Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aimbot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  :rolleyes:

Kiedyś zainteresowałem się jak zrobić aimbota do jakiegoś FPS. Udało mi się napisać go do gry w której na mapie z góry ustalona była liczba przeciwników. W Left4Dead nie wiadomo ile jest zombie na mapie no i co jakiś czas respią się nowe. Ktoś mi mówił żeby hooka założyć ale nie bardzo wiem o co chodzi. Wiem, że są tu osoby które wiedzą co i jak. Proszę o jakiś poradnik w języku angielskim jak zakładać hooka właśnie w takim zastosowaniu, no i jakbyście wytłumaczyli w skrócie jeszcze o co chodzi po polsku to byłoby super  :) Dziękuję.

Liczę na pomoc i pozdrawiam!

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

Opublikowano

Siema, jezeli nigdy nic nie kodziles to sobie poki co odpusc. Chodzi o to ze ciezko ci bedzie zalapac dlaczego niektorze rzeczy dzialaja tak a nie inaczej dlatego nauka pisania samego aimbota to bedize zwykla pamieciowka. Jezeli jednak miales do czynienia z programowanie to polecam kanal Fleep Hacks na youtube. 

Opublikowano

Fleepy Hacks już oglądałem i napisałem aimbota tylko on chyba w C++ pisał, a ja w AutoIt. Umiem znajdować adresy bazowe, ale mi chodzi o to jak znaleźć przeciwnika w pamięci gry, a nie jak napisać samego aimbota.

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego z tego co piszesz wynika że nie masz pojęcia o czym mówisz. Przykro mi ale jeszcze nic nie wiesz. Nie wiem jakiego aimbota napisałeś jeżeli zmienna ilość zombie jest dla Ciebie problemem. Ale wporządku, pomogę.

Po pierwsze upewnij się że umiesz angielski bo będziesz dużo czytać. Wpisujemy w google D3Dvmt hook i czytamy wszystko pokolei. Teraz wchodzimy na tuts4you i robimy wszystkie tutoriale dotyczące inżynierii wstecznej. Teraz zajmiesz się specyfiką silnika valve, jak storowane są postaci, jak to wygląda od strony pamięci itd. Teraz, mając pojęcie jak to sie wszystko odbywa, ściągasz Reclass'a i rekonstruujesz strukture klas. Na koniec jeszcze prosta arytmetyka i mamy hacka. Jeżeli umiesz tyle ile napisałes to pól roku, może rok i bedzie śmigać. Tak na zachęte, przykładowa funkcja odpowiadająca za aimbota:

void Engine::AimAtEntity(cObject* Enemy)
{

if (Enemy == nullptr)
		return;

D3DXVECTOR3 vMyHeadPos, vPos;

vMyHeadPos = gArmaMain->pWorld->pLocalPlayer->pObject->pVisualState->HeadPosition;
	vPos = Enemy->pVisualState->HeadPosition;

float fDist2d = sqrt(pow(vPos.x - vMyHeadPos.x, 2) + pow(vPos.z - vMyHeadPos.z, 2));

float adjacent = (vPos.x - vMyHeadPos.x) / fDist2d;
	float opposite = (vPos.z - vMyHeadPos.z) / fDist2d;
	float pitch = atan2((vPos.y - vMyHeadPos.y), fDist2d);

if (adjacent >= -1.0f && adjacent <= 1.0f && opposite >= -1.0f && opposite <= 1.0f)
	{
		D3DXVECTOR3  Heading1 = D3DXVECTOR3{ adjacent, 0, opposite };
		gArmaMain->pWorld->pLocalPlayer->pObject->pVisualState->Heading1 = Heading1;

D3DXVECTOR3  Heading2 = D3DXVECTOR3{ Heading1.z, 0, -Heading1.x };
		gArmaMain->pWorld->pLocalPlayer->pObject->pVisualState->Heading2 = Heading2;

D3DXVECTOR3 Heading3 = D3DXVECTOR3{ Heading2.x, 0, -Heading2.z };
		gArmaMain->pWorld->pLocalPlayer->pObject->pVisualState->Heading3 = Heading3;

D3DXVECTOR3 Heading4 = D3DXVECTOR3{ -Heading1.x, 0, Heading1.z };
		gArmaMain->pWorld->pLocalPlayer->pObject->pVisualState->Heading4 = Heading4;
	}

if (pitch >= -1.0f && pitch <= 1.0f)
	{

LocalPlayer->Pitch[0] =	 pitch;
		LocalPlayer->Pitch[3] =  pitch;
		LocalPlayer->Pitch[4] =  pitch;
		LocalPlayer->Pitch[17] = pitch;
		LocalPlayer->Pitch[18] = pitch;
		LocalPlayer->Pitch[25] = pitch;
		LocalPlayer->Pitch[26] = pitch;

}
}

Tak na poważnie, hakowanie to nie jest jakieś bzdurne liczenie delty albo robienie choinek na informatyce w paincie. To poważna sprawa i naprawde dużo ciężkich problemów, jak widać na załączonym obrazku. Jeżeli naprawde chcesz sie uczyć to się ucz, ale nie licz że będzie łatwo ani przyjemnie. Pozdrawiam.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

aby sobie ulatwic sciagnij sobie baze czitka ze strony fleepa i flapa uzyj  dumpera  podmien adresy skompiluj i graj  :lenny:

chcesz nauczyc sie programowania czitów do swojej ulubionej gry?? zapraszam na stronke xxx zostan koderem hacków do gier!!! wszystko za darmo są tutki video i krok po kroku co i jak.. uwaga zlamiesz kazda gre!!!!!! tylko troche silnej woli a jak nie umiesz po angielsku to uzywaj przegladarki chrome automatycznie przetumaczy baw sie i publikuj czity tutaj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

skoro on chce isc na łatwiznę............. co ja mu moge zaproponować... tylko plagiat...

chcesz nauczyc sie programowania czitów do swojej ulubionej gry?? zapraszam na stronke xxx zostan koderem hacków do gier!!! wszystko za darmo są tutki video i krok po kroku co i jak.. uwaga zlamiesz kazda gre!!!!!! tylko troche silnej woli a jak nie umiesz po angielsku to uzywaj przegladarki chrome automatycznie przetumaczy baw sie i publikuj czity tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...