Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś chce wam przestawić Pare podstawowych pluginów i je opisac. W nastepnych postach bedą one odrębne i dużo szczegółowiej opisane.

A więc do roboty!

AuthMe <-- Plugin pozwala nam się zalogować. Jest on niezbędny w każdym serwerze i powinien on być pierwszym wgranym pluginem na naszym serwerze.

:)

Essentials <-- Plugin, który dodaje nam wiele podstawowych komend np. /warp , /tpa, /sethome /day i wiele innych więc nie można sobie wyobrazić bez niego dobrego serwera :>

* Essentials Spawn <-- Ten plugin powinien być wgrany do naszego serwera jako drugi. Dodaje nam komedy /setspawn /spawn dzieki ktorym mozemy zrobic spawn

PermissionsEX i Essentials Chat <-- Te dwa pluginy są nam potrzebne do zrobienia rang. Trzeba je wgrać, ale PersmissionsEX wymaga jeszcze konfiguracji, ale dla leniwych w nastepnym TuT dam gotowy :)

WorldEdid i WorldQuar <-- Te pluginy są tam potrzebne np do szybkiego budowania. Mozemy po wpisaniu paru komend gotowy spawn. Do tego służy nam "różdżka" Dodatkowo zabezpieczamy teren przed burzeniem , wyłączamy PVP, TNT itd w danym terenie

Szczegółowsze informacje o tych pluginach podam w innych postach, a teraz mnie doceń i zostaw polub i weź pod uwagę, że to mój drugi post :/

Z góry dziękuje i mam nadzieję, że pomogłam :)

Opublikowano

Były tysiące takich wątków/poradników, ale to nie zmienia tego że te pare pluginów zostało wstępnie opisane, dla mnie średniawka 4/6

T3hSdWU.png

Pociesz żebraczka

lajkiem...

Opublikowano

Kolejny Temat o tym samym ale bywa :).

Ahh..Żeś się rozpisał,minusem jest wielka czcionka(zmniejsz),dodałbyś jakąś grafikę aby urozmaicić Temat.

Szczerze,to trochę dupnie wygląda ale no cóż..

5/10 <3

Nowicjusz
Opublikowano

ten niebieski jest taki oczojebny ze sie czytac nie da 

zamiast authme powinien byc logit ktory jest duzo lepszy 

Opublikowano

Kolejny Temat o tym samym ale bywa :).

Ahh..Żeś się rozpisał,minusem jest wielka czcionka(zmniejsz),dodałbyś jakąś grafikę aby urozmaicić Temat.

Szczerze,to trochę dupnie wygląda ale no cóż..

5/10 <3

Dzięki za rade to był mój pierwszy poradnik i nie miałam czego wymyślić następnym razem się postaram ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Pomoglas pomoglas:) byloby super gdybys dodala do tego niezbednika jakis plugin pomagajacy w ochronie serwera przed atakiem botow. Jest jakis plugin ktory sprawia ze nie mozna sie logowac czesciej niz raz na sek czy jakos tak ale nie mam pojecia jak sie nazywa i gdzie go szukac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...