Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobieranie karty dźwiękowej

XXxAXDG-CSBPxXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli karta ma normalne temperatury to nie ma powodu do niepokoju. Tam masz trochę miejsca także wentylatory mają skąd ciągnąć powietrze. Jeśli bardzo Cię to niepokoi to sprawdź np. Prodigy Cube.

Btw. po cholerę kupowałeś dobrą kartę skoro słuchawki wpinasz przez front panel? To wtórny debilizm

Opublikowano

Moge w tylni ale sie boje ze wtyczka sie wygnie od sluchawek...... BO KOmputer mam daleko od glowy itp....

Zostawiłbym te karte ale boje się ze graficzna moze się przegrzać albo komputer gorzej chodzić pomimo tego ze jest odstęp.

A co do tego xonara to on potrzebuje dodatkowego zasilania jako nie liczna z kart na rynku i nwm czy zasilacz utrzyma bo i tak duzo podzespołów bierze z niego W.Ale taka karta i tak pewnie ciągnie z 20 max prawda? Zasilacz = BeQuiet 600W Silver 80+

Kolejny problem co do tej karty to to ,że dodano do niej kable zakonczone na Molex x2 z 3 koncówkami  tymi. A ja mam wolne tylko  wejscia sata ,posiadam kabelek  co zmieni molex na sata ,,adapter'' ale Nwm czy przez sate nie będzie gorzej działać. Po za tym nwm dlaczego molex ma 3 te pręciki a nie 4 jak normalnie...

Jesli rozwiąze te problemy to może zostawie bo to jedyna z kart ,która na rynku mi się podobała ,że tak powiem....

Wiele znajomych ma karty CREATIVE ale ja tak brzydko powiem to gówno CENA/JAKOS dramat liczy się kasa kasa i kasa a Asus przynajmniej według mnie się stara...

3 ''pręty'' bo standardowy molex 4 pin i ma 12v a taki 3 pinowy 7v  czyli bierze mniej prądu niż standardowy.

zasilacz pociągnie jakaby to karta nie była.

nie będzie gorzej działać przez sata 

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Masz porządny zasilacz, nie bój się o niego. Sprawdź temperaturę karty po powiedzmy 5 lub 10 minutach gry, programem może być HW Monitor

Po SATA będzie normalnie chodzić, to złącze podaje napięcie w identyczny sposób jak molex. Pokaż tylko tą przejściówkę, molex musi mieć 4 piny chyba że karta ma specyficzne zapotrzebowanie

Co do kart Creative, fakt, duża część jest słaba, niezły jest tylko SoundBlaster Z oraz starszy SB0460 w budżecie ~100zł.

Opublikowano

Piszesz tak tragicznie, że kompletnie nie rozumiem co chcesz zrobić. Karta na zasilanie wtyczką PCI-e 6pin, jeśli chcesz ją zasilić z molexów to potrzebujesz 2x molex na PCI-e 6pin, skoro są kable 2x SATA to też będą dobre.

Opublikowano

Ale czego nie rozumiesz w moim wcześniejszym poście, masz kupić przejściówkę i tyle

Piszesz tak tragicznie, że kompletnie nie rozumiem co chcesz zrobić. Karta na zasilanie wtyczką PCI-e 6pin, jeśli chcesz ją zasilić z molexów to potrzebujesz 2x molex na PCI-e 6pin, skoro są kable 2x SATA to też będą dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...