Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Facebook - skasowanie konta.

Gość Szubryt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można raz a porządnie skasować konto na facebooku? Nie chcę zawieszać czy coś w tym stylu, chcę je po prostu skasować. Denerwuje mnie to co się tam wyprawia. Zaczynając od tego, że mam kilkadziesiąt osób w tych znajomych, to połowy kompletnie nie znam, z następna częścią nie rozmawiam a z przyjaciółmi widzę się często, więc nie jest mi to jakoś potrzebne. Wypisywanie jakiś "karniaków", to co chwilę mam zaproszenia do grup modlitewnych, na osi czasu piszą mi, żebym napisał za co Bogu dziękuję, nie wiem generalnie o co chodzi ale nie bardzo mnie to interesuje tak więc chciałbym dokonać pełnej kasacji mojego konta. Jest to możliwe zrobienie samemu? Bądź może po napisaniu do supportu odpowiedniej wiadomości?

Opublikowano

­Ja tam dodaje tylko osoby które znam dobrze i mam z nimi stały kontakt, dlatego nie mam z tym problemu :P

A konto możesz dezaktywować i ono po jakimś czasie się chyba usunie. W ustawieniach profilu to masz.

Opublikowano

FB to ogolnoswiatowa baza danych osobowych, całkowite usunięcie danych z FB jak i konta, nie jest mozliwe.

Możesz mieć teoretycznie usuniete konto jak 2 tyg po zawieszeniu nie zalogujesz się, ale i tak wszystkie twoje dane zostaja na serwerach żydów :) 

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Konto możesz zdezaktywować. Najpierw na dwa tygodnie - jeżeli przez ten czas się nie zalogujesz, to zostanie ono zdezaktywowane na stałę. Nie usunięte. ;)

Rzecz jasna, nikt nie będzie cię mógł znaleźć na facebooku, chodzi tylko o dane, które ten serwis o tobie zebrał. Te nadal będą przechowywane.

Możesz spróbować poprosić fb o usunięcie wszystkich danych na twój temat. Prośba ta musi być skierowana od kogoś ważnego, czyt. od sądu. Inaczej zwyczajnie cię oleją.

ㅈㅈ.

Opublikowano

@tls01

i tak dane zostaną :/

W regulaminie masz napisane, że te dane będą gdzies tam wykorzystywane itd. i potwierdzajac regulamin zezwalasz na "oddanie" im swoich danych do użytku.

Potem spredaja @ i hajs maja.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@tls01

i tak dane zostaną :/

W regulaminie masz napisane, że te dane będą gdzies tam wykorzystywane itd. i potwierdzajac regulamin zezwalasz na "oddanie" im swoich danych do użytku.

Potem spredaja @ i hajs maja.

Dlatego napisałem, że jeżeli już ktoś chce usunąć te dane, to ma szansę coś zdziałać jedynie drogą sądową. Mimo wszystko, te kodeksy, konstytucje są ważniejsze od regulaminu facebooka, trzeba tylko znaleźć coś, do czego można się przyczepić.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Są wazniejsze? haha

spekulowałbym :)

Skoro jakies smieszne prawa UE sa wazniejsze od kostytucji panstwowych i traktatów powojennych to jak Ci sad pomorze z żydami z fb? 

Te dane wszystkie i tak ma i bedzie miec FBI, mozesz do nich pisac nawet drogą sądową, powiedzą że usuną, a i tak będą mieli.

Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie, zawsze ktos bedzie mogl robic wszystko bez konsekwencji :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dzięki, pomogło mi to. Rzecz w tym, że dodawałem osoby, które jak mi się wydawało znam (chodzimy do tej samej szkoły) lecz jak teraz na to patrzę to nawet nie mam pojęcia kto to jest. Nie kręci mnie to. Dla mnie facebook to jest miejsce, gdzie mogę popisać z osobami, które mieszkają daleko ode mnie i nie mamy możliwości się spotkać bądź jak jest taka możliwość to raz czy dwa do roku i to z osobami, które poznałem w necie, codziennie gramy razem na  playstation, rozmawiamy itp. Dlatego też postanowiłem, że założę osobne konto, które będzie tylko i wyłącznie dla takich osób. Akurat przez PS4 jest możliwość zalogowania się przez FB, wrzucania tam filmów z gier bezpośrednio z konsoli i coś takiego mnie interesuje, dla osób, które mają takie same zainteresowania jak ja. Wiem, że mógłbym to zrobić na tym koncie co mam teraz, ale jak już pisałem poziom wiadomości, które widzę na głównej jest poniżej pasa. Szerzy się tylko analfabetyzm i głupota. I to osoby, które są pełnoletnie zachowują się jak dzieci. Zawsze mnie to denerwowało. A nie mam zamiaru się potem tłumaczyć dlaczego skasowałem tą osobę i tamtą a te zostawiłem skoro czasami widzę ich na przerwach w szkole. I tak prawie w ogóle się nie loguje na to konto, namówili mnie, żebym założył i tak zrobiłem ponad rok temu a może 15 razy się zalogowałem i to wszystko. 

Tak więc jeszcze raz dzięki, zależało mi na tym, aby się dowiedzieć jak to wykonać, mogę dezaktywować nie ma problemu. Rozumiem, że po tych 2 tygodniach nie będę wyświetlany na listach znajomych, nie będą widoczne moje posty, imię, nazwisko na zdjęciach itd?

Opublikowano

Są wazniejsze? haha

spekulowałbym :)

Skoro jakies smieszne prawa UE sa wazniejsze od kostytucji panstwowych i traktatów powojennych to jak Ci sad pomorze z żydami z fb? 

Te dane wszystkie i tak ma i bedzie miec FBI, mozesz do nich pisac nawet drogą sądową, powiedzą że usuną, a i tak będą mieli.

Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie, zawsze ktos bedzie mogl robic wszystko bez konsekwencji :)

Masz wiarygodne źródło potwierdzające to, że FBI korzysta z danych zebranych przez fb? Chętnie bym o tym poczytał.

Jest to prawdopodobne, ale rozsiewać tego typu bzdur nie musisz.

Tak, nadal utrzymuję to, że regulamin fb jest mniej ważny od konstytucji i innych tego typu papierków. Gdyby było odwrotnie - np. SilkRoad nie musiałby działać w "tym drugim internecie" - bo przecież "prawo nijak ma się do internetu".

Pisałem też, że można próbować zmusić facebooka do usunięcia danych na twój temat. Jak sam nie dasz rady, to zawsze jest też pozew zbiorowy.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Czegos nie zrozumiales..

To oni sa prawem, oni maja pieniadze, oni maja wladze, silk road nie placi podatkow, daltego musi byc na sieci TOR, bo po za tym jest tam handel narkotykami i ludzmi itd...

Tu nie chodzi ze jest mniej wazny lub bardziej, po prostu maja w dupie to co im powiesz, maja w dupie sady, bo maja hajs i wygraja sprawe tak czy siak.

Po za tym nigdy nie udowodnisz im ze te dane są usuniete lub sa w ich posiadaniu, bo jak? 

Ty chyba nie jeszcze nie zrozumiales jak dziala ten swiat..

Pieniadze i wladza, o sie liczy, pierdola jakis dzieciakow czy pojedynczych biedaków, jakbys mial miliony to moze by z toba pogadali, a tak maja wylane.

Wpisz sobie w google "facebook ogolnoswiatowa baza danych dla FBI " i wyszukaj artykułów, ja o tym czytalem po tym jak kiedys to rozkminialem na c**j w regulaminie pisza ze moga twoje dane wykorzystac.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Facebook, Inc. jest to firma zarejestrowana w Stanach Zjednoczonych dlatego podlega prawu USA.Dane, które już im dałeś będą ich już na zawsze.Możesz teoretycznie pozwać Facebooka chociażby za pośrednictwem Trybunału Sprawiedliwości UE lub wypowiadając mu sprawę w USA ale powiedzmy sobie szczerze i tak tego nie wygrasz, a to kosztuje ;p

Skoro jakies smieszne prawa UE sa wazniejsze od kostytucji panstwowych

Bzdura, owszem umowy międzynarodowe są ponad prawem krajowym lecz poniżej konstytucji.Zachęcam do zapoznania chociazby z hierarchią źródeł prawa w RP.

Opublikowano

To proszę Cie bardzo, wytlumacz mi jak UE narzuca krają członkowskim swoje zasady?

Np ograniczanie  emisji dwutlenku węgla i to że slimaki to ryby? 

Prosty przykład...

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Yyy...normalnie?Konstytucja jest powyżej prawa UE później są umowy międzynarodowe a potem ustawy.

Masz gdzieś w konstytucji zapis w stylu:

Art.666 Polsce zabrania się emisji dwutlenku węgla większej niż emisja dwutlenku węgla RFN

Takiego zapisu nie ma bo takie rzeczy regulują USTAWY.Prawo UE jak już wspomniałem jest ponad ustawami więc logiczne że ma nad nimi pierwszeństwo...

Opublikowano

kruwa ale oni to wprowadzili, A WIEC ZMUSILI nas do zmiany konstytucji czy tam ustawy czy c**j wie czego, jesli rzeczywiscie w konstytucji jest ustawa ktora mowi ze mamy PŁACIC KARY dla UE za zbyt duża jak dla nich emisje CO2

Po za tym nie ma zadnego globalnego ocieplenia, a emisja CO2 to wałek ONZ i zielonych zeby trzepac hajs i nie pozwalac rozwijac sie krajom.

Chca w ten sposob zmanipulowac ludzi zeby potem wszystkich zniewolic pod pretekstem tego ze swiat sie konczy od CO2....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ochłoń ;p

Konstytucja nie składa się z ustaw to kompletnie inna historia.

To zdecydowanie zły temat na takie rozmowy.Nie chce spamić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...