Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy B

LowPointer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro zdaje, państwowy i mam pytanie, jeżeli ktoś też zdawał niedawno. Czego się uczyliście i gdzie aby zdać? Niby robię sobie teraz testy ciągle i 90%+ mam zdanych, (wewnętrzny miałem 72pkt), ale wolę być przygotowany na 100% :)

Opublikowano

Mówisz, że naprawdę warto kupić ten dostęp na zdamyto? Bo nie wiem czy się opłaca na 1 dzień. Co tam takiego znajdę? Bo, testy i książkę dostałem + mam dostęp do www.prawojazdy.com.pl tam też trochę tego jest. Ogólnie to nastawiam się na zdanie za 1, ale chcę się nauczyć na te 100% :D 

Opublikowano

Odpal sobie wersję 'demonstracyjną' to zobaczysz ;). Można bodajże na takiej zrobić 3x test. Fajne jest to, że możesz sobie elegancko sprawdzić gdzie zrobiłeś błędy. No i przy rozwiązywaniu nie musisz czekać tych 10-15 sek, aż pojawią się odpowiedzi. Na mojej płycie trzeba było tyle czekać, aby dać następne pytanie, że się odechciewało tego robić w ogóle. A co do tego czy warto to wydaje mi się, że tak: 12zł na miesiąc to nie jest majątek tym bardziej jeśli chcesz to zdać za pierwszym to warto zainwestować ^^. Z resztą ogarnij sobie wersję darmową i sam zdecyduj. 

Opublikowano

Mówisz, że naprawdę warto kupić ten dostęp na zdamyto? Bo nie wiem czy się opłaca na 1 dzień. Co tam takiego znajdę? Bo, testy i książkę dostałem + mam dostęp do www.prawojazdy.com.pl tam też trochę tego jest. Ogólnie to nastawiam się na zdanie za 1, ale chcę się nauczyć na te 100% :D

Zdamy to  aktualnie  jest najlepszą stroną tego typu, sam jutro zdaje egzamin i używam jej ale nie tylko.

Deus vult

Opublikowano

Może lepiej weź do ręki kodeks drogowy i się czegoś naucz?

sam kodeks nic nie da, nie które pytania są tak zrobione że nic nie pomoże jak nie zapamiętasz na pamięć.

Deus vult

Opublikowano

sam kodeks nic nie da, nie które pytania są tak zrobione że nic nie pomoże jak nie zapamiętasz na pamięć.

Dziwne, ja nie znałem na pamięć pytań i jakoś zdałem. Jestem geniuszem, czy co?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Z płyty słabo, ale kilka pytań mi się powtórzyło ze zdamyto.pl, jeszcze poczytaj książkę i git, powodzenia! :)

Zdane za 1 ;) Uczyłem się wczoraj tych wszystkich, nawet głupich przepisów, a pytania były banalne ;) Myślę, ze nawet po samym kursie bym zdał :)

@Edit A co do zdamyto, też sobie kupiłem wczoraj żeby sprawdzić co tam jest, i stronka godna polecenia :) 

Opublikowano

Zdane za 1 ;) Uczyłem się wczoraj tych wszystkich, nawet głupich przepisów, a pytania były banalne ;) Myślę, ze nawet po samym kursie bym zdał :)

@Edit A co do zdamyto, też sobie kupiłem wczoraj żeby sprawdzić co tam jest, i stronka godna polecenia :)

Tez zdałem za 1 razem dzięki stronie zdamyto  :)  :)  :)  :)

Deus vult

Opublikowano

Było takich tematów wielokrotnie tutaj. Najlepszą stroną aktualnie jest zdamyto.pl - Najwięcej ludzi w Polsce ją poleca, ponieważ większość pytań jest taka sama jak na Państwowym, na początku masz 3 dni za darmo testów - najlepszą opcją jest wykupić sobie tego typu testy na miesiąc (Nie drogo, chyba 11zł) i robić codziennie po 1-3h (Chyba, że wolisz dłużej), ja się uczyłam do 2 tygodni, codziennie robiłam wyszstkie pytania i zdałam z 72/74, bo powtarzały się pytania z zdamyto (Tylko inne obrazki były).

Zalecam też poczytać książkę i chociaż podstawy znać, jakie obowiązuje pierszeństwo gdy nie ma znaków itp, albo czy ustępujesz pierszeństwa tramwajowi, który wyjeżdza z zajezdni(NIE). 

Opublikowano

Zalecam też poczytać książkę i chociaż podstawy znać, jakie obowiązuje pierszeństwo gdy nie ma znaków itp, albo czy ustępujesz pierszeństwa tramwajowi, który wyjeżdza z zajezdni(NIE).

"Też"? I później jedziesz samochodem i mimo tego, że masz pierwszeństwo, to widząc młodego kierowcę puszczasz go pierwszego, bo nie wiadomo, czy to ktoś, kto zna przepisy, czy baran, który nauczył się jedynie pytań na pamięć i dzięki temu siedzi teraz za kółkiem.

ㅈㅈ.

Opublikowano

"Też"? I później jedziesz samochodem i mimo tego, że masz pierwszeństwo, to widząc młodego kierowcę puszczasz go pierwszego, bo nie wiadomo, czy to ktoś, kto zna przepisy, czy baran, który nauczył się jedynie pytań na pamięć i dzięki temu siedzi teraz za kółkiem.

Żeby siedzieć za kołkiem pasuję zdać i egzamin praktyczny a tam kandydat na kierowce jest sprawdzany czy stosuję się do zasad ruchu drogowego.

btw. Dzisiejszy egzamin państwowy (teoria) jest zrobiony głównie po to żeby ośrodki trzepały kasę i wkładają tam masę głupich pytań których z kodeksu nie zapamiętasz, bo jest tego po prostu za dużo.

Np. Czy na zakazie postoju kolumnę pieszych również obowiązuję taki zakaz. itp itd.

Teoria na prawku to śmiech na sali niektóre pytania są normalne i potrzebne a niektóre są totalnie nie potrzebne i mają mały związek z kierowaniem pojazdu.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja polecam naukę ze stronki zdamyto i z płytki, sam się z tych dwóch sposobów uczyłem i zdałem za pierwszym :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...