Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto stworzyć serwer Freebuild?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZEŚĆ! 

Myślę nad tworzeniem serwera Freebuild. Ale chciałbym się zapytać czy warto?? Bo większości serwerów jakie są to Survival + Gildie. 

Jeżeli tak, to co byście chcieli mieć na takim serwerze?? I jaka wersja ?? 1.8.7 czy 1.7.10 ?? 

Pozdrawiam! :) 

Opublikowano

Zależy jakie pluginy wgrasz i czy będą ze sobą współ grały i jakąś reklame musisz też zrobić żeby ludzie dowiedzieli się o tym serverze :)

Opublikowano

co do wersji minikroftów, wgraj SPIGOTA 1.7-1.8 ludzie z 1.7 i 1.8 wbiją (wgraj tego z fixem od otik'a) chyba że wolisz bukkit to wtedy nwm :D

Ja bym sobie pograł na FB ale na takim jak to kiedyś było :D

Proszę o zdjęcie tych %. Dziękuję.

Opublikowano

Serwery FB są najfajniejsze :) Chociaż teraz to już inaczej :( kiedyś było fajnie, teraz jest masakra. Jeżeli zrobisz sobie reklamę, będzie miła atmosfera, jakieś fajne pomysły, może jakiś wymyślony przez Ciebie dodatek do gry, a na serwerze nie będzie grało 300 osób tylko np. 50 to dla mnie najlepszy FB ever.

Powodzenia :)

full_logo_mini.png  PluginController - plugin Spigot do zarządzania swoimi pluginami. Włączaj i wyłączaj pluginy, przeładowywuj je, pobieraj nowe pluginy z repozytorium Spigota - wszystko z poziomu serwera!

PluginController na spigotmc.org

Opublikowano

Gdyby serwer był w miarę oryginalny to pomysł na pewno wypali. Zrób porządny system prac, działek itd... Rozwiń ekonomie np. Firmy, banki (bankomaty), podatki itd. Życzę powodzenia z serwerem :)

Jeśli pomogłem daj Lubię To! :)

Ps. Masz tu link do skryptów, które mogą Ci się przydać: http://www.mpcforum.pl/topic/1215586-dl-skrypty-z-serwera-gominecraft/

Opublikowano

Warto, jeżeli masz na ten serwer zaplanowane jakieś autorskie pomysły.

Jeżeli zrobisz ten serwer profesjonalnie z odpowiednią ekipą serwerową (dojrzałą, ogarniętą i pracowitą), to serwer może całkiem dobrze się udać. 

Polecam poszukać również jakiejś dobrej reklamy do zareklamowania serwera, bo to jest też ważna rzecz do wybicia serwera + też polecam wgrywać na serwer tylko jakieś ciekawe i najpotrzebniejsze pluginy, a zbędne polecam sobie odpuścić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...