Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unity Paczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pobrałem sobie ostatnio paczkę do Unity.

Wrzucam paczkę do Unity, przerzucam pliki do Scene.

I gdy próbuję uruchomić grę pojawia mi się okienko, że coś jest nie tak ze skryptami.

Nie wiem o co może chodzić.

Poniżej zamieszczam link do pliku.

Link do pliku:

http://s10514.chomikuj.pl/File.aspx?e=2V1FwAornDjuI5cpRIIhVDj1Kx7EhTfOkKpfi970owKcI2VjOCqkz9UpDF6CRastWsGnULdEPGQin_e8cR9ukbP8iqj5GKaRPRVhOaFEWvfs7hs1TIvgXwan-q0VEr7o8T3IrZVTUO05-7nCRJduz-GAuJi4SigiMGlhRfVIqlA&pv=2

Proszę o pobranie i sprawdzenie czy u innych osób też jest takie coś.

Proszę również o jakiekolwiek porady co mam zrobić aby zadziałało.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zapewne posiadasz Unity 3D wersja 5.x. Od tej wersji pisanie kodu nieco się zmieniło ( nie dużo, ale jednak ). Skrypty ze starszych wersji Unity 3D nie będą działały, a po wrzuceniu jest na scene program będzie chciał spróbować je poprawić do nowej działającego wersji. Oczywiście zgódź się na to, a jeżeli nadal nie będą działać będziesz musiał je przeanalizować i poprawić niektóre linijki kodu.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Niestety nie działa.

Wrzucam paczkę do Unity, wyskakuje mi okienko żeby zrobić coś ze skryptami, klikam "I made a backup..." (czy coś w tym stylu) i tyle.

Nic się nie dzieje.

Opublikowano

Dzieje się dzieje, lecz nie w każdym przypadku Unity potrafi naprawić skrypt. Musisz sam przeanalizować każdy skrypt i przeszukać co w nich jest nie tak. Konsola Ci podpowie co masz poprawić. A jeżeli nie potrafisz tego zrobić, to nie wiem po co w ogóle zabierasz się za gotowe paczki i próbujesz stworzyć coś pod czym podpiszesz się własnym imieniem, bo tylko poukładasz wszystko na scenie - żenada.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...