Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ożywić Guide (NPC) ?

xvxmaciekxvx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli twój Guide zmarł zanim zbudowałeś dom dla niego (pomieszczenie 10x5 , jedno krzesło, jeden stół , źródło światła i ściany, byłe nie z dirta czy z kamienia) to musisz takowy dom zbudować, bo się nie pojawi do tego czasu.

Jeżeli wcześniej zbudowałeś dla niego dom, pojawi się tak po około 5-10 minutach, może szybciej/dłużej.

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Jeżeli twój Guide zmarł zanim zbudowałeś dom dla niego (pomieszczenie 10x5 , jedno krzesło, jeden stół , źródło światła i ściany, byłe nie z dirta czy z kamienia) to musisz takowy dom zbudować, bo się nie pojawi do tego czasu.

Jeżeli wcześniej zbudowałeś dla niego dom, pojawi się tak po około 5-10 minutach, może szybciej/dłużej.

Zbudowałem dom, lecz nie mogę go zaznaczyć (żeby tam mieszkał (nie mam go na liście)), + nie zrespił się od ładnych kilku h gry... 

Opublikowano

Daj screena tego domku, ponieważ prawdopodobnie źle go zbudowałeś albo nie ma już miejsca.

Domek jest dobry (jak mechanik może tam zamieszkać)...

Domek jest dobry (jak mechanik może tam zamieszkać)...

+ jak sprawdzam czy npc może tam zamieszkać, to powiada się komunikat że dom jest dobry

Opublikowano

Jeśli mechanik Ci się wpieprzył, to go nie wygonisz, musisz zbudować tyle domków ile NPC chce do Ciebie przyjść.

Druga sprawa to, NPC spawnią się tylko w dzień.

Opublikowano

jezeli mowi ze dał tam mechanika to chyba logiczne jest ze ma domek do mechanika a tylko sprawdził nim czy domek jest do zamieszkania to raz, dwa jezeli nawet po paru godzinach gry nie respi ci sie guild to znaczy ze masz mega pecha ew zrespił ci się w miejscu spawnu i nie został przypisany do domku [ co raczej sie nie sprawdza lecz moze byc i tak, lecz mowisz ze nawet nie masz go w opcjach domku wiec to raczej odpada ] jak na moje masz mega pecha jak kiedys zabijalem go po lalke by zabijac sciane to czasami pojawial sie po 1 minucie a czasami 1h bilem demony bo nie chcial sie zrespic, najwidoczniej masz pecha i trzeba czekac.

76561198013232167.png

Opublikowano

Jeśli mechanik Ci się wpieprzył, to go nie wygonisz, musisz zbudować tyle domków ile NPC chce do Ciebie przyjść.

Druga sprawa to, NPC spawnią się tylko w dzień.

Mam 1 domek nadprogramowo (jak mam 4 npc. to mam 5 domków)

jezeli mowi ze dał tam mechanika to chyba logiczne jest ze ma domek do mechanika a tylko sprawdził nim czy domek jest do zamieszkania to raz, dwa jezeli nawet po paru godzinach gry nie respi ci sie guild to znaczy ze masz mega pecha ew zrespił ci się w miejscu spawnu i nie został przypisany do domku [ co raczej sie nie sprawdza lecz moze byc i tak, lecz mowisz ze nawet nie masz go w opcjach domku wiec to raczej odpada ] jak na moje masz mega pecha jak kiedys zabijalem go po lalke by zabijac sciane to czasami pojawial sie po 1 minucie a czasami 1h bilem demony bo nie chcial sie zrespic, najwidoczniej masz pecha i trzeba czekac.

Nie rozumiem co napisałeś.

Opublikowano

Robisz długą prostą platforme i uciekasz przed nim bijąc go z Megasharka. Najlepiej skombinuj sobie Silver Bullets i dobry armor, a przed pierwszą walką faszerujesz się miksturkami typu Ironskin, Pho, Regeneracji, Thorn itp.

No ale żeby zabić WoF najpierw musisz skombinować tego Guida. Na pewno dobrze sprawdziłeś na tej liście NPC? Często jest tak że przez przypadek się zrobi dom w jakiejś jaskini, drzewie itp i potem nie można znaleźć NPC.

Opublikowano

Robisz długą prostą platforme i uciekasz przed nim bijąc go z Megasharka. Najlepiej skombinuj sobie Silver Bullets i dobry armor, a przed pierwszą walką faszerujesz się miksturkami typu Ironskin, Pho, Regeneracji, Thorn itp.

No ale żeby zabić WoF najpierw musisz skombinować tego Guida. Na pewno dobrze sprawdziłeś na tej liście NPC? Często jest tak że przez przypadek się zrobi dom w jakiejś jaskini, drzewie itp i potem nie można znaleźć NPC.

Zrespił mi się ten NPC, zrobiłem platformę, rzuciłem kukłę,.......................... boss poszedł w złą stronę (gdzie nie miałem platformy...)

Opublikowano

Boss przychodzi zawsze w ten sposób, aby dać Ci więcej miejsca na walkę. Wrzucając lalkę po prawej stronie mapy przyjdzie z prawej, a wrzucając z lewej przyjdzie z lewej. Po prostu następnym razem zacznij z drugiej strony platformy

Opublikowano

Boss przychodzi zawsze w ten sposób, aby dać Ci więcej miejsca na walkę. Wrzucając lalkę po prawej stronie mapy przyjdzie z prawej, a wrzucając z lewej przyjdzie z lewej. Po prostu następnym razem zacznij z drugiej strony platformy

Teraz to już wiem (pokonałem 2 (2 zaraz po 1))...

Opublikowano

Musi być pusty pokoik, jeśli wszystkie są zapełnione to Ci nie przyjdzie. Bzdurą jest to, że pokoik musi być 10x5, może być każdy rozmiar, lecz jak będzie za duży to gra tego nie uzna za pomieszczenie spełniające wymagania pokoju dla NPC.

Opublikowano

Zostało mu jeszcze "Wyczitowanie" tego guida, bo już innej opcji nie ma :C

Pobierz moda Gameiki ( http://terraria.gameiki.com/forum/discussion/gameiki-terraria-mod_2691 )

Gdy pobierzesz , wypakuj plik terraria.exe i zamień go z launcherem gry.

Non-Steam:

1. Wchodzisz do folderu z grą i zamieniasz launcher.

Steam:

1. Włączasz steam i przechodzisz do biblioteki twoich gier.

2. Prawym przyciskiem myszy na Terraria i Ustawienia gry czy jakoś tak (nie powiem ci dokładnie bo nie mam obecnie steama)

3. Naciskasz opcję z przejściem do plików lokalnych gry. (powinien pojawić ci się folder z grą)

4. Podmieniasz launcher z tym co pobrałeś.

5. Zamykasz pozostałe rzeczy i odpalasz normalnie terrarię przez steam.

Po włączeniu gry klikasz w Creative mode i ładujesz swój świat i postać. Potem na pasku na dole masz Głowę Merchanta, klikasz na nią i klikasz guida. Guide powinien się pojawić.

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...