Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Pierwsza gra. Zielony gracz

DavExLouisE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam serdecznie! :)

Chciałbym poradzić się doświadczonych graczy LoL'a. Nie grałem w niego a chciałbym zacząć, ale nie wiem czy warto zaczynać. Co do postaci to lubię postacie dystansowe lub magiczne, ewentualnie w zwarciu z dobrym combo. Postać chciałbym, żeby miała chociaż przeciętną (średnią) ilość hp i deffa. Chciałbym też nie za trudną postać na początek do ogarnięcia, gdyż tak jak napisałem w temacie jestem kompletnie zielony w tym temacie. Proszę o odpowiedź i pomoc ;)

Opublikowano

Co do postaci to lubię postacie dystansowe lub magiczne, ewentualnie w zwarciu z dobrym combo.

Z postaci magicznych polecałbym Ci Cho'Gath, lub Annie. To jedne z najprostszych postaci i jednocześnie moim zdaniem jedne z silniejszych. Oboje mają możliwość zburstowania przeciwnika do zera i cechują się sporą wytrzymałością nawet, gdy są budowane głównie pod obrażenia. Dodatkowo oboje posiadają kontrolę tłumu tj. annie stun z umiejętności biernej, Cho gath podrzucenie i uciszenie.

Ze strzelców polecam Caitlyn. Ostatnio przyjemnie zbuffowana. Uważam, że jest dobra dla nowych graczy, ze względu na swój ogromny zasięg i prostą mechanikę.

giphy.gif

Opublikowano

Jesli chcesz grac zdecydowanie 4fun to jak najbardziej Ci sie oplaca, znajdz grupke znajomych z ktorymi moglbys czerpac razem przyjemnosc ze wspolnego grania i korzystajcie z ligi.

Od siebie polece Ci na poczatek tak jak kazdy chyba zaczynal-Master Yi

Waznym aspektem jest tez przygotowanie sie do kazdej gry zeby poznac mechaniki przynajmniej podstawowe ligi, korzystaj z probuilds.net zeby moc 'złożyć' kazda postac ktora grasz.

Gdy nabijesz 8 level to od razu sie przyzwyczajaj do flash + ignite summoner spelli ( umiejetnosc przywolywacza ) zeby pozniej nie miec z nimi problemow.

Wypatrz sobie postac za 6300 ktora chcialbys 'mainowac' ( tak jak ja kupilem rengara, po dwoch latach przerwy znow go mainuje ale na zupelnie innym poziomie ) na ta chwile, oraz poznaj wszystkie tryby gry ale skupiaj sie na summoners rift. 

Postacie ktore mozesz kupic na pierwszych poziomach: Annie, Yi, Lux, Katarina, Teemo, /Evelynn, Soraka.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...