Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lombard - jak to wygląda?

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znalazłem w domu jakiś telefon (samsung galaxy young), kartę pamięci i parę innych podobnych rzeczy i chciałbym to sprzedać w lombardzie i teraz mam kilka pytań, bo nigdy tego nie robiłem.

1. Trzeba być pełnoletnim ?

2. Potrzebna jest jakaś umowa ?

3. Jeżeli chcę tylko te rzeczy sprzedać to dostanę pieniądze od ręki ?

Jeżeli macie jakieś inne uwagi, proszę pisać 

Opublikowano

Nigdy nie korzystałem z usług lombardu (więc proszę mieć to na uwadze).Wydaje mi się że lombard udziela POŻYCZKI pieniędzy za zabezpieczeniem np.telefonem komórkowym.

Jeżeli chcesz wziąść pożyczkę w lombardzie to MUSISZ być pełnoletni.

Opublikowano

Nigdy nie korzystałem z usług lombardu (więc proszę mieć to na uwadze).Wydaje mi się że lombard udziela POŻYCZKI pieniędzy za zabezpieczeniem np.telefonem komórkowym.

Jeżeli chcesz wziąść pożyczkę w lombardzie to MUSISZ być pełnoletni.

Dzięki, ale wolałbym wypowiedzi ludzi, którzy coś o tym wiedzą i miały z tym udział 

Opublikowano

A czy w takim lombardzie w mniejszej miejscowości skupują raczej wszystko? oczywiście mam na myśli rzeczy, które się do czegoś nadają. A ceny takie np jak za za telefon samsung galaxy young, karta 2 gb są w jakich granicach, mógłby mi ktoś je podać tak orientacyjne ?

Opublikowano

A czy w takim lombardzie w mniejszej miejscowości skupują raczej wszystko? oczywiście mam na myśli rzeczy, które się do czegoś nadają. A ceny takie np jak za za telefon samsung galaxy young, karta 2 gb są w jakich granicach, mógłby mi ktoś je podać tak orientacyjne ?

Zależy, który masz ten model, bo samsungów galaxy young są conajmniej dwa.

Opublikowano

Wszystko zależy od właściciela.

Idziesz i się pytasz. Nie zabierze Ci tego, więc się nie bój. xD

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Witam,

Znalazłem w domu jakiś telefon (samsung galaxy young), kartę pamięci i parę innych podobnych rzeczy i chciałbym to sprzedać w lombardzie i teraz mam kilka pytań, bo nigdy tego nie robiłem.

1. Trzeba być pełnoletnim ?

2. Potrzebna jest jakaś umowa ?

3. Jeżeli chcę tylko te rzeczy sprzedać to dostanę pieniądze od ręki ?

Jeżeli macie jakieś inne uwagi, proszę pisać 

Tak

Tak

Tak

Opublikowano

Co wy pierdolicie? W lombardzie MUSISZ byc pelnoletni jesli chcesz cos sprzedac lub zastawic, bo DOSTAJESZ UMOWĘ...

Ludzie w lombardzie nie byliscie, to na jakiego grzyba gadacie?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Abyś mógł go wogólę sprzedać, musisz posiadać pudełko itp do telefonu. Oczywiście musisz być pełnoletni - bo jakby potem były jakieś problemy, będą mieli twój adres. Ogólnie jestem przeciwna czego kolwiek tam sprzedaży - dają grosze, lepiej na olx wystaw.

Opublikowano

Abyś mógł go wogólę sprzedać, musisz posiadać pudełko itp do telefonu. Oczywiście musisz być pełnoletni - bo jakby potem były jakieś problemy, będą mieli twój adres. Ogólnie jestem przeciwna czego kolwiek tam sprzedaży - dają grosze, lepiej na olx wystaw.

Pudełko? Od kiedy? 

Wy kiedys w lombardzie byliscie? ja sie pytam szczerze...

Po to jest potrzebny dowód, zeby w razie gdyby okazlo sie ze kradziony, mogli do Cb dojść, wazne ze jest nalepka pod baterią z numerami, ktore i tak mozna sprawdzić wpisujac odpowiedni ciag cyfr na telefonie :) 

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

nie jest wymagane żadne pudełko sprzedajesz to co masz bez żadnego pokfitowania, nie wiem czy trzeba być pełnoletnim ale wiem że po zastawieniu/sprzedaniu otrzymuje się kwitek o tym ile się otrzymało pieniędzy itede

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Pudełko? Od kiedy? 

Wy kiedys w lombardzie byliscie? ja sie pytam szczerze...

Po to jest potrzebny dowód, zeby w razie gdyby okazlo sie ze kradziony, mogli do Cb dojść, wazne ze jest nalepka pod baterią z numerami, ktore i tak mozna sprawdzić wpisujac odpowiedni ciag cyfr na telefonie :)

Byłam i w niektórych trzeba mieć komplet - jeżeli chodzi, o takie telefony - Xbox-a kolega oddawał i musiał mieć pudełko (Papiery niekoniecznie).

Top@ Jeżeli kolega nawet nie jest pełnoletni niech idzie i się sam spyta - bo różnie może być. :)

Opublikowano

To go wypierdolili, nie trzeba miec oryginalnego pudelka, jak już wymagaja to zastępcze.

Pudelko tylko zwieksza cene, no chyba, ze po prostu nie mieli jak sprawdzić czy kradziony (ten w lombardzie widocznie nie wiedzial, że jest cos takiego jak numer seryjny na kazdym sprzecie elektronicznym ) 

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

1. Musisz mieć 18 lat

2. Jeżeli posiadasz pudełko + ładowarka inne akcesoria to podwyższy cenę jeśli nie to zmniejszy .

3. Tak pieniądze otrzymasz od ręki

Opublikowano

1.Musisz być pełnoletni ponieważ musisz dać im dowód by cie spisali.

2. Jeśli posiadasz do niego np pudełko,słuchawki,ładowarkę,kabel usb itp to zwiększa cenę

3.Pieniążki od ręki

amqou1.png

Azb3sT^

• Aive zmienił(a) tytuł na Lombard - jak to wygląda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...