Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Propozycja serwera Horror

kuba1300000

Zagrasz?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na takim serwerze?

• Jasne!
    • Sorry, ale nie!
    • Muszę się zastanowić!
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam dla Was propozycje serwera Horror. Nie wiem, czy był taki serwer - ale cóż, raz kozie śmierć!

Przejdźmy do opisu.

Po wejściu na serwer, trzeba wybrać ''klasę'' - Człowiek lub Duch. (lub ranga będzie wybierana losowo!)

Po wybraniu klasy, przeteleportuje nas na spawn, oraz doda itemki dla danej klasy: (człowiek - podstawowe itemki ; duch - ''różdżka'' z opcjami niewidzialności, i tak dalej).

Na serwerze będą trzy mapy - ze spawnem oraz mapa ogólna (survival), o trzeciej przeczytasz niżej.

Gracze będą mogli tworzyć ekipy (nie chodzi o gildię - taka ekipa doda nam claim terenu oraz brak pvp pomiędzy członkami ekipy).

Na serwerze będą paczki z itemkami do zdobycia - coś na wzór Lucky blocka.

No dobra, ale co będzie można robić? 

Już tłumaczę...

Otóż duch będzie niewidzialny (kiedy włączy tą opcję) i będzie mógł zadawać obrażenia graczom (niewidzialność zniknie po uderzeniu człowieka) oraz będzie mógł się teleportować o kilka bloków (tak, jak enderman) i będą mogli się "klepać". Duch będzie mógł otwierać skrzynki (ale nie ma możliwości zabierania itemków). 

Dodatkowo duchy będą miały swoją mapę, na której będą mogły zakładać twierdze duchów.

Człowiek w poszukiwaniu wyzwania będzie mógł tam iść, i powalczyć z duchami. W każdej twierdzy duchów będą skrzynki z itemkami po zdobyciu twierdzy.

Na każdym świecie będzie straaaasznie!! 

Panem świata będzie Herobrine - będzie walczył ze wszystkimi - z duchami i z ludźmi! (prawdopodobnie, ale to dopiero jest przemyślane, napiszcie czy chcecie Herobrine!)

Drop będzie mały, serwer nie będzie na dzień grania:

-diamenty - maks. 0.7 %

-żelazo - 1% - 1,3%

-złoto 1,5% - 2%

-lapis lazuli 1%

-emeraldy 1%

-losowe przedmioty 1 (pajęczyna, strzały, kości, slimeball, zgniłe mięso, oczy pająka) - 3%

-losowe przedmioty 2 (złote jabłko [nie kox!], spawner, zaklęta książka i inne cenne przedmioty) - 0.3 %

Serwer nie ma być pay to win - przywileje rangi VIP:

-będzie mógł zmienić klasę

-będzie mieć unikatowy znak przed nickiem [VIP]

-dostanie jakieś itemki JEDNORAZOWO! (np. kilka diamentów, trochę żelaza, węgla i złota, oraz lapisu i emeraldu [nie będą to ilości wielkie, tak po 16 z każdego])

-dostanie trochę levelu

To tyle, chyba że będą jakieś propozycje podane przez Was.

Serwer będzie oparty o maszynę VPS. Slotów na start będzie ok 50. Jeżeli serwer będzie cieszył się zainteresowaniem (będzie pełny) to sloty będą zwiększane, jeżeli będzie utrzymywało się ok 30 osób - sloty zostaną.

Oczywiście to jest dopiero plan, wszystko może się zmienić.

W razie jakichkolwiek pomysłów - śmiało pisz w tym wątku lub do mnie na PW! WSZYSTKIE pomysły nie będą krytykowane.

Ten serwer ma być dla graczy, nie dla administracji - jeśli graczom czegoś braknie i o to poproszą, oraz poprze to kilka innych graczy - pomysł zostanie wprowadzony! Oczywiście nie może to być pomysł który będzie odbiegał od tematyki serwera.

Pozdrawiam i proszę o komentarze ;)

Gorąco zachęcam także, do oddania głosu w ankiecie :3

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

W przeciwnym wypadku raczej tego nie przeczytam!

Opublikowano

Przyznaję, że z ciekawością przeczytałem twój wpis. Projekt jest bardzo ciekawy i sądzę, że byłaby to taka świeżość między serwerami. Myślę, że nie będzie bardzo straszne jak FNAF czy Slenderman, ale to też plus, bo niektórzy ludzie boją się grać w gry-horrory, bo się.... boją. :) Tutaj strach będzie mniejszy, no bo jak można bać klocków. :D Ja na takim serwerze chętniebym zagrał i cieszę się, że są ludzie, którzy tworzą nowe ścieżki, a nie idą już starymi, utartymi szlakami. ;) To tyle ode mnie.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngtobysai Dzięki za info. Serwer nie ma być straszny, po prostu ma być w nim trochę upiornie, ale bez przesady.

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

Opublikowano

Czy ja wiem, według mnie to nie jest żaden horror, a zwykły survival z 2 klasami postaci. Jeżeli chcesz koniecznie przestraszyć swoich graczy to spróbuj w jakiś sposób dodać wyskakujące znikąd straszne (?) obrazy, czy też dodanie do serwerowej paczki zasobów przerażające dźwięki, które same by się włączały. Z chęcią dowiedziałbym się co autor miał na myśli pisząc, że na mapach będzie "straaaasznie". Ważniejszą rzeczą na tym serwerze będą na przykład cząstki imitujące krew dodające odrobinę realizmu. 

Opublikowano

Czy ja wiem, według mnie to nie jest żaden horror, a zwykły survival z 2 klasami postaci. Jeżeli chcesz koniecznie przestraszyć swoich graczy to spróbuj w jakiś sposób dodać wyskakujące znikąd straszne (?) obrazy, czy też dodanie do serwerowej paczki zasobów przerażające dźwięki, które same by się włączały. Z chęcią dowiedziałbym się co autor miał na myśli pisząc, że na mapach będzie "straaaasznie". Ważniejszą rzeczą na tym serwerze będą na przykład cząstki imitujące krew dodające odrobinę realizmu. 

Spokojnie, serwer jest aktualnie w fazie planowania. Wszystkie propozycje rozważymy i stopniowo dodamy do planów. Myślę, że serwer wystartuje w połowie lub końcu sierpnia.

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

Opublikowano

Ja wiem tyle tak średnio mi się podoba ,ale horror w mc? Świat klocków ma być tak straszny jak np. Fnaf? No i to jest horror

Opublikowano

Ja wiem tyle tak średnio mi się podoba ,ale horror w mc? Świat klocków ma być tak straszny jak np. Fnaf? No i to jest horror

@1361622928-U485574.pngPythor Może serwer nie ma być straszny, ale ma powiewać lekko grozą. 

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny serwer stawiający na PVP.

Niestety 100% na nie, dodanie klas do areny pvp jest małym urozmaiceniem gry, dodanie do  tego igrzysk śmierci [nie pamiętam nazwy pluginu] nie jest niczym ekscytującym

TEMAT

Opublikowano

Zdecydowanie za duży drop. Pamiętam czasy gdy 0.4 to było bardzo dużo i mało który serwer miał taki ustawiony. :P 0.3 albo 0.4 będzie w porządku. Oczywiście mówię o diamentach, bo resztę da się przeżyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...