Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłacalne mainy?

Refilu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heloł, robię od nowa konto po przerwie 1,5 sezonu.

O to moje pytanie: czy opłaca się zacząć mainować Tryndamera i Rengara? Oczywiście chodzi tutaj o top lane.

Dzięki za odpowiedzi!

Rekrut
Opublikowano

typowe championy dla graczy typu "tryhard" tacy za zwyczaj przegrywają w niższych dywizjach nikt nie ogarnia splitpushu tryndą, a rengar niby fajnie oneshotuje teraz, ale nie zawsze to działa.
Raczej polecam mainować tanków na topie, teraz jest niestety tank meta.

Opublikowano

Jak najbardziej oplaca Ci sie obie postacie mainowac :) Ale zalecam tez wycwiczenie tankow w jungli takich jak Seju/Gragas/Rek'Sai

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

typowe championy dla graczy typu "tryhard" tacy za zwyczaj przegrywają w niższych dywizjach nikt nie ogarnia splitpushu tryndą, a rengar niby fajnie oneshotuje teraz, ale nie zawsze to działa.

Niestety tank-meta wypadnie prawdopodobnie ,po wyjściu sated devourerer :),wrócą postacie jak yi/kayle w jungle'i ,więc.... (jeśli oczywiście wyjdzie)

@top Poczekaj na następny patch i śledz dokładnie info dotyczące sated'u ,myślę iż ten przedmiot bd nawet grany na innej roli niż jg ,bo ma potencjał ogromny(ale sposób jego nastakowania ,to już względność i zależność).Jeśli chodzi natomiast o "teraz" @eM! powiedział splitpush na tryndzie jest troszkę nie dla newbie xD,bardziej jak już to rengo preferuje ;p

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Polecam WW na jungle od platyny w góre. Na niższych dywizjach polecam wszystko co ma dmg. 

Opublikowano

Zdecydowanie opłaca mainować się Trynde, polecam chociażby stream Plesia (challenger) którego mainej jest Trynda i zmienicie zdanie na temat championa szybko.. :>

Opublikowano

Katarina bardzo dobra. Jeśli się nafeedujesz i zaczniesz pomagać innym, macie bankowo wygraną grę. 

"O to moje pytanie: czy opłaca się zacząć mainować Tryndamera i Rengara? Oczywiście chodzi tutaj o top lane.

Dzięki za odpowiedzi!" @Zakyio™

Błagam czytaj co kolega wyżej piszę.... wcale nie pomagasz.... ,sprecyzował postacie ,a ty wyjeżdżasz z jakaś syfiastą katą....(w dodatku postacią nie na top'a)

Katariną sam gry nie ugrasz... ,nawet "feedując" jak to określiłeś drużynę... ,katarina może i ma duży "wpływ" ,ale ma dużą "słabość" ,którą na low elo ludzie wykorzystują w bardzo "mądry" sposób.Drugi względ jest taki ,iż kata bez tp na top'ie ssie... i jest useless...,nawet co dobre na topie i tak ssie... jest to słaba postać...,już bardziej preferuje caster'ów na top'a ,niż jakiś syf... kata ma za mały sustain(ona wgl go nie ma) jej skille nie nadają się na aktualny styl gry... + ma duże cd na q ,a jak wiemy presja na top'ie jest duża...,więc twoje "polecenie" w ogóle nie jest godne uwagi ,a jakiekolwiek wymiany dla niej zawsze będa na minusie... + ciężko będzie jej się farmić ;').

P.S Jeszcze nie biorąc pod uwagę zmian w ap itemach w next patch'u ,to tym bardziej .....

leesinacolythe.png

Opublikowano

Nie jestem newbie, nie umiem dużo bo tylko DV ale miałem po prostu przerwę półtora sezonu i nowe konto robię bo tamte sprzedałem.

Wiem jak się splitpushuje, co do tematu to proszę dawać swoje opinie [:.

Opublikowano

Nie jestem newbie, nie umiem dużo bo tylko DV ale miałem po prostu przerwę półtora sezonu i nowe konto robię bo tamte sprzedałem.

Powinieneś wtedy więcej powiedzieć ..sprecyzować lub uprzedzić nas... ,to w takim razie to już kwestia myślę twoich upodobań gustu i tego czym ci się lepiej gra i w czym się lepiej czujesz... ,czy "biegać" po lesie niczym predator i "polować" ,czy odpalać "rambo" mode na tryndzie ,to już raczej twój wybór ...my ci doradziliśmy i wypowiedzieliśmy się ,to co myślę powinniśmy ;p

leesinacolythe.png

Opublikowano

Trynda splitpusher, stoisz całą grę na topie i wywierasz presje na przeciwnikach. Dobrze wymasterowany Rengar potrafi zoneshotować każdego papiera. Obie postacie warte mainowania, o ile dobrze wykorzystasz ich rolę w drużynie.

Rekrut
Opublikowano

Niestety tank-meta wypadnie prawdopodobnie ,po wyjściu sated devourerer :),wrócą postacie jak yi/kayle w jungle'i ,więc.... (jeśli oczywiście wyjdzie)

@top Poczekaj na następny patch i śledz dokładnie info dotyczące sated'u ,myślę iż ten przedmiot bd nawet grany na innej roli niż jg ,bo ma potencjał ogromny(ale sposób jego nastakowania ,to już względność i zależność).Jeśli chodzi natomiast o "teraz" @eM! powiedział splitpush na tryndzie jest troszkę nie dla newbie xD,bardziej jak już to rengo preferuje ;p

kayle nie wróci nigdy do gry bez buffa, jest teraz bardzo słaba postacią bez dmg.

nie pisałem, że ty nie ogarniesz splitpushu tylko twój team. skoro to nowe konto musisz zacząć od silvera czy golda...

Opublikowano

kayle nie wróci nigdy do gry bez buffa, jest teraz bardzo słaba postacią bez dmg.

nie pisałem, że ty nie ogarniesz splitpushu tylko twój team. skoro to nowe konto musisz zacząć od silvera czy golda...

Przecież dostała "kosmetycznego" buff'a ,jeśli pozwolisz że tak to nazwę,nie czytałeś patchnotes'ów? +oczywiście sugeruje tutaj się powrotem jej głównie przez ten nowy "item" ,które być może wejdzie na "live" ,wtedy będzie grana w jungle'i.Tak to oczywiście ,iż nie ma miejsca dla niej :)

leesinacolythe.png

Opublikowano

tank mety nie ma odkad assasyni dostali buffy, lol, jak myslicie czemu coraz mniej graczy gra typu sejuani/mao/ itd? Teraz na jungle nida/reksai a na suppie alistar/janna.
Tank meta wyszła odkąd asasyni dostają bufa wraz z apekami, lel2

Opublikowano

@Mamba111 alistar i reksai to typowe postacie z tank mety...

Nie doradzimy ci co mainowac, my ci powiemy ze trynda jest slaby w tej mecie a ty powiesz ze widziales streamera ktory gra trynda i ma challa.. graj tym czym wolisz :)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

@Mamba111 alistar i reksai to typowe postacie z tank mety...

Nie doradzimy ci co mainowac, my ci powiemy ze trynda jest slaby w tej mecie a ty powiesz ze widziales streamera ktory gra trynda i ma challa.. graj tym czym wolisz :)

Nie napisałem nigdzie że oglądam kogoś kto gra tryndamere, chciałem się dowiedzieć czy się opłaca go mainować. Proszę czytać rozważnie.

Co do tematu to wypowiedział by się ktoś kto gra tryndą lub Rengarem? Dziękuję [:

Opublikowano

Grałem dawno trochę tryndą, więc:

- ryzykowny pick, nie wiadomo co zrobisz w 5vs5, stun, silence - łatwy trup

- trzeba dobrze splitpushować, wykorzystywać błędy przeciwnika, w 25 min powinni mieć goły inhib­

- nudna postać

- slow nie zawsze wejdzie

+ backdoor OP :D

+ e, ucieczka itd...

btw mainowanie tryndy, jest w tym jakikolwiek sens? Nie jest to jakaś wymagająca postać.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Rengar to coś w stylu snowball do 6 na lini a po 6 roam na bota z ulta i liczenie na 2 kille i tak co cd. 

Trynda tylko spiltpush jest efektywny

Obie postacie mają zalety i bym brał co bardziej Ci się podoba. Imo Trynda bo wieże zniszczysz tak czy siak a enemy champa to zależy. 

Opublikowano

Rengar to coś w stylu snowball do 6 na lini a po 6 roam na bota z ulta i liczenie na 2 kille i tak co cd. 

Trynda tylko spiltpush jest efektywny

Obie postacie mają zalety i bym brał co bardziej Ci się podoba. Imo Trynda bo wieże zniszczysz tak czy siak a enemy champa to zależy. 

Wydaję mi się, że w niższych dywizjach nie potrafią grać na Trynde i można nim łatwo carrować.

Opublikowano

Mainów się nie wybiera, to oni wybierają Was. Sam pomysł zaplanowania wybrania sobie main champa jest obrazą dla tego zjawiska. To o czym mówicie, to wytrenowanie swoich umiejętności w graniu tą postacią, jest jednak jeszcze inne zjawisko, które uznaję jako prawdziwe mainowanie. Gdy zobaczycie tą postać to już podczas pierwszej gry spodobają Wam się jej umiejętności, bardzo szybko zrozumiecie jak wykorzystywać combosy itd. Żeby to się wydarzyło musi Wam się przyśnić granie tą postacią. Jeśli spotkacie tą konkretną postać w swoim śnie, gdzie Wy nią sterujecie lub ona Was chroni powinniście dążyć do tego, by zacząć ją posiadać. Tłumacząc w prostszy sposób - Twoja podświadomość musi chcieć grać tą konkretną postacią. Współpraca podświadomości ze świadomością sprawi, że bardzo szybko nauczysz się grać daną postacią i będziesz mógł zgarniać wszystkie last hity bez problemów (oczywiście bez przeciwwskazań w stylu harrasowania, walki z counterpickiem, możliwości śmiertelnej wymiany, ganka itd). Jeśli grałeś kiedyś jako Tryndamere i Rengarem to graj nimi dalej, nie ma sensu szukać nowych "mainów".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...