Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop 2w1

elMati

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje laptopa 2w1 :)
Jakieś ponad pół roku temu miałem na oku laptopki od lenovo yoge 2 13'. Jeżeli dobrze pamietam można było porządniejsze wnętrze za 2800zł już kupić.
Aktualnie jak przeglądałem internetowe aukcje dostałem szoku, gdyż najtańsze wersje kosztują teraz min 3100zł. Gdzieś wyczytałem, że te poprzednie wersje zostały wycofane i teraz nowe juz z dyskami ssd i jakimiś innymi zmianami są o dużo trochę droższe. Znalazłem też kilka dziwnych aukcji z laptopem, który mnie interesuje w cenach własnie 2300-2900zł tyle, że jest dopisek, że owy produkt pochodzi z ostatniej partii magazynowej lub z wystawy sklepowej. http://allegro.pl/lenovo-yoga-2-pro-i5-8gb-256gb-ssd-win-8-2799zl-i5482411156.html
"są to ostatnie sztuki partii magazynowej, sprzęt może posiadać drobne ryski w roboczych częściach roboczych obudowy, które nie przeszkadzają w eksploatacji oraz nie psują kompozycji estetycznej laptopa. Laptopy w 100% sprawne. ".Teraz właśnie zastanawiam się czy ryzykować z kupnem czy poszukać jakiejś alternatywy.

Budżet 2000-2900zł

Koniecznie dotykowy laptop (2w1) porządniejsze wnętrze tzn. takie żeby laptop nie ciął sie przy odpalaniu painta. Lekki i cienituki :D

Liczę na pomoc:D

...

Opublikowano

Ale wymagania jak na tak śmieszną kwotę,  nie licz na cienki i wydajny dołóż przynajmniej z 50 % jeszcze to kupisz taki o jakim marzysz. 

Za to co masz to podstawowy zestaw ultracienki , przynajmniej z tymi 2Gb RAM, bidnym dyskiem 64/128 Gb i zintegrowaną grafiką. Nie wierz w reklamy że działa takie coś dobrze. 

Warto kupować sprzęty powystawowe albo magazynowe, to w pełni sprawny sprzęt z gwarancją i dość rozbudowany czyli warty swojej ceny. Wadą tylko te stikery, pewnie sprzęt z Europy Zachodniej typu Niemcy, Austria, itp

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

#ref

Nie znam się, ale 2800zł za laptopa do korzystania z internetu to raczej nie jest śmieszna kwota.

Min. 4Gb, 128Gb SSD to myślę, że starczy (ew. twardziel). Grafika zintegrowana mi nie przeszkadza, bo w GTA V nie planuje na laptopie grać ;)

Kupiłbym te magazynowe lenovo, ale jak czytam komentarze (negatywne) dot. tych sprzedawców to boje się zaryzykować :D

Jakby ktoś mógł zaproponować jakieś podobne laptopy do 2800zł (dotykowe) to był bym bardzo wdzięczny :)

...

Opublikowano

Ile Cali Ci interesuje?

System musi byc?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Jak chcesz koniecznie dotykowy polecam Dell insprion 7347 z i3 ulv i win 8.1 - podswietlana kalwiatura, Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Bez dotyku Dell latitude 3440 z i3 ulv i win 8. 14 calowy z dobra matryca matowa  (mat nie odbija otoczenia mniej meczy oczy). Solidna, dobrze zrobiona obudowa aluminiowa, cichy wentylator, cicha praca bez obciązenia, dobry osprzęt: kamera, głośniki, mikrofon, stabilne i mocne zawiasy. 3 letnia gwarancja biznesowe della. "Serwis u klienta następnego dnia roboczego to najszybsza i najlepsza forma serwisowania" 

Acer v3-371g z i5 ulv i 4 gb ram - win 8.1 - aluminiowa obudowa, matryca FULL HD, lekki mobilny.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

#ref

Przekonałem się do Della, ale mam teraz zagwozdkę czy brać opcje z i3 4gen czy może i5 5gen

Zastanawiam się przy przy zwykłym korzystaniu z laptopa będzie widoczna różnica mając procka 1,9GHz czy 2,2Ghz z boostem do 2,7.

Zastanawia mnie też czy faktycznie pójdzie na tym csgo w 30fpsach, bo widziałem recenzje na yt, gdzie gość gra w cs'a na tym lapku.

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...