczeło go zjadać, ledwo uszedłem z życiem! Dostaliśmy rozkaz opuszczenia miasta i przeniesienia się do posterunku w Angel Pine, za godzinę wyruszamy.

Wpis czwarty- Coś długo tu nie pisałem, te potwory są też tutaj, codziennie odpieramy ataki tych bestii. Zaczęły szybko biegać i formują się w hordy, czyżby zmutowały? Tak czy siak, bez mniejszego problemu ich odpieramy.

Wpis piąty- k****...jeżeli tak dalej pójdzie wykrwawię się, w tym sklepie nie ma żadnych bandaży a ni nic! One dobijają się do drzwi, za niedługo nie wyważą, mam nadzieje że będą już martwy, nie chcę być jednym z nich...najwyżej sam się zastrzelę, został mi ostatni magazynek, dla tych co znaleźli ten dziennik,wskazówka...ich słabym punktem jest
**reszta tekstu została zamazana krwią, na całej kartce można zobaczyć ślady palców we krwi jak i pojedyncze zaschnięte kropki**

I tak dotrwaliście do końca, mam nadzieje że was zachęciłem i zagościcie na naszym forum na dłużej, za niedługo mamy zamiar otworzyć beta testy, zapraszamy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...