Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kompilacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem z kompilacją z tematu udało mi się rozwiązać, ale pojawił się kolejny, otóż po wymianie game i db

straciłem możliwość połączenia się z grą (Błąd połączenia postaci), Próbowałem powrócić do kopii zapasowej, którą zrobiłem przed wymianą

plików ale nic to nie dało. Pewnie poradziłbym sobie jakoś i z tym problemem ale nie pomaga fakt, że na serwerze nie ma żadnych logów.

Może któryś z użytkowników borykał się z tym problemem i podzieli się swoim roziązaniem. Jeśli coś to ułatwi to napiszę, żę korzystam z SF Terenzo z poradnika o kompilacji source.

Opublikowano

Usunąłeś limit czasowy z game/db? Skompilowałeś sobie binkę, jeżeli nie to skompiluj i wrzuć do folderu z grą. Ewentualnie ściągnij clienta 40k np. Exaliona. 

Opublikowano

Pobrałem clienta 40k czystego, i teraz pokazuje tylko "Zostajesz połączony z serwerem"

Pobrałem drugiego i tam mam Błąd połączenia

Opublikowano

Pobrałem clienta 40k czystego, i teraz pokazuje tylko "Zostajesz połączony z serwerem"

Pobrałem drugiego i tam mam Błąd połączenia

Pong / Pakiety :  ) To rozwiązanie twojego problemu przyjacielu.

Opublikowano

Chyba właśnie dużo, bo przypomniałem sobie, że kompilator mi nie działał z powodu chmodów i postanowiłem przetestować te propozycję i okazałą się tą słuszną ;D Już wszystko działa dziękuje serdecznie za pomoc LIKE dla wszystkich którzy się tu dzielili :)

Można zamknąć temat :)

Opublikowano

Kolego, trzeba wszystkie opcje wykluczyć.

A jak nie wiesz, to nie spamuj...

­

Spamuj? Kolego widzę nie ogarniasz podstaw z zakresu unixa. CHMOD nie ma nic do gadania jeśli binka / db jest już skompilowane a wnioskując po poście właściciela tematu miał już on to skompilowane : )

Opublikowano

Pong / Pakiety :  ) To rozwiązanie twojego problemu przyjacielu.

Ta wersja game i binki nie nie działa na pongu. Temat zamykam na prośbę autora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...