Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysokotonowy glosnik

paxonzzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem gdzie wiec dam tutaj

Jako żę jedna wysokotonowka sie zjarala w magiczny sposob

potrzebuje do tego taki glosniczek w cenie maks 200 zl srednica 10 cm

Rogers LS6 A /2

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Otwórz i na podstawie danych głośnika szukaj dopiero głośnika 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

chodzilo mi bardziej o firme ile wat i omow ma miec to wiem.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Dowiesz się jak rozkręcisz i sobie przeczytasz 

Opublikowano

ty se naprawde jaja robisz, jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj.

Opublikowano

To chyba ty sobie jaja robisz, nie masz pojęcia co robić to pytaj i przynajmniej zrób to co należy a nie wydurniaj się .

Czego nie zrozumiałeś, tak prostej rzeczy  jak sprawdzenie producenta głośnika w zestawie i jego numeru katalogowego ?

To że ty sobie podasz jakieś parametry nie świadczy o tym że można sobie kupić dowolny głośnik, bo może ich być dziesiątki o identycznych parametrach z różnymi kopułkami i wykonaniem membrany !

Chcesz mieć tak samo  i identycznie zgrany cały zestaw głośnikowy i IDENTYCZNY pod względem wykonania i mocowania, dopasowany do cewek to kup IDENTYCZNY czyli rozbierz i sobie sprawdź jaki głośnik masz w zestawie, bo do cholery jak inaczej możesz to sprawdzić !

Ja mam za ciebie rozebrać zestaw i sprawdzić numery katalogowe głośników które piszą zawsze na nich ? 

Będziesz miał numery i parametry głośnika to dopiero sobie szukaj.

Akurat w przypadku zestawów profesjonalnych producent prawie nigdy nie podają jakie głośniki są zamontowane w zestawie, bo są różne w zależności od wykonania zestawu i na jaki rynek przeznaczony jest zestaw. Identyczne są tylko parametry głośników. 

Jeśli komuś zależy na jakości to wymienia od razu dwa głośniki, bo inaczej brzmi głośnik wyrobiony niż głośnik fabrycznie nowy. Tak więc powinny być głośniki sprzedawane w parze albo zamienniki dokładnie pasujące do poprzedniego modelu.  

Opublikowano

wez prosze cie, oczywiscie ze wymienie dwa xF

glosniki z roku 95 trudno jest znalezc nowy zamiennik k***a czy to tak trudne do pojecia. nie pomagasz mi ,pytalem sie o sprawdzona firme wysokotonowych glosnikow, wartosci sobie sam dobiore,

Opublikowano

Jezu nadal nie rozumiesz , potrzebujesz NUMERÓW NAPISANYCH NA GŁOŚNIKU by zamówione głośniki pasowały do obudowy i filtrów.  

Nie możesz sobie wstawić byle jakich głośników nawet jak wyglądają identycznie.  Z katalogu odczytuje się zamiennik, każdy sprzedawca sprzętu od razu poda albo sa podane przy zakupie. Firmę dobierzesz sobie potem jesli będzie w ogule dysponowała zamiennikiem. 

Nikt nie wie jaką masz obudowę głośnika i jej kształt, rozstawy otworów, budowę membrany i kopułki, nikt tez za ciebie nie będzie sprawdzał specjalnie katalogowych wartości głośnika bo tobie się nie chce sprawdzić. 

I tak trzeba rozebrać kolumnę by wymienić głośniki ale widocznie nawet tego nie potrafisz zrobić skoro problemem jest odczytanie parametrów głośnika. 

Nikt nie poleci żadnych głośników bo nie wie jakie mają być, przecież nie znasz nawet podstawowych parametrów poza parametrami zestawu. 

Opublikowano

jprdl piszes swoje bzdety zeby nabic posty?

powiedzialem chce firme reszte potrafie sobie sam znalezc, nie jestem uposledzony i wysokotonowka jest juz dawno wyciagnieta i ja nawet naprawilem, ale to juz nie jest to co bylo wczesniej.

wez jak nie chcesz odpowiedziec MI NA MOJE ZASRANE PYTANIE JAKIEJ FIRMY to nie pisz nic wiecej.

Opublikowano

Pytałeś o głośnik a nie o firmę, to też problem znaleźć jest, jakakolwiek może być co produkuje głośniki, np tonsil fonics

Do znalezienia firmy i  odpowiednika innej firmy potrzeba numeru z głośnika którego nie potrafisz nawet podać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...