Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia CS

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam 2 pytania dlatego chciałbym się was spytać jak uważacie jak jest lepiej, lub ogółem jak jest lepiej. Nie piszcie mi tu odrazu "ustaw sobie jak ci lepiej"

1. Ustawienia graficzne cs

Jak najlepiej ustawic cs, zeby najlepiej bylo widać przeciwnikow? bo często mam tak że koledzy widzą a ja nie i czy zmiana rozdzielczości coś pomaga? oprócz poprawy fps

2.Czułość myszki.

Mam podstawową myszkę z 800DPI, jaką czułość myszki najlepiej ustawić? albo jaką około mają "pro gamerzy" i te ustawienia w cs do myszki, które wyłączyć które włączyć? (akceleracja myszki itp.)

z góry dzięki.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

1. Najlepsi gracze grają na ustawieniach najniższych gdyż jest najmniej "rozpraszaczy" typu dym z lufy itd.

2. Im mniejsza tym lepsza dlatego, że przy np. sensitivy 5 ciężej jest Ci idealnie najechać na przeciwnika nie mówiąc już o głowie a przy przyzwyczajeniu się do ~1.5 można jednym zamachem ręki fajnie nie tylko nacelować ale i też zabić przeciwnika. Akceleracja to według mnie jak kto woli a u "pro gamerów" widziałem ją tylko włączoną u pashy.

Opublikowano

Wszystko na niskie, tylko cieniedaj

Na mają, bo szybciej zauważysz wroga. Zainstaluj sweetfx, daj antiztropowe x4, włącz renderowanie.

Rozdziale daj 1024x768 barsy.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

1. Najlepsi gracze grają na ustawieniach najniższych gdyż jest najmniej "rozpraszaczy" typu dym z lufy itd.

2. Im mniejsza tym lepsza dlatego, że przy np. sensitivy 5 ciężej jest Ci idealnie najechać na przeciwnika nie mówiąc już o głowie a przy przyzwyczajeniu się do ~1.5 można jednym zamachem ręki fajnie nie tylko nacelować ale i też zabić przeciwnika. Akceleracja to według mnie jak kto woli a u "pro gamerów" widziałem ją tylko włączoną u pashy.

No tak lecz np. kiedy mam mniejszą też tak szybko nie naceluj jak tam + np. jak ktoś jest gdzies poprawej to tak szybko nie najade myszką, albo za mną

Czekam na dalsze odpowiedzi

Opublikowano

No tak lecz np. kiedy mam mniejszą też tak szybko nie naceluj jak tam + np. jak ktoś jest gdzies poprawej to tak szybko nie najade myszką, albo za mną

Czekam na dalsze odpowiedzi

Większa podkładka, takie ruchy musisz wyćwiczyć i jest to możliwe - wystarczy, że przyzwyczaisz się do sensitivy. :)

Opublikowano

Ogólnie rozdzielczość nie ma większego znaczenia, wszyscy pro playerzy grają na tych mniejszych z przyzwyczajenia ważne jest tylko żeby detale mieć na low. Najważniejsze jest to żeby dobrze sobie sens ustawić ale tego też nikt Ci nie powie musisz sam zadecydować na jakiej gra Ci się dobrze. Ja zaczynałem do dużego sensa i powoli małymi kroczkami go sobie zmniejszałem tak żeby było dobrze. Teraz gram na 800dpi, w grze 1.25, 6/11 w windowsie, akceleracja off.

Opublikowano

ref, pytanie:

Nadal się nie mogę zdecydować czy lepiej grać na rozdzielczości 1024 x 768 czy może 1920 x 1080, jak będę grał na tej pierwszej to nwm będę troche więcej widział? a może jakoś łatwiej się strzela. Bo widzę że pro gamerzy grają właśnie na takiej. lecz z drugiej strony ta druga rozdzielczość jest ładniejsza + jakoś lepiej widać rzeczy. Dlatego chce żeby mi ktoś napisał jakie korzyści daje rozdzielczość 1024 x 768. Czy może jakoś tą rozdzielczością jeszcze poustawiać trza

Opublikowano

Skoro na tej drugiej lepiej ci się gra to nie widzę sensu zmiany. Sam grałem długi czas na 1024 black barsy, bo na tyle sprzęt mi pozwalał. Po wymianie go na lepszy orzerzucilem się na 1600x900, takie 1920x1080 już dla mnie za mocna xD Dla mnie teraz jest dużo lepiej

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

ref, pytanie:

Nadal się nie mogę zdecydować czy lepiej grać na rozdzielczości 1024 x 768 czy może 1920 x 1080, jak będę grał na tej pierwszej to nwm będę troche więcej widział? a może jakoś łatwiej się strzela. Bo widzę że pro gamerzy grają właśnie na takiej. lecz z drugiej strony ta druga rozdzielczość jest ładniejsza + jakoś lepiej widać rzeczy. Dlatego chce żeby mi ktoś napisał jakie korzyści daje rozdzielczość 1024 x 768. Czy może jakoś tą rozdzielczością jeszcze poustawiać trza

Ja osobiście gram na 1024 x 768, gdyż mam więcej FPS oraz lepiej mi się gra z AWP.

Bywalec
Opublikowano

Jeżeli chodzi o DPI to najbardziej optymalną liczbą na której gra 90% "pro" graczy jest 450, staraj się celować pomiędzy 400-500.

Odnośnie rozdzielczości w grze, również większość graczy z wyższej półki gra na 4:3 - modele są większe i łatwiej jest trafić, minusem jest dużo bardziej ograniczone pole widzenia przez co zawodnik z 16:9/16:10 zobaczy Cie dużo szybciej niż Ty jego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...