Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Main na adc

wlacy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kalista jest ­bardzo dobra :)

+ Mobilna

+ Dużo dmg

+ Easy kite

+ Łatwe farmienie

+ Poke

+ Duszki dające wizję

+ % dmg (Pasyw z W)

- W early lepiej grać defensywnie

Opublikowano

­Vayne, Kalista, Jinx, Sivir, Corki, Ashe etc...

Vayne;

hyper carry, mobilność, odrzut, dipsy, nieuchronne dmg dobre w mecie tanków. Jedynie co to porządny knock up, cc może ją zniszczyć. Ma ciężko w early ale to zależy od przeciwników.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz poświęcić dużo czasu jednej postaci to polecam vayne, jest to jeden z niewielu adc, który ściąga na pare hitów nawet największych tanków.
Jej mechanika jest specyficzna, dzięki której możemy ograć nawet bardziej nafedowanych przeciwników lub wygrywać duele 1vs2, 1vs3.

Wydaje mi się, że vayne to jest najlepszy adc na soloq, bo jeżeli ogarniasz to nie potrzebujesz drużyny, sam możesz wygrać grę, oczywiście trochę wyolbrzymiam, ale w pewnym sensie tak jest.

Jak się zdecydujesz na vayne to polecam pooglądać streamy "hi i am gosu" czy "doublelifta". Gosu mainuje vayne, więc często zobaczysz jak nią gra.

Opublikowano

Jeżeli chcesz poświęcić sporo czasu jednemu championowi, to może powinieneś zastanowić się nad dravenem, ze względu na jego pasyw posiada chory snowball. Więc jeżeli byłbyś w stanie kończyć laning face z jakimiś zabójstwami na koncie to możesz narobić sporo zamieszania w późniejszych etapach gry.

Jeżeli chcesz poświęcić dużo czasu jednej postaci to polecam vayne, jest to jeden z niewielu adc, który ściąga na pare hitów nawet największych tanków.

Jej mechanika jest specyficzna, dzięki której możemy ograć nawet bardziej nafedowanych przeciwników lub wygrywać duele 1vs2, 1vs3.

Wydaje mi się, że vayne to jest najlepszy adc na soloq, bo jeżeli ogarniasz to nie potrzebujesz drużyny, sam możesz wygrać grę, oczywiście trochę wyolbrzymiam, ale w pewnym sensie tak jest.

Jak się zdecydujesz na vayne to polecam pooglądać streamy "hi i am gosu" czy "doublelifta". Gosu mainuje vayne, więc często zobaczysz jak nią gra.

Fakt vayne sprawdza się w mecie tanków, ale nie ma aż tak kolorowo jak napisałeś.

giphy.gif

Opublikowano

Witam

W s4 mainowałem Luciana,aczkolwiek s5 lepiej jak dla mnie sprawdza się vayne lub tristana. Bardziej gram vayne, i staram się grać wszystkie gry jakie to możliwe właśnie nią.

Jeżeli jesteś w platynie, powinieneś dużo szybciej nauczyć sie co jedynie jak dla mnie ważne to kiting.

Opublikowano

Jinx

+ fajne early

+ cc pod e

+ kryty z q które są obszarowe

+ ulti na całą mapę

+ przyśpieszenie po zabiciu przeciwnika, wieży

+ tons of damage z w

- na początku mano żerna

- brak escape

Opublikowano

Od siebie również polecę Jinx, ze względu na prostą mechanike a przy tym naprawdę duży potencjał. Plusy i minusy wymienił kolega wyżej, więc myślę, że nie muszę powtarzać :P

Nawet jak sobie nie poradzisz na linii, to z 2 itemkami (ie, statik/pd) możesz dużo zdziałać w Tf'ach.

Opublikowano

jinx

- duzy range 

- dobre ulti

- malo mobilna

- z*******y dmg

kalista 

-najmobilniejsza

- range niby maly ale przez swoje skoki mozna go ladnie powiekszyc

- dmg jak trafisz typa z 3-4 razy to juz jest raczej martwy 

- jeden z najlepszych adc przez swoj ult poniewaz ma dmg z innych skilli a ultem moze inicjowac fighty

Opublikowano

Hmm ...

moze cos taniego ?

Ashe:

plusy:

@ Fajne DMG

@ Poke z w i r

@ Dobry haras z w i q

@ Slow i stun

@ Dobra przed 6

@ Proste combo

@ Ult AOE

@ Mobilna

@ Nie jest manozerna

@ Fajny push z w i q :)

@ E odkrywa baroma lub smoka na chwilke dziala jak niebieska kula :)

@ Nigdy nie banowana :-)

minusy:

& CC i po tobie

& Troszkę papier

& Brak jako takiej ucieczki

& Ogarniety diax rozwali cie np le blanc w 0.5 sek

Polecam gdy bedziesz gral ostroznie rozwalisz kazdego ^_^

Opublikowano

@krystian42423

Mobilna wtf?

Ashe to jedna z najbardziej niemobilnych postaci.

Poke z "r"? Ty wg. wiesz co to jest poke?

To że papier to nie minus ponieważ każdy ADC jest papierem.

Ogólnie śmieszy mnie twój post.

Opublikowano

Akurat doublelift'a nie polecam... ,tutaj masz spokojną bardzo fajną kompilacje vayne https://www.youtube.com/watch?v=er_2xEZYPzorównież polecam vayne... gram nią już tylko praktycznie, mam bardzo dużo przegranych gier..., więc jeśli będziesz potrzebował pomocy,to zapraszam na pw jestem doświadczonym graczem i myślę, iż w miarę możliwości mogę ci pomóc.

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

@BeNeko

Dlaczego Doublelifta nie polecasz?

Grasz lepiej od niego?

1 ma zbyt duże ego... ,widziałem lepszych graczy na soloq oraz w profesjonalnych rozgrywkach.

Tego to nikt nie wie ,ja boostuje konta... a nie jestem "profesjonalnym" graczem... + on gra competitive... tam nawet się spisuję... ,ale na soloq nie zbyt .. to inna bajka... osiągnął dużo i niech robi to dalej.. ,ale nie jest tak warty uwagi jak inni.

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Tak wiem co to i r ashe to ma :)

Pewnie zagrales raz i cwaniaka udajesz ale ok

Tak dobre buty i jest mobilna

I niestety ale papier to minus :)

To mnie smieszy pozdrawiam

Opublikowano

Tak wiem co to i r ashe to ma :)

Pewnie zagrales raz i cwaniaka udajesz ale ok

Tak dobre buty i jest mobilna

I niestety ale papier to minus :)

To mnie smieszy post dziecka ktore pisze ale nie ogarnia o czym :)

Polecam wbic 10 lvl i pisac cokolwiek na temat lola bo widze wiedze na poziomie 5 :-)

Pozdrawiam

Definicja znaleziona w internecie:

Poke - form of harass which uses long ranged attacks to cause small to moderate damage in order to weaken an enemy, while keeping a safe position.

W tłumaczeniu na polski, poke jest to forma harasu, która wykorzystuje długie ataki dystansowe, aby spowodować małe lub umiarkowane obrażenia w celu sprowokowania przeciwników, zachowując bezpieczną pozycję.

Jeżeli dla ciebie ult ashe tym właśnie jest to serdecznie pozdrawiam.

Zapewniam cie, że zagrałem więcej niż raz tą postacią, mimo że rzadko gram postaciami ADC.

Twoim zdaniem każda postać jest mobilna gdy kupi dobre buty? Proszę...

Papier to minus - fakt, ale nie w przypadku ADC, ponieważ każdy ADC jest papierem, to tak jakby mówić że wadą supporta jest mały dmg itd..

Zaskoczę cie, ale mam 20lat i po twoim stylu pisania twierdzę, że to właśnie ty jesteś dzieckiem.

Btw. 

Tak wiem co to i r ashe to ma

Żaden skill nie może tego mieć, ponieważ poke to jest coś co określa daną czynność, a nie coś co się przypisuje danemu skillowi lub nie.

Dla przykładu, nie mogę powiedzieć że skille ezreala mają poke, mogę natomiast powiedzieć, że ezreal ma skille, których używa żeby poke'ować przeciwników.

W tym miejscu kończę z tobą dyskutować, ale przyznam twoje posty bardzo mnie rozbawiły :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Meh ja grywam gravsem na adc

-3 pociski z q (czy tylko mnie zastanawia jak z 2 luf są 3 pociski)

-Dobry clear z q

-Dash/escape

-Potezny ult

- Średnie zasiegi

- Na feedujesz jestes bezuzyteczny

Gmyru---1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...