Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podzielenie pulpitu na dwa różne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Dzisiaj zakupiłem sobie 23 calowy monitor firmy LG. Po szybkiej analizie doszedłem do wniosku ,że jest on tak duży w porównaniu do poprzedniego 19 calowego, że mógłby robić za dwa monitory. 
W tym samym momencie pomyślałem,że na pewno nie jestem jedyny który wpadł na taki pomysł. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy jest jakiś program, dzięki któremu mógłbym podzielić mój ekran na dwie części, w taki sposób,żebym mógł grać np. na lewej stronie, a oglądać filmy na prawej stronie? Z góry dziękuję za pomoc. :) 

post-500223-0-36933100-1435410060_thumb.jpg

Opublikowano

Nic nie wymyśliłeś bo to już mają i same sobie dzielą ekran monitory 2880x1620 albo 2560 x 1080 

Bez sensu , monitor jest taki sam jeśli był przynajmniej 16:9 . Przy Full HD monitorze robi się wirtualnie  dwa pulpity 960 x 1080    czyli rozdzielczości z dupy wzięte. Np film będzie zajmował tylko 1/3 powierzchni reszta będzie pusta a gra tylko połowę tej rozdzielczości albo całą i strasznie rozciągnięta 

Wystarczy że będziesz grał w okienku i oglądał film w okienku.

Karty ati mają możliwość takiej konfiguracji, albo lepiej kup drugi monitor 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...