Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CZY TEN LAPTO JEST AŻ TAKI SŁABY?

WielkiBananPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Intel Core i3 3110M 2.40GHz
RAM 4GB DDR3
Geforce GT 620M

Na moje oko jest to dobry laptop - lecz coś tu nie gra...

Są zacinki, dlaczego? I to spore... miałem gorszego kompa i lepiej chodził z kartą g210 -.-

Opublikowano

Mam tak samo laptop asus x54h4 gb ram radeon 6470m 1gb , procek i3 2220 4x2200ghz i cs na najnizszych ustawieniach 4:3 800x600 i w momentach akcji czyli kiedy mam wymiane ognia itp to spada do 15-20 fps x_x ( Byc moze dlatego ze lapek nagrzewa mi sie do około 80 C? xD Ale nie jestem pewien)

Opublikowano

Wszystko chłodzenie, korzystałem z laptopa dziadka przez tydzień (i5-5278U - procek, i jakaś nvidia 2gb grafe, chyba 540M, 6gb ram) i przy każdej wymianie ognia lub większej ilości granatów drop fps z 120 do 20. Wymieniłem pasty termoprzewodzące, wyczyściłem wentylatory (2 były, przy czym 1 musiałem wymienić bo połamałem xD) i spadki z 120 do 100

PS. Wtedy czekałem aż przyjdzie kurier z procesorem do mojego PC gdyby ktoś był ciekawy

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Z laptopow nie wyciagniesz tyle co ze stacjonarki co do twojego parametry ma dobre napisz ile cali ma twoj ekran poniewaz w laptopach moc karty jest rozdzielana i tym wiecej masz cali tym lepszej karty potrzebujesz

W laptopach tez warto jest wymieniac pastę termogrzewczą co rok nie jest ona droga w serwisie średnio to jakies 50zł

Opublikowano

Tak, jest. 

Zainwestuj 3000 w porządny komputer, a wtedy zobaczysz różnicę. Na tym syfie sobie nie pograsz.

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Wszystko chłodzenie, korzystałem z laptopa dziadka przez tydzień (i5-5278U - procek, i jakaś nvidia 2gb grafe, chyba 540M, 6gb ram)

540M to denna karta graficzna, sam posiadam i cs:go również potrafi zaciąć (nie mówiąc o innych grach).

Opublikowano

Intel Core i3 3110M 2.40GHz

RAM 4GB DDR3

Geforce GT 620M

Na moje oko jest to dobry laptop - lecz coś tu nie gra...

Są zacinki, dlaczego? I to spore... miałem gorszego kompa i lepiej chodził z kartą g210 -.-

Dobry, ale nie do gier :)

Normalne, że masz spadki fps.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, jest. 

Zainwestuj 3000 w porządny komputer, a wtedy zobaczysz różnicę. Na tym syfie sobie nie pograsz.

tylko tysiąc więcej od ceny tego laptopa...

Opublikowano

Tak, jest. 

Po co 3000? Ja dałem w zeszłym miesiącu 2400 za kompa i mam maszynke na której wiesiek 3 idzie na wysokie/uber(pomieszane) stałe 60fps w 1080p

BRAK

Opublikowano

Gówno? Ta i3 ma dwa rdzenia ale 4 wątki. Karta wcale nie jest taka słaba. Ramy mam 1,3k MHZ

Także na takim laptopie ten cs powinien chodzić conajmniej na tych 50fpsach.

Mam dużo gorszego PC'ta i chodzi mi dużo lepiej cs.. Co ciekawe mam AMD x2.

Opublikowano

Laptopy mają generalnie problem z odprowadzaniem ciepła, po kilku miesiącach wewnątrz gromadzi się masa kurzu, a zgaduję, że i pasta na procesorze jest już wyschnięta. Nie patrz na komponenty laptopa (tj. RAM, procesor) tak jak na części do skrzynki bowiem te w laptopach mogą być z tej samej serii co komputerowe, a jednak będą dużo gorsze. Po pierwsze części są mniejsze i generalnie nie da się ich zamienić na inne, są ciasno zamontowane przez co wentylacja jest dużo gorsza i ich osiągi są stosunkowo mniejsze.

Jeżeli chcesz grać na wysokich FPSach i detalach, na chwilę obecną jedynie komputer, najlepiej własnoręcznie składany (poproś kogoś kto ogarnia temat, jeśli sam się nie znasz). Jednak na tym laptopie też damy radę wykrzesać nieco więcej. Obowiązkowo kup podkładkę chłodzącą i oddaj komuś obeznanemu laptop do wyczyszczenia z kurzu i nałożenia wyżej wymienionej pasty, jeżeli korzystasz z laptopa od dość dawna na windowsie poleciłbym format aby system był w miarę stabilny i sprawny. To powinno zdecydowanie pomóc, aczkolwiek pamiętaj, że są wakacje, upały - laptop nadal będzie grzał co zaowocuje spadkami.

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

G****o? Ta i3 ma dwa rdzenia ale 4 wątki. Karta wcale nie jest taka słaba. Ramy mam 1,3k MHZ

Także na takim laptopie ten cs powinien chodzić conajmniej na tych 50fpsach.

Mam dużo gorszego PC'ta i chodzi mi dużo lepiej cs.. Co ciekawe mam AMD x2.

Za 1700 też mam 2c/4t procek 4000m, grafike lepsza, bo wszystko <840m,740m to słabe. Ram mam 1600MHz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...