Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop nie chce się uruchomić.

Nedesf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam laptopa Lenovo G570. Gdy probuje go uruchomic, komputer jakby.. "zacina sie" na fladze Windowsa (Win 7). Myslalem ze jest to chwilowy blad. Wylaczylem i wlaczylem komputer. Nadal nic. Zostawilem go na jakis czas, po 2 godzinach "flagi" komputer nie zamierzal sie wlaczyc.

Jednak czasami, po dziesiatkach prob udawalo mi sie go wlaczyc. Potem znowu ten blad. Teraz juz wcale nie chce sie uruchomic. Przywracanie systemu i inne pierdolki nie pomogly. Ladowanie trybu awaryjnego zacina sie na classpnp.sys

Co moge zrobic?

Opublikowano

Zainstalować system z recowery ( jak pisze ci w instrukcji obsługi , masz ja w papierach albo na stronie supportu ) albo z CD

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli nie wstaje instalka zaraz po odtworzeniu recowery ? 

Pamięci RAM albo pamięci grafiki, jednak najczęściej to chipset płyty głównej . Spróbuj przy starcie memtest uruchomić w trybie awaryjny. 

Praktycznie pozostał ci tylko serwis, poproś o diagnozę i wycenę ustaerki wstępnie, lepiej te 50 zł zapłacić za wycenę niż 500 za naprawę czasami .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...